Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Внимание-измамници!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Внимание-измамници!

Вече се поддържа опция от куриерите "Погледни преди да платиш" !

Коментар

Първоначално публикуван от Chaveto Преглед на мнение
      Не е така Аз примерно така съм си взимал телефон и първо отварям пакета да видя дали всичко е ОК и тогава плащам
      Трябва да е изрично упоменато от изпращача, че пратката може да се отвори, ето в това се състои измамата!
      Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
      Вече се поддържа опция от куриерите "Погледни преди да платиш" !
      Откакто доста хора изпищяха, добавиха и тази опция.
      LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
        Трябва да е изрично упоменато от изпращача, че пратката може да се отвори, ето в това се състои измамата!
        Да, аз се бях разбрал с продавача да предупреди служителите на определената куриерска фирма, че първо ще погледна, после ще платя!
        Така и стана
        Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Добре де и аз все треперя като си вземам нещо от куриера и незнам дали е това което очаквам вътре.
          Ама се съм се питал няма ли опция да кажем взимам си пратката ,разбирам че съм измамен, по някакъв начин да се спре паричният поток към тоя Хубавец мамин,все пак нали си спомняте поне при Еконт експрес че като пращаш пратка ти записват на личните данни, даже ти искат лична карта ! Какъв е проблема тогава да разбереш кои е реално и т.н.

някои може ли да ми обясни...

дано да си върнеш паричките ,никак не приятни тия работи.

Коментар

Първоначално публикуван от Максим... Преглед на мнение
            Добре де и аз все треперя като си вземам нещо от куриера и незнам дали е това което очаквам вътре.
            Ама се съм се питал няма ли опция да кажем взимам си пратката ,разбирам че съм измамен, по някакъв начин да се спре паричният поток към тоя Хубавец мамин,все пак нали си спомняте поне при Еконт експрес че като пращаш пратка ти записват на личните данни, даже ти искат лична карта ! Какъв е проблема тогава да разбереш кои е реално и т.н.

някои може ли да ми обясни...

дано да си върнеш паричките ,никак не приятни тия работи.
            По принцип когато ти изпратят нещо с наложен платеж, ти плащаш и взимаш пратката! Парите ги изпращат отбратно на човека, който ти е изпратил пратката мисля, че до 16:00ч (поне при Спиди е така мисля).

Ако вземеш пратката и след като отидеш в къщи и отвориш пратката и видиш, че си бил измамен ... ако не е 16:00ч или там когата изпращат обратно парите, отиваш в офиса и казваш на служителите да спрат изпращането на парите, защото си бил измамен или незнам дали трябва да кажеш нещо друго и би трябвало да спрът изпращането на парите докато не се останови дали наистина си бил измамен или не!

Относно това за Еконт Експрес, че ти искат личната карта при наложен платеж ... на мен никога до сега не са ми искали!
            Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Най-новото, което ми се случи тия дни .... Зарибявка в Скайп.... Ни в клин, ни в ръкав се появява искане за включване от нов абонат-"девойка" от Африка, 23 годишна, студентка от .... (не помня името, ама някъде от южната част беше ). Стана ми любопитно и разреших ... Ден-два лафчета и празни приказки на развален английски (поне от "нейна" страна ) и изведнъж - голям проблем, майка ми е в болница, изпрати малко пари .... Голям смях, сега се включи пък някаква "мома" от Китай ... Чакам да видя тя пък какво иска ....
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Най-новото, което ми се случи тия дни .... Зарибявка в Скайп.... Ни в клин, ни в ръкав се появява искане за включване от нов абонат-"девойка" от Африка, 23 годишна, студентка от .... (не помня името, ама някъде от южната част беше ). Стана ми любопитно и разреших ... Ден-два лафчета и празни приказки на развален английски (поне от "нейна" страна ) и изведнъж - голям проблем, майка ми е в болница, изпрати малко пари .... Голям смях, сега се включи пък някаква "мома" от Китай ... Чакам да видя тя пък какво иска ....
                Измимници вече колкото искаш ...

Коментар

дае момчета сериозно два пъти съм пращал с еконт на колеги от форума и двата пъти като си зимам парите ,ми искат лична карта и ме записват ,е нищо че последния път аз си го попълних лисчето и можех да се пиша набор на Лили Иванова ама ...
                  Така че за мен е изключено да прави някои някакви врътки и се съм си мислил че съм защитен до една или друга степен,и сега доста ме учуди този случаи ,може би трябва да ползвате еконт не че им правя реклама ама ...маи по добро качество предлагат!

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
                    Ама и примамката е яка-все пак за мен това е вероятно най-добрия телефон на Нокия-за 95-цата с 8 гиги говоря.Няма офроудър,който да не се "полакоми"за този апарат,било заради навигацията,било поради 5 мегапикселовия сайбър шот,било поради 8-те гигабайта памет.И всичко на половин цена-умеят измамниците-пипат точно на "сърбежа".
                    Колега, понеже имам такъв телфон, бих искал да ти препоръчам да не се набутваш да си го купуваш, колкото и евтино да ти го дават. GPS-а му е A-GPS, а този стандарт в БГ не се поддържа все още. 8-те ГБ памет, може и на карта да си ги вземеш, не е много скъпо, а с тая вграедна памет има проблеми, на мен постоянно ми дава "disk error". Не е само на един апарат, моят, защото го сменях няколко пъти. Symbian-а явно му тежи, бавен е и дава ядове. За говорене е добър апарат. Фотото му е добро за снимане на светло, на тъмно версията дето не е с 8 ГБ снима в пъти по-добре, защото е различна светкавицата. Предимствата му са че има стандартен мини USB кабел за връзка с PC и HSDPA модем. Всичко друго е боза.

Ако търсиш сериозна машина за работа бих ти препоръчал HP 6915, каквото имам и ползвам за навигация. Камерата му е бозава 1.3, но пък имаш пълноценна qwerty клавиатура и GPS-a му не е с асистенция. Недостатъка на тази машина е че при разговор имаш чувството че говориш и слушаш в консерва, а така те и чуват, както и липсата на HSDPA.

Коментар

Първоначално публикуван от mradulov Преглед на мнение
                      Колега, понеже имам такъв телфон, бих искал да ти препоръчам да не се набутваш да си го купуваш, колкото и евтино да ти го дават. GPS-а му е A-GPS, а този стандарт в БГ не се поддържа все още. 8-те ГБ памет, може и на карта да си ги вземеш, не е много скъпо, а с тая вграедна памет има проблеми, на мен постоянно ми дава "disk error". Не е само на един апарат, моят, защото го сменях няколко пъти. Symbian-а явно му тежи, бавен е и дава ядове. За говорене е добър апарат. Фотото му е добро за снимане на светло, на тъмно версията дето не е с 8 ГБ снима в пъти по-добре, защото е различна светкавицата. Предимствата му са че има стандартен мини USB кабел за връзка с PC и HSDPA модем. Всичко друго е боза.

Ако търсиш сериозна машина за работа бих ти препоръчал HP 6915, каквото имам и ползвам за навигация. Камерата му е бозава 1.3, но пък имаш пълноценна qwerty клавиатура и GPS-a му не е с асистенция. Недостатъка на тази машина е че при разговор имаш чувството че говориш и слушаш в консерва, а така те и чуват, както и липсата на HSDPA.
                      Аз не мога да разбера горното какво общо има с темата?
                      Моля, ако имате да кажете нещо по темата, заповядайте, всичко останало се обсъжда в подходящата тема и подфорум!
                      LZ1PER

Коментар

Аз не мога да разбера горното какво общо има с темата?
                        Моля, ако имате да кажете нещо по темата, заповядайте, всичко останало се обсъжда в подходящата тема и подфорум!"
                        Виноват
                        Ще се постарая да не се повтаря.
                        Последно редактирано от nickbochev; 23-09-08, 21:52. Причина: корекция на неправилно оформен цитат

Коментар

Смятам че има огромна разлика когато се предлага нещо от учасник в даден форум, особенно когато учасниците са от дълго време там. А и в повечето случаи има поне четири пет човека които лично те познават, и дори продавача и купувача да не се познават лично винаги може да се намери трети човек връзка между тях, така че измамите са почти изключени. Докато в останалите онлайн продажби остсрещната страна е непозната, та нали и тези телешопове и те печелят от нашата наивност. Преди 10г. си купих ръчна шевна машинка която въобще не проши. Това беше първата и последната ми покупка на сляпо. В този форум има хора с които се познаваме от дълги години още много преди съществуването му, е от тях бих си купила, и купувам стока без да съм я виждала но до сега не са ме подвели или измамили.
                          Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

"Относно това за Еконт Експрес, че ти искат личната карта при наложен платеж ... на мен никога до сега не са ми искали!"
                            moje bi za6toto si redoven i te poznavat,no ina4e e zadaljitelno kogato izpra6ta6 pratka s nalojen platej.Rabotia v ekont plovdiv i sam siguren 4e e taka.(izvinqvam se za latinicata,iz4ezna mi kirilicata)

"Относно това за Еконт Експрес, че ти искат личната карта при наложен платеж ... на мен никога до сега не са ми искали!"
                            може би защото си редовен и те познават,но иначе е задължително когато изпращаш пратка с наложен платеж.Работя в еконт пловдив и сам сигурен че е така.(извинявам се за латиницата,изчезна ми кирилицата
                            Последно редактирано от Peppy; 23-09-08, 12:20. Причина: превод на кирилица!
                            БЕНЗИН В КРЪВТА,МАСЛО ПОД НОКТИТЕ И КАЛ НАВСЯКЪДЕ!!!
                            TLC 70 1KZ-T В ПРОДАЖБА!!!
                            Съби Радев А(-) 0895745706

Коментар

Има Nokia N95 която на външен вид наподобява оригинала но всъщност е китаиско подобие което няма нищо общо

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                                Евтиното винаги излиза по скъпо.
                                Докато има балъци да търсят по евтино ,ще има тарикати които да оферират.
                                незнам дали хората които искат да спестят пари са балаци,всеки ама всеки иска да мине тънко и това е нормално все пак си в България а не в Канада .Тук средната заплата е около 200 евро надали на някои му стигат парите
                                Последно редактирано от Peppy; 22-10-08, 20:14. Причина: редакция цитат!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X