Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Търся да купя електрическа(и) перка(и)!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся да купя електрическа(и) перка(и)!

Хайде колеги, помагайте!
    Трябва ми електрическа перка или две перки, с размери:
    Дължина до 53см., Височина до 47см. и Дебелина до 8см.
    Електрическата перка или перки, трябва да бъде с размери възможно най-близки до горе описаните, но не по-големи, тъй като ще я насаждам на моят джип! Вече гледах 10-на модела, от различни коли и започнах леко да се отчайвам!
    Ще бъде много благодарен, ако някой ме насочи към конкретен модел кола или джип, с електрическа перка(и) с размери като горните, в комплект дифузура естествено.
    Благодаря предварително, ще черпа!

До: Търся да купя електрическа(и) перка(и)!

Най добре си вземи на SPAL. Има един сервиз за климатици на околовръстното и разклона за Лозен. Те са вносители.
    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Какво е това SPAL? Фирма за перки, така ли?

Коментар

Предполагам че размерите които си дал са на дифузора перките обикновенно имат диаметър а не ширина и дължина. В момента и аз се блъскам с подобни проблеми но се оказва, че в същност нещата които трябва да се гледат са доста повече.
        1. Къде ще стои перката пред или зад радиатора
        - ако е пред радиатора имаш голям избор от тънки електромотори за първично вграждани при климатик.
        - ако е зад радиаторът изборът на модел с дебелина около 8см е проблемен . Много малко са тези модели тъй-като е необходимо електро двигателят да е подсигурен срещу прегряване от пеминаващият топъл въздух и температурата на самия двигател. Тогава отиваш на доста сериозни пари и проблем при използването на втора употреба.
        2. Пусковият ток и този който се използва при работа. Например необходимият за моя Патриот вентилатор (има с подходящи размери на БОШ дебелина около 8см. и диаметър на 11 лопатна перката с диаметър 380мм.) е с пусков ток 400Вт. при наличие на климатик ако се пъхна в някои смесен режим който често включва вентилатор ще разгоня фамилията на 95А алтернатор с който съм, съответно за използването му ще трябва да сменям алтернатор и отивам на други проблеми и пари.
        Всичко това ме кара да се боря с виско муфата и поради затруднения да си доставя такава правя преходна втулка за виско и перка от БМВ.
        Иначе в Ауто датата има размери и на дифузорите и на вентилаторите за съжаление това което ще ти свърши работа отива към по новите Мерцедеси със съответните пари. Ако избягаш от дебелината 8см. изборът ти е огромен.

Коментар

Първоначално публикуван от MDRAZHEV Преглед на мнение
          Какво е това SPAL? Фирма за перки, така ли?
          Да фирма за перки, слагаш и забравяш за проблемите. Пиши в гугала и ги виж на снимки, има и чертежи с размери.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Алексиев Преглед на мнение
            Предполагам че размерите които си дал са на дифузора перките обикновенно имат диаметър а не ширина и дължина. В момента и аз се блъскам с подобни проблеми но се оказва, че в същност нещата които трябва да се гледат са доста повече.
            1. Къде ще стои перката пред или зад радиатора
            - ако е пред радиатора имаш голям избор от тънки електромотори за първично вграждани при климатик.
            - ако е зад радиаторът изборът на модел с дебелина около 8см е проблемен . Много малко са тези модели тъй-като е необходимо електро двигателят да е подсигурен срещу прегряване от пеминаващият топъл въздух и температурата на самия двигател. Тогава отиваш на доста сериозни пари и проблем при използването на втора употреба.
            2. Пусковият ток и този който се използва при работа. Например необходимият за моя Патриот вентилатор (има с подходящи размери на БОШ дебелина около 8см. и диаметър на 11 лопатна перката с диаметър 380мм.) е с пусков ток 400Вт. при наличие на климатик ако се пъхна в някои смесен режим който често включва вентилатор ще разгоня фамилията на 95А алтернатор с който съм, съответно за използването му ще трябва да сменям алтернатор и отивам на други проблеми и пари.
            Всичко това ме кара да се боря с виско муфата и поради затруднения да си доставя такава правя преходна втулка за виско и перка от БМВ.
            Иначе в Ауто датата има размери и на дифузорите и на вентилаторите за съжаление това което ще ти свърши работа отива към по новите Мерцедеси със съответните пари. Ако избягаш от дебелината 8см. изборът ти е огромен.
            Естествено, че имам впредвид дифузура.
            Тези, които се монтират отпред, какъв е проблема да се монтират отзад, на радиатора?
            Отказвам се твърдо от виското, защото си мисля, че няма да ми охлажда достатъчно, моят джип на моето каране!

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
              Да фирма за перки, слагаш и забравяш за проблемите. Пиши в гугала и ги виж на снимки, има и чертежи с размери.
              Йори, мъча се в Гуглето, ама да не бъркаш името, че не става работата!

Коментар

http://search.ebay.com/search/search...fsoo%3D1&fgtp=

После звъниш на Севдо и имаш вентилатори.

Коментар

Всички перки са с различен профил и наклон в зависимост от това дали са предназначени за монтаж пред или зад радиатора съответно нагнетяват или засмукват въздуха. С проста смяна на посоката на въртене при промяна на поляритета на правиш нищо. Неправилно монтираната перка дава около 30% от въздушният поток за които е проектирана навсичкото отгоре не са редки случайте на разпадане (счупване) на самата перка със съответните последствия за радиатора. За температурният проблем касаещ електромотора писах погоре. Сайта които е пуснал Йори наистина предлага добри неща но при мен остава проблема с тока виж колко ти е алтернатора направи си сума от консуматорите (климатик, парно, фарове, лебидка и др.) с които най-често или при използваш заедно и си прави изводи.
                  Сайта които аз гледах по името което пусна Йори е http://www.spal-usa.com/ в PDF файловете са детаилните спецификации има много добри характеристики лошото е ,че като знам как ще се надуят цените докато стигнат до България.

Коментар

Благодаря на всички, ще свършим работа!
                    Ще черпа!

Коментар

в проспийд Мишо продават такива, ти се занимаваш с климатични инсталаций мисля че можеш да си намериш по-евтини

http://www.prospeed.bg/tuning_product.php?c=3210&s=3257

Коментар

И аз дълго време търсих и накрая си взех SPAL от www.adventurecar.com , фирмата я намерих тук във форума http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=9630.
                        Още не съм го монтирал, сега правя стойката/въздухозаборник и се надявам да стане. Перката е най голямата от тънките - 52 мм. Предпочетох тази пред дебелите заради по малката консумация и почти същият дебит. Размери, дебити и консумация ги има в каталога. Имат дори и 24 волтови, а в Проспийд нямат.

Коментар

...

Коментар

Има ли ги налични Никито

Коментар

Първоначално публикуван от MDRAZHEV Преглед на мнение
                              Хайде колеги, помагайте!
                              Трябва ми електрическа перка или две перки, с размери:
                              Дължина до 53см., Височина до 47см. и Дебелина до 8см.
                              Електрическата перка или перки, трябва да бъде с размери възможно най-близки до горе описаните, но не по-големи, тъй като ще я насаждам на моят джип! Вече гледах 10-на модела, от различни коли и започнах леко да се отчайвам!
                              Ще бъде много благодарен, ако някой ме насочи към конкретен модел кола или джип, с електрическа перка(и) с размери като горните, в комплект дифузура естествено.
                              Благодаря предварително, ще черпа!
                              Разполагам с два мотора,японски/ нисанови /,засмукващи.С дифузьори.Височина с дифузьорите съответно/ 8 см. и 9 см./.Диаметър на витлата 32 см.Единият мотор е с 5 лопатова перка,а другия с 4 лопатова перка.Единият е двускоростен с температурен датчик.Дифузьорите са метални.Моторите работят добре.Ползвани са на Унимог, с мотор 300Д,но поради смяна на радиатор са ми излишни.Цена за двата 45 лв./четиридесет и пет лв./.Мобилен телефон 0889 200 930 / Иван Иванов / .
                              На бой отиват само старците!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X