Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.


Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.


Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Търся радиатор за УАЗ от новите модели

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Търся радиатор за УАЗ от новите модели

    Закърших много! Търса радиатор от новите уаски и незнам дали ще стане за това което го мисла, никаде немога да вида колко трабички е(даа ги преброя) и колко редов е! Само разбирам че от волгите от уаските от джиповете са се различни от модел на модел и в различните периоди на "развитие"! Та въпроса ми е каде да намера втора ръка в Софиа такива ртадиатори или направо нови??? Тука нестига, че старите са исхвърлени на вторични ми новите ги нямат в наличност! Трябва да се даде капаро за да го докарат, пък нов му искат 240 лева! Каде му ги слагат и аз незнам... цяла волга ше купа за тия пари....
    Гледах тука на една нова уаска линейка много хубав става ми точно, но гледах на магазина неговорат за същия...
    Писна ми от руски пиански преработки! Писна ми от тази нация НЕОДАЧНИЦИ!!!
    4ао и дано да знаете каде и какво че ....
    Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

  • #2
    Писна ми от руски пиански преработки! Писна ми от тази нация НЕОДАЧНИЦИ!!!

    Предполагам, че сте искали да напишете "пиянски" и "Неудачници"? Както и да е, това, че вие не сте наясно и нямате достатъчно информация съвсем не ви дава основание да вините другите за собствената си некомпетентност!

    И така: Радиаторите за УАЗ са 4 вида. Старите радиатори, които са на машините преди 9х година се познават по голямата си ширина, а като топлоотдаване се равняват на заместилите ги дву-редови нов модел. Те са по-тесни. Поради повишеното топло отделяне на новите двигатели 2.89л и 2.7л инжекцион се появи нов модел радиатор, който на външни размери и габарит е съвсем като двуредния, но като погледнете през капачката ще видите, че вътре са три реда охлаждащи тръбички. Разбира се има и още много разновидности радиатори, които са предназначени за монтаж във Волга и купе 31хх на УАЗ. Основното, от което следва да се ръководите е какво топлоотдаване ви трябва и как ще го закрепите... Освен посочените горе типове радиатори има и същите три-редни, които са алуминиеви – те са достъпни от няколко месеца.

    На склад в България в момента има стандартния двуредов радиатор с каталожен номер 3741-1301010 на цена от 105 евро с включен ДДС и три-редов меден за който не мога да проверя в момента цената но ще е почти колкото другия с малко отгоре...

    Едва ли е възможно да намерите втора употреба три-редов радиатор - прекалено малко са УАЗ-ките с новия двигател за да има и втора употреба. Не виждам какво не ви харесва на цената на радиатора - помислете колко тежи и от какво е направен? А ако пак ви се види скъп питайте за нещо западно и ще видите разликата...
    VPetrov.photography

    Коментар


    • #3
      Неме разбра!

      Значи 3 редов ме интересува! Тука двуредовия е 184 лева ако го порачам нов! Има и за 230 и 240 лева пак двуредов разликата е в местото от което ги купувам! Следователно 105 евро си е пак много над цената на която може да се купи ама няма да ги тънчим аз несам за 20-30 лева!
      Казах че са неудачи по простата причина че през различните години слагат различни и никога непостигат баланса големина-качество! Имам и пример веднага с болницата във Враца! Всички стари големи бараки са ги заменили с новите защото със старите прегряват! Следователно тва е един неудач или както искате го наречете!
      Та каде мога да вида в наличност тия модели на радиаторите?
      Тва е по-важното щото утре заминавам за Софиа да търса!
      А иначе за японски спрямо руски мисла, че неможе да се говори! Още повече ти разбираш повече от необходимото за да знаеш, че разликата в изработката е като от зас до мерцедес! На японскиа трабичките са 0,4 сигурно на онзи са 2 мм дебели следователно кой ще охлажда повече...
      4ао
      Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

      Коментар


      • #4
        Тука двуредовия е 184 лева ако го порачам нов! Има и за 230 и 240 лева пак двуредов разликата е в местото от което ги купувам! Следователно 105 евро си е пак много над цената на която може да се купи ама няма да ги тънчим аз несам за 20-30 лева!
        Цената, която съм написал е за дистрибутори и е от вносител на едро. Причината за разминаването е, че цените на руските части се качват със страшна скорост. Като се изчерпят количествата на старите цени радиаторите ще станат доста повече от 240 лв по магазините.

        Три редов не знам къде се продава по магазините - аз винаги пазарувам от вносител, за да съм сигурен в качеството. Три-редов радиатор може да се закупи директно от Карбон Плевен имат и на склад - за точна цена се обърнете там.

        Имам и пример веднага с болницата във Враца! Всички стари големи бараки са ги заменили с новите, защото със старите прегряват! Следователно тва е един неудач или както искате го наречете!
        Аз пък имам достатъчно примери в обратната посока. Проблема на повечето хора е, че първо нищо не разбират от УАЗ, второ ремонтират ги с какви да е части, експлоатират ги както дойде, а после се оплакват. Я например проверете дали на тази болница във Враца на УАЗ-те главите са направени за 92 бензин? И тогава ще ви стане ясно и защо прегряват. Същия случай е и с УАЗ-те на контингента ни в ИРАК. Аз съм свидетел как старшините закупчици купиха абсолютен брак бензинови помпи само защото бяха с 5 лева по-евтини, а после всички разправяха как УАЗ-те не гаснели в ИРАК.

        А иначе за японски спрямо руски мисла, че неможе да се говори! Още повече ти разбираш повече от необходимото за да знаеш, че разликата в изработката е като от зас до мерцедес! На японскиа трабичките са 0,4 сигурно на онзи са 2 мм дебели следователно кой ще охлажда повече...
        Точно така, при едно и също тегло единия (японския) ще охлажда със сигурност много по-добре. Само че я сега да помислим като излезем от Витошка и се забием в една здрава яка кал, която и радиатора ще напълни кой как ще се справи. И онзи японския като се пробваме да го почистим какво ще му се случи на тънките тръбички. И като го пробие един клон радиатора ни посред гората кой от двата ще успеем да закърпим ня място? Всяко нещо си има предимства и недостатъци! И затова има много модели, марки и производители, а пък ние носим глава на раменете, с която да мислим и избираме в зависимост от целите и предназначението. Между другото поради горните причини и до ден днешен в Африка карат само старите Тойоти и никой не ще да купува от новите, които са много по-технологични, но пък живота им в такива условия е мимолетен...
        VPetrov.photography

        Коментар


        • #5
          Моята...

          Моята е стара и затова търса радиатор
          Майтапа на страна кажи нещо повече за вноситела каде в Софиа да ида? Нямат ли фирмен магазин както другите и каде се намира? Примерно за тойота както е на цариградско шосе на уаза каде е ?
          И има ли ги в наличност! Ето аз търса вече 3-ти ден радиатор и няма от каде :x Ако някой ми е казвал, че ще търса толкова време нещо от руска кола никога нямаше да повярвам!
          4ао
          Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

          Коментар


          • #6
            Официалния вносител където частите са с гарантирано качество се казва ЕТ Карбон - Плевен. Моля погледнете на сайта за телефони:

            www.uaz.bg

            Управител там е Сашо, кажете му че имате координатите от форума, ще ви обърне внимание...

            Ако някой ми е казвал, че ще търса толкова време нещо от руска кола никога нямаше да повярвам!
            Тепърва положението ще се влошава, не забравяйте че ние сме от вражеската страна а търсим части за армейски машини... това не е майтап...


            Поздрави
            VPetrov.photography

            Коментар


            • #7
              Супер!

              Направо свърших си работа! Мерси много! Утре тъкмо няма да хода на Софиа ми направо на плевен! Задължен съм! Даже се свързах и с човека каза, че имат различни модели! Трябва да се види на място!
              4ао и успех!
              Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

              Коментар


              • #8
                хах

                е сега се връщам от Плевен! Купих радиатор 240 лева триредов! И наистина си прав, че има разлика в стoките от там и от другите магазини! Бях гледал уазсков на един магазин тука във Враца за който продавача ми се кълнеше, че е оригинал! Та той беше двуредов и нямаше нищо общо с този, който ми предложиха в Плевен! Разликата беше огромна! Тоя оригиналния има един шлем и питата е малко навътре! Абе ментета колкоооооото искаш!
                А този магазин докато го намерихххххх ... мани другото ми беше на такова затънтено място! А склада ми наподобяваше на лукса на уаза , но важното е, че имат сичко и зимах квото трябва!
                Мерси за съдействието!
                4ао
                Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

                Коментар


                • #9
                  Много се радвам че всичко е наред. За съжаление с частите за УАЗ огромен проблем са ментетата. Според мен те са над 80% от това което се предлага на пазара...
                  VPetrov.photography

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X