Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Лидълско зарядно за акумулатор.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лидълско зарядно за акумулатор.

Прости са ( тоест умни на български ) , евтини , лесно преносими , с дълги кабели , можеш да ги "оставиш" без да се налага да гледаш дали ще "кипне" или вече е "кипнало" , и най-вече - вършат работа.

3та година ползвам такова - зарежда без проблем аку. на мотора , колата ,буса.
    Последно редактирано от kirilkirilow; 20-02-16, 08:01. Причина: допълнение
    Сега - BMW R1200RT 2006 г
    Бивш - Suzuki V-Strom 1000 2004 г
    По Бивш - Honda Africa Twin RD04 1992 г
    По По Бивш - Yamaha Virago VLX 500 1983 г

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Добре де какво им е толкова хубаво на лидълските зарядни че са толкова търсени ?
      Ниска цена за това което предлагат,три години гаранция...Добре са направени,работят при кофти условия-моето съм го оставял по няколко нощи зимата в двора на фирмата при минусови температури-работи даже са влагозащотени.Аналозите са поне 4-ри пъти по-скъпи...

Коментар

И има поддържащ режим.
        First Man, then Machine!
        Lada Niva
        Honda XR 400

Коментар

Абе колеги хубаво сте отворили тема за тея зарядни, аз моето за малко да го продам макар че още му се чудя, май не е толкова умно колкото си мислех. Ето за какво става дума. Купувам си аз нов аку и го закачам да го зареди преди да го сложа в мотора, зарежда за 1-2 часа показа 4 черти на дисплея и индикатора спря да мига, демек зареден. Сложих го в мотора и дори си имам изведени изводи за зареждане без да отварям при акумулатора и така на 2-3 седмици си го закачам да се зарежда, НО! закчам аз няма и 10 минути и зарядното вече е стигнало 14,4 волта показва 4 черти индикатора спира д амига и то се изключва и волтажа започва леко да пада, стигаики 12,8 волта пак се включва и така почва да праи цикли, при което аз решавам че щом стига 14,4 волта аку е зареден а по лошото е че си мисля че дори е нямал нужда от зареждане щом така бързо се е заредил. И така 3 месеца докато един ден мотора не запали и щях да получа инфаркт, как може!? меря аку 11,6 волта щото няколко пъти опитах да паля, стартера върти накъсва таблото мига уредите полудяват, и през ум не ми е минало че аку може да е паднал. Свалих го и на заряднот, няма и 10 мин и онова пак изключи на 14,4 волта и взе да върти цикли включ-изключ. Викам ми готов е, но вътрешно си знам че тва няма как да е възможно, допирам сондите 12,2 волта!!! викам тоя умре, обаждам се по гранция и го нося, човека го закча на един бош и вика ми тои има едва 130 ампера от 230, викам как бе е ся го свалих от зарядното. Незнам от кво си го свалил ама тва показва уреда остави го да го заредя за 2 часа и ела. Отивам след 2 часа боша показва 270 ампера 12,9 волта, и човека вика не знам как го зареждаш но ето сега кво показва. Прибрах се сложих го и седмица карах без дерт, реших да видя един ден кво показва и гледам 12,4 волта викам ще му закача лидълското закачам и пак след 10 мин показва 14,4, но тоя път го оставих да седи така 12 часа и нещото което ми направи впечатление е че след като поседи така тея цикли вкл/изкл. спират акомулатора застава примерно на 12,9 волта и зарядното седи така, след час го подгледнах пак, пак показваше зареден но волтажа вече станал 13,1 волта, след 2 часа вече беше 13,3 волта и така до като стигна 13,5 волта и повече не мръдна. Реших да премеря дали въпреки че показва зареден и зарядното е спряло тече някъв ток към акумулатора и измерих 0,01 ампер които явно играе ролята на зарядното за подръжащо зареждане когато го оставиш за дълго време. Та явно тоя 0,01 ампер успява да донатъпче заряда в аку, и така след сваляне на зарядното и 1 час почивка батерията показва 12,8 волта. Та колеги 4 месеца аз съм си ползвал акумулатора на 50 % зареден, от каране едва ли може да се зареди хубаво щото тва са 4 те зимни месеца в които карам по 2 км в посока демек има няма 5 минути и тва го е довършило, чести стартове малко заряд. Та да си знаете не гледаите кво показва дисплея ако зареждате мото аку ги оставете да седят колкото може повече време, инак не ги зарежда добре. При авто аку си работи добре но и там се съмнявам че ги зарежда на 100%. Затова съм замислил да си купя наистина умно зарядно на което като му кажа искам максимум 14,4 волта то да не спира като ги достигне а да вземе автоматично да намаля зарядния ток и така докато зареди акумулатора на 100%, а не като тоя глупак види ли 14,4 и спира. Та ако си взема умно това ще върви за продан. Моля тези които зареждат мото аку с лидълско зарядно с дисплеи да споделят как се държат процесите при тях, за колко време достига 14,4 волта, по колко часа ги зареждате и прочие.
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
          Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Нещо си се объркал.Три акумулатора поддържат две зими,миналата седмица комшията зареди два акумулатора на црв и мазда за 12 часа,нон стоп зареждам 5 и 7 ах батерии.Ако се съмняваш във твоето дай да го погледна.В разните му режими не можеш да премериш с мултицет нищо
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Aз викам да си прочетеш упътването на зарядното отново и по-подробно като първо. Като второ - не е невъзможно още с покупката да си изтеглил късата клечка, т.е. да си купил дефектна бройка.
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

Ставаш за ясновидец Да, още с покупката изтеглих кусата клечка и след месец го върнах за рекламация щото полудяваше, та ми го смениха направо, тва уж работи Упътването съм го чел 3 пъти точно поради тая причина и там пише щом светнат 4 черти и спре да мига акумулатора е зареден и зарядното минава в режим поддръжка.
                Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Тея мaй нещо ме вързaхa.
                  Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                    Нaпрaвих зaпитвaне, зa товa с дисплей. Днес ми звъннaхa и ми кaзaхa че след 2 седмици щяло дa имa пaк.
                    Още не са ги пуснали
                    По добре късно от колкото никога .
                    Нула89781нула019

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                      Тея мaй нещо ме вързaхa.
                      Чакане му е майката .
                      По добре късно от колкото никога .
                      Нула89781нула019

Коментар

Доста хора сме на опашката дано пуснат,тука сигурно ще се разчуе по бързо отколкото ако си в магазина😃.

Коментар

Може ли да пробвам,да заредя акумулаторна батерия
                          на винтоверт 7.2волта?
                          .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                          Киа спортаж2000тди 98г
                          Ауди А3 1.9ТДИ
                          Каравана Аdria 390Q

Коментар

Няма такъв режим. Има 6 волта за мотоциклет и два автомобилни на 12 волта, единият е нискотемпературен. Само си мери температурата и се включва на "звездичка".
                            Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Първоначално публикуван от Михаил Преглед на мнение
                              Няма такъв режим. Има 6 волта за мотоциклет и два автомобилни на 12 волта, единият е нискотемпературен. Само си мери температурата и се включва на "звездичка".
                              На 6 волта я зарежда,но до там.
                              Само пробвам,не че ми трябва.
                              .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                              Киа спортаж2000тди 98г
                              Ауди А3 1.9ТДИ
                              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                                На 6 волта я зарежда,но до там.
                                Само пробвам,не че ми трябва.
                                6 волтов акумулатор го зарежда до 7.2 волта,ако на батерията пише 7.2 то тя се зарежда в зависимост от типа до примерно 8 волта,това с уговорката че не става въпрос за литиева батерия,но лидълското зарядно не е за тая работа.

Първоначално публикуван от Михаил Преглед на мнение
                                Мишо,не така.....
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X