Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Търся топломер.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търся топломер.

Ако е вярно, това вече е измама.
    Ей тия неща трябва да се проверят.

Коментар

незнам кое как мери, но имам запис на служителка по топломерите/шефка някфа нейде, знам ли и аз/, която заявява, че нещото мери и лятоска и когато си ще, по колкото си ще и е направено да изпарява яко. така де, открито си признава измамата... ако докажеш и ти нещо, направо да ги почваме

Коментар

Е затова никога няма да си вкарам тец.
        http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Тия цакат и по още един начин. За панелките схемата е. За вертикалните щрангове, които минават през банята ( 2 тънки тръбички, които нищо не топлят ) начисляват толкова единици колкото за една голяма кухня. Формулата била такава, че взимат за база стойността на радиаторът, който най-много е отчел и преизчисляват някакъв % от него за щранговете. Зверси ме дразнят и плащам за тоя дето духа. Аз след седмица ще обикалям съседите с писмо да ни спрат топло подаването на тези щрангове...
          Стефане ако ги хванеш, че лъжат давай да ги съдим... ще ти потърся един брой за експеримент мисля, че знам от къде да взема.
          LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Предполагам, че те интересува измервателната част. Тя се състои от два термодатчика, един който контактува с радиатора и мери неговата температура, и втори който мери температурата на окръжаващата среда (въздуха). Освен тях има и някакъв микроконтролер който дигитализира измереното от двата датчика, прави сметките по "секретен алгоритъм" и съхранява данните. Има и някаква кинкалерия, като литиева батерия за захранване и дисплей. Някои имат и оптичен интерфейс за комуникация.
            Така е. Започва да мери когато температурата на датчика към радиатора се качи над - не си спомням колко(лятото не мери - започва когато пуснат топлата вода).Всъщност той си мери постоянно - и през интерфеса се виждат доста неща но не отчита "точки". В "наказателен" режим влиза когато се нагрее над определена температура. Само че, нещата са така на теория. Според мен мери само по единия датчик - при опит да се постигне по-малка разлика между двата показанията им бяха идентични с точките за същия период преди опита. В контролера през интерфейса се задава вид на радиатора - отчитането е на база повърхност на даден радиатор. принципно трябва да е сложен по средата му. За това което си мислите за начало - ще ви трябва лаптопа с оптичния интерфейс(на лаптопа пише техем) и човека който работи с него. Плюс софтуерист. И пак не се знае какво ще научите в повече. Най вероятно нещата са си защитени, дори и от оператора на лаптопа

Коментар

хаха, Но, при нас сме с ампули, скъпо било викат от входа да се мине на другите, пък сега ако ми кажеш, че тая система за отчитане има контрол, надзорен орган ли що ли? то всеки с парола може да си прави зулуми смятам. смешното е как неможеш да им се откачеш по легален път.

Коментар

Служебно контактувам с представители на Държавната Агенция по Метрология и Техн. надзор. Та от тях знам, че това чудо не подлежи та метрологична проверка и нама одобрена методика за това Само за сравнение- всеки кантар на пазара редовно се проверява метрологично!
                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Абе защо се палите толкова? Това е уред за "дялово" разпределение.

Така или иначе сумарно входа/блока плаща показанията на монтирания от Топлофикация уред за измерване на подадената към входа/блока енергия. Останалото е как да се разпредели между законово прецаканите.

С известно приближение може да се каже, че дори уреда да отчита температура на отоплителното тяло/време, поради това, че ще го отчита по един и същи начин за всички може да се изведе методика за дялово разпределение. От тук по-скоро проблема се прехвърля към отоплителните тела дето нямат уред за дялово разпределение - тръби, лири и др. плюс загубите на топлинна енергия по преносната (във входа/блока) мрежа.

По-скоро е интересен (за мен) въпроса може ли човек без съгласието на съседите си (или по-скоро при техен отказ) да се откаже напълно от тази услуга (подгряване на вода и отопление) и ако не на каква законова база ме карат да ползвам услуга, която не желая? Моля някой юрист да ми обясни не може ли това да се обжалва и ако да - къде (български или международен съд)?

Коментар

Може би не е точно по темата, но да споделя нещо от личния си опит и собствените си отношения с "топлофикацията": В настоящето си жилище живея от около десетина години, в началото нямаше такива работи като "индивидуални разпределители", отоплението се заплащаше по "кубатура", по някое време кубатурата се актуализира, по незнам какви критерии. След това се появиха и "топломерите", горе-долу тогава "доброзорно" си купихме нов топломер - става въпрос: истински, този на абонатната станция. Междувременно смениха и абонатната - с някаква "много по-ефективна" - и вярно, мазетата ни изстинаха, а комшиите от първия етаж "останаха на сухо", махнахме първоначално радиаторите от стълбищната клетка, след това и лирите от тоалетните. На общи събрания няколко пъти приемахме различни проценти за общите части, а от последния сезон този процент е "твърдо закован" според поредната наредба. През първата година, в която имаше индивидуални разпределители, се опитвахме да регулираме потреблението чрез кранчетата /според това дали сме вкъщи, ден-нощ и т. н. и т. н./ през втората свалих въпросните дрънкулки от радиаторите / за начина: на ЛС/. Оттогава - предвид резултата - се отказах от всякакви експерименти!
                    За какво става въпрос: Като си прегледам сметките от годините /най-щателно си ги пазя, както и тези за ток; телефон и пр./, съвсем определено се налага следния извод: сметките за отопление се променят единствено като функция на цената на топлоенергията, количеството топлоенергия която заплащам е твърда константа, през всичките въпросни години, и при всичките описани погоре перипетии!!!

Съвсем конкретно по темата "Търся топломер": обади се на която си поискаш от фирмите за дялово разпределение и си купи един, или колкото си поискаш, цената според фирмата и модела е от 20 докъмто 40 лева! Само не знам какъв проблем ще поставиш, или решиш изобщо впоследствие!
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                      ...това чудо не подлежи та метрологична проверка и нама одобрена методика за това...
                      А уж имаме действащ закон за монопола...
                      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

То всичко ни е "уж"!
                        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                          това чудо не подлежи та метрологична проверка и нама одобрена методика за това
                          Е как да подлежи на контрол и стандартизация, като никой не знае какво мери?

Коментар

Голяма лъжа и измама е цялата работа. За да се калибрира и тества за коректност трябва да има система. Всеки уред е "програмиран" да мери по някакъв начин в зависимост от изложението на стаята, площта на радиатора, вида му (за чугунен и за алуминиев различно ги програмират). Незнам дали въобще е възможно да се калибрират в лаборатория, тъй като никои не знае после къде ще ги монтират.

Предполагам, че тайно всяко уредче има документ за калибровка от производителят. По някои тълкувания даден уред е необходимо да се калиброва след изтичане на гаранцията - докато е в гаранция производителят гарантира за корекността му. Ако топломерите се движат по тази лайсна значи дружествата за топлинно счетоводство могат да представят гаранционни карти с гаранция до 239482304 година.

При всички положения в електронните има някакъв процесор, вероятно PIC или нещо друго евтино. Ако се узтанови какъв е евентуално може и да е възможно да се изчопли програмата.
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
                              Е затова никога няма да си вкарам тец.
                              ТЕЦ ли !? Аз се чудя как да се откача от Енергото и ВиК!!! До гуша ми е дошло от оператори. С БТК вече приключих - в новото ми жилище няма телефонни линии. А като капак, идваха и разни булки да ми предлагат да ме закачат към газ ... О, Боже, още един оператор на главата !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X