Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Търся да купя Discovery I

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся да купя Discovery I

Търся да купя Discovery I запазено и под 150 000 км пробег.

Никой ли няма идея!?

Коментар

Първоначално публикуван от nasov
      Никой ли няма идея!?
      Идеи много, но бъди малко по-конкретен.. Дискавъри-та са доста разпространени и има доста и в www.mobile.bg. От по-старите (преди фейс-лифта) трудно ще намериш нещо под 150.000км. Ако това е толкова важно за теб, тогава гледай последните Дискавъри I от 1998г., но там и цената е друга..

Аз лично не бих бил толкова придирчив за пробега, по-скоро бих гледал цялостното състояние на джипа. Виждал съм такива, които едва са прехвърлили 100-те хиляди и са били драстично по-зле от други на по над 200.000км., но добре стопанисвани. С което искам да кажа, че двигателите (с изключение на 2-литровия за Италия) са им добри и ако са добре поддържани не е проблем да се вземе екземпляр и над 200.000км.

Успех в избора!

Коментар

Да, мобиле.бг го знам, търся усилено!

искам да е запазено и добре гледано а не някое измародерено дискавари,
        <паркетните царе си мислят, че турбо зна4и мръсна газ, но...>

дизелов, ще сменям окачването< по всяка вероятност, но не веднага, налага се да издиря начин да се сдобия с OME 3 и 4 инчови “heavy duty” пружини + амортисьори за офроуд >...

не търся екстри, но с климатик е добре дошло.

май преобладават 2.5 тди двигателите ...

Коментар

Ами те стандартно си идват с екстри..
          2.5 tdi (200tdi и 300tdi) наистина са преобладаващи, но се намират и V-осмаци - прекрасен двигател според мнозина, но най-вече ако някой друг купува бензина, както често казват самите анличани.. )

А иначе тук между нас има един изтъкнат фен и притежател на две Дискавъри-та - Camel Trophy спецификация - Turbozmej, за чиито притежание абсолютно благородно му завиждам.. И е обещал да напише материал за тях, ама..

Коментар

Щте пробвам на дизел

Ех да камилски трофей ехее... блазя му и аз,
            с 2 такива сигур е несравним офф-роуда

ама те не с ли доста скъпички... дори на старо.

аз уви няма да мога да надскоча ц много 10К в лв., и маи по скоро къстъм версия ще си спретна...

а дали някои внася ОldМanЕmu?
            и какви амортесиори бихте ме посаветвали да сложа, на 2' и 3' пружини?
            едно такова повдигане ще наложи ли допалнително да се слага и подсиване на стееринга...??

искам да сложа добри гуми, а не ми се иска да зимам 1-жо по-малки и да ги сменям след време...<не съм сигурен как точно стоят нещата ц английската система но ми се ще поне 32 да е размера на гумите ми, а стандартно маи не са с повече от 27-28..!?>мислите ли че има смисал да са GoodYear MT? И аз мразя асфалта, но предполагам офф-роудването ми ще се засилва с годините и се пак ще се наложи да покарам бая на асфалт, та мисалта ми е има ли смисал от тази гума ако ще я карам 60-70 % от времето на асфалт. Но и сега е сезона на калта все пак и не ми се иска да залепвам постоянно само и само за да мога да карам с 150 като мога да си карам и с 80-100

ми тва ме гложди за сега наи-ве4е...

Коментар

А как мислите, дали става и за Mile Marker,
              <пише че са мислени за warn и Superwinch 9000lb>?

Коментар

Здравейте,

Отдавна не съм се включвал, но много често следя дискусиите.

Ето ги двете камили...

Добри и здрави машини. Не знам за какво ще ползваш твоята, но ако я стегнеш ще ти е вярна много години.

В общи линии препоръките ми са:

1) Goodyear MTR са отлични гуми, но трябва да се примириш с малко повече шум, разлика в показанията на километража и естествено - с цената;
                2) Определено за OME! Ако имам време ще напиша специална статия за Ironman и ще помоля колегите от форума да гласуват. Глас народен - глас божи! Но качването с 3" изисква и допълнителни spring retainers. Това са скоби за задържане на пружините в леглата им при големи ходове.
                3) Milemarker са отлични лебедки! Но хидравличната лебедка ще е по-бърза ако е със специална помпа. Може да се задвижва от шайбата на климатика или от разпределителната кутия (раздатката ако обичаш русизми).

Успех в търсенето

Т.
                Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Първоначално публикуван от Turbozmej
                  ...Ето ги двете камили...
                  Понеже от поста на Turbozmej не се виждат, освен ако не отидете в неговата галерия, ето ги направо тук :

Както се казва - thing of beauty!!

Коментар

Първоначално публикуван от nasov
                    А как мислите, дали става и за Mile Marker,
                    <пише че са мислени за warn и Superwinch 9000lb>?

MileMarker са по-малки по размер и по-леки като тегло така че съвсем сигурно ще станат прекрасно на същите места за закрепване...
                    VPetrov.photography

Коментар

MILEMARKER се събра изключително удобно на моето ДИСКО-1, само че без допълнителна помпа не ще да работи .Даже не съм сменял бронята - изрязах малко само за водача.
                      Във Варна имаше едно за продаване -от Италия , дизел , клима и др. и беше добро на пръв поглед , но май вече го няма в мобиле.бг беше едно сиво двуврато снимано на сняг.
                      Между другото - каква допълнителна помпа да търся за моя - дали само това което се предлага като оригинален кит или ще стане или нещо от камионче (серво или падащ борд или др.)?

Коментар

При избора на помпа е важно освен дебита да отговаря и максималното налягане. Естествено най-добре ще е да използвате нещо което е тествано и одобрено от MileMarker а именно:

Ако сте затруднени с монтажа на подобна помпа може да се помисли и за друга помпа само внимавайте за максималното налягане. По принцип на всички тежки автомобили (имам в предвид и джиповете) помпите на сервото следва да са достатъчни но на практика се оказва че японските и европейските производители са се изхитрили и поставят много по-малки помпи. Американските джипове имат такива хидравлици на волана че въобще не може да се забележи когато лебедката работи на пълна тяга

А MileMarker предлага и пълна гама електрически лебедки които също са с малки размери и тегло и аз лично смятам че са по-подходящи за условията в България...
                        VPetrov.photography

Коментар

Tака или иначе , вече имам хидравличната . Какво имате предвид за максималното налягане - това на помпата да не е по-голямо от предписаното ли ? Нали в лебедката имало (доколкото разбрах oт английското им демо ) някакъв клапан , в такъв случай остава да издържат само маркучите ?
                          И все пак как и на каква цена мога да получа тази помпа . Виждал съм за нея цена 140 usd в нета, но като знам колко ми излезе лебедката до България , този път ще поръчвам тук .
                          Отдавна чакам Turbozmej да пише сложил ли е неговата (HI 10500 ако не ме лъже паметта) и как работи .
                          Благодаря.

Коментар

Не, не съм я сложил, защото искам да реша въпроса "Хидравлика с помпа или електрическа?" Ако е само за едно изтегляне от засядане - електриката си върши чудесна работа. Но при нас се налага по-често използване на лебедката. Днес ще се напъна да намеря тази помпа и окончателно да реша.

Т.
                            Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Би ли споделил каква помпа и къде ще търсиш (и колко струва ако намериш)?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X