Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Стартер

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Купувам: Стартер

Здравейте приятели! Дано да съм уцелил правилното място на темата ми, ако не няма да се разсърдя ако я премести модератора. Та направо на въпроса - започнал съм да майсторя една машинка (генератор), но ми е необходимо да се пали от таймер. За целта трябва да оборудвам съществуващия двигател (4-тактов, едноцилиндров, 80куб.см - като тези на мотофрезите) с електрически стартер. Гледам в нета снимки на стартери на различни мотоциклети и ми прави впечатление, че на някой бендикса зацепва в корпуса на самия стартер, и от него вместо със зъбен венец движението се предава с помощта на верига към маховика. Такова изпълнение ме улеснява много, та от къде мога да намеря (за предпочитане е втора ръка т.е. да е "бюджетен") подобен или поне да ме ориентирате на кои мотоциклети са им такива стартерите. Другия вариант е да търся стартер в комплект с маховик, но имам изисквания относно диаметъра на маховика (трябва да е около 180-200мм)
    Благодаря предварително!

От: Стартер

А като те няма теб кой ще дръпне смукача ? И колко време ще върти този стартер за да запали ? Дай повече подробности .

Коментар

Направил съм си един управляващ блок, в момента е малко хвърчащ монтаж, защото трябва да се "налади" на според паленето през зимата и най-вече според стартера (колко енергично ще върти и т.н.). Смукач няма да му трябва защото е на газ и там има едни други алгоритми спрямо температура на въздуха...на газта, налягания и т.н. За сега пали много лесно с въженцето. Като монтирам всичко ще се донастройват времена, бр. неуспешни стартове и т.н. Но за сега търся стартер. Ако не успея да намеря, ще направя един честотен инвертор да обръща генератора в стартер (ще ползвам т.н. "обратимост" на синхорнни машини), но по-сигурно е със "стандартен" стартер. За това пиша тук, ако някой има нещо в предвид, ще съм му благодарен да сподели.

Коментар

Колега, понеже нямаш право на ЛС,дай някакъв email за връзка!

Коментар

Колега , имам много стартери за мотоциклети и скутери ,ще ти дам каквото ти трябва на символична цена заради проекта на който и аз сьм хвьрлил око.Звьни ми да се разберем ;0888816522 Николай.
          не казвай всичко но знай какво казваш

Коментар

Колеги, в момента работата по генераторчето е в застой поради служебни ангажименти. Но съм отворен към предложения. Ще звънна утре на колегата Николай да видим какво може да се измисли по въпроса.
            Горе-долу търся нещо такова:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:starter-cat.jpeg
Прегледи:1
Размер:4.0 КБ
ID:5338422
            Понеже нямам право на лични ето e-mail-а ми: f626@abv.bg

Коментар

Колега,този дето си го дал,като модел,няма да ти свърши работа.Ще ти трябва и бендикс/еднопосочен лагер/,за да освободи,като запали двигатела.

Коментар

Възможно е, от снимката не ми е много ясно дали вътре е постоянно зацепен или има храповик или бендикс. Май с обикаляне по мото-моргите ще стане работата...така по интернет - трудно.

Коментар

За моторите ,всичките стартери са постоянно зацепени вътре.

Коментар

Re: Стартер

Мотоциклетните стартери не са постоянно зацепени. Имат си бендикс. Просто не е на самия стартер, както на автомобилите. Като бендиксът заяде и не освободи, стартерът става на мармалад за отрицателно време.

Колкото до генератора - мани тая работа с веригата. Или си му набий венец - или го направи с ремък. При подходяща конструкция, ремъкът може да се самонатяга, когато електромоторът се развърти и да отпуска, когато бензиновият запали. Веригата ще ти изпие доста от мощността на двигателя, освен това си е потенциален проблем. Шумът не го коментирам.
                    Друг вариант е да задвижиш тресчотката от въжето с електромотор, но ще се счупи бързо - просто не е мислена за ударни натоварвания.
                    Понеже скоро правих същите гимнастики с генератор, му направих автоматичен смукач от вакуумна камера на автомобилен карбуратор. При покой една пружина затваря смукача. При старт - вакуумът от двигателя го отваря.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

С ремък ще въртя генераторите (2 автомобилни - защо 2 това е тема на друго), но за стартера май ще е с венец като при автомобилите. Имам една априлия аф1 (50куб.) и стартера и е като автомобилен само дето бендикса се изхвърля центробежно, а не от бобина. Единствено не става заради малкия диаметър на венеца - няма как да докарам стартера толкова близо (трябва да режа от картера на двигателя). А това с тресчотката на въжето съм го мислил, но със сигурност няма да издържи. Един път да удари стартера тая пласмасария ... и до там.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X