Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

радиолампа за старо радио TESLA

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: радиолампа за старо радио TESLA

В случай на крайна нужда:

http://dai.ly/c1XDPd
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от kritars Преглед на мнение
      НЕМА МИ СЕ ВЪРЖЕТЕ АМА СЕ ЯДОСАХ ПРЕДИ СЪН
      Нема се ядосваш на рожденния си ден!
      Честито и да си намериш всички ецехаши на света!
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
        Тук говорим за сантименталност и тръпка, машина на времето - достатъчен е само един поглед и си там...

Да не забравяме за мекото и дълбоко звучене на ,,ламповият" звук - нещо мн. трудно постижимо с каквото и да е ,,силициево" недоразумение.

Засрамете се
        Тия с "топлия ламбен звук" на някой друг. При мен не ми минават.
        Ламбите за мишени на въздухарката, дървенията за подпалки, останалото в надин!
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Честит рожден ден и от мен.
          Дай някаква снимка да го видим това радио де.
          В Събота ще преровя запасите и ще съобщя имам ли такава - ако имам,ще ти я подаря,само ако
          обещаеш публично,че няма да променяш нищо по конструкцията и ще възстановиш
          радиото както си е било .Слагането на разни платки от касетофони и прочее доработки
          обезсмисля цялата работа, направи го както трябва и му се радвай.
          А предаватели ,които да слушаш има предостатъчно.

п.п. В много краен случай си струва да прежалиш 17 долара за 2бр. лампи с доставката,ако радиото може да се възстанови
          в оригиналния му вид.
          На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

Re: радиолампа за старо радио TESLA

Аз пък имам един NORDWEST от 1939г. и ще правя точно светотатството, за което говори Емо. Не за друго, ама има само кутия и шаси Явно някога е използвано за донор..
            Впечатлен съм, че променливият кондензатор е със сачмени лагери и на копчето за настройка има чугунен маховик.
            Някои хора оттук са го виждали. Стъклото на скалата е счупено, но пазя парчетата и ще направя на ситопечат нова.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Благодаря за поздравленията,снимки се канех да направя но гаража ми е по настрани от блока и като тръгна за там фотото ми е последното нещо за което се сещам да взема, но ще направя тези дни.Идеята за поставяне на друга платка е краен вариант,идеята е да се възстанови в оригинален вид ако ще и само ХОРИЗОНТ да хваща.Монтирането на нова платка ще стане без да се демонтира старата,все едно 2 в 1,дори има вариант да го свържа към НЧУ-то на старото радио защото поне за тази част от радиото съм сигурен че работи.
              Човек колкото и добре да живеее накрая се жени

Коментар

До ден днешен не мога да си простя, че съсипах един лампов усилвател заради трафа. Лампите не са при мен в София, имам доста, затова само спамя.
                Успех, дано тръгне!

Коментар

Ето и малко снимки на радиото:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0143.jpg
Прегледи:1
Размер:125.9 КБ
ID:5333619Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0144.jpg
Размер:118.9 КБ
ID:5333620
                  Искам да ви покажа и още една кандидат реликва ,спомен от моето детство,която няма да има същата съдба като радиото защото от отзаде е изтърбушен -шасито е натрошено.
                  Комшията като го видя Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0146.jpg
Размер:99.2 КБ
ID:5333618Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0145.jpg
Размер:100.0 КБ
ID:5333621и вика :Ако работеше че да му пуснеш на запис една реч на ТАТО ще е класика.

Коментар

разрових моя кашон - около 50 лампи са основно на Тесла, Веламп и разни руски - остатъци от тел. сервиз. Модела, който ти трябва не открих или поне щампата не се вижда както трябва. Но ако съдя по вида на радиото много ми прилича на Орфей БГ. Част от лампите са от него. Все има заместител, макар и не на 100% сигурно. Запознати могат да кажат ... за усилване на звук ли служи модела или каква е основната функция на тази лампа. Усилвател немско MV 6 ома на 12 вата оригинал, с друг модел лампи и организация по дъното, го подкарвахме на 50 вата на 8 ома ... нещо от този род ... за китари основно, та затова си мисля, че има начин и вариант ...
                    Последно редактирано от rpkn; 06-01-12, 12:30.
                    [I][SIZE=1]...системен администратор-винаги има начин...:)[/SIZE][/I]

Коментар

Във високочестотната част е лампата. Нито е рядка, нито екзотична. Предполагаемо на радиолюбителския събор лятото в Казанлък с много голяма сигурност ще намериш. Правела се е от много производители и явно е ползвана масово.

Всъщност, защо не пуснеш няколко обяви из радиолюбителските форуми?
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Tesla-та изглежда много добре! Ха дано намеря нещо из склада в къщи ,та да запее.
                        Като гледам телевизора се сетих,навремето в Радиоклуба имаше една Опера със изгорял кинескоп.
                        Батковците и бяха присадили кинескоп от някакъв радар с послесветене.
                        Беше голям майтап - хем черно-зелен , хем образа застиваше за няколко секунди.
                        На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

Не мога да намеря съветския аналог. Има ли някой сравнителни таблици?

Коментар

Няма руски аналог. Това е триод-хексод. Да не говорим за отоплението.

Коментар

Днес един приятел ми даде една кутия с лампи и като ги прегледах всичките бяха нашенски мислех да ви попитам за аналог но колегата не е успял да намери а и google-то за сега не иска да ми каже.
                              Колегата даде савет да потърся в радиолюбителските сайтове но малко с времето съм затруднен а и не съм се ровил изтези среди така че ако не му представлява трудност ще го помоля да удари едно рамо

Коментар

От всички аналози, тази е най-разпространена. Другите са направо екзотични. Не напразно ти казах за UCH 21.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X