Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.


Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.


Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Купувам зимни или АТ гуми

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Купувам: Купувам зимни или АТ гуми

    Купувам зимни или АТ гуми размер 33/12,5/15 или подобен размер 16".Очаквам реални оферти.
    тел.0879292900 Калин Костадинов

  • #2
    От: Купувам зимни или АТ гуми

    Зимни с такъв размер няма да откриеш в България. АТ-та има, но щом споменаваш изискването за зимни или АТ май има вариант. Преполагам че търсиш втора употреба и в такъв случай приеми моето предложение само за сведение. В Диана предлагат Goodyear Wrangler Duratrac с размер много близък до желания от теб. Предлагат размер 33/11.5/16, но в офертата им е в метричен размер 285/75/16. Този модел е май единствената офроуд гума със зимна шарка и материал и е индикирана със снежинка. В сайта на Диана тази гума погрешно е сложена в раздел "летни". Категорично не е вярно че е "лятна". Ето тук по-подробна и коректна информация за този модел. Аз самия ползвам този модел в размер 315/75/16 (35/12.5/16) от миналата зима. За съжаление се сдобих с тях към края на сезона и не успях да ги тествам в дълбок сняг, но на мокро, заледено, сухо и студено и умерено кално и заснежено се държат като 100% зимни АТ гуми, макар и да са с по-агресивна от АТ моделите шарка. Нещо по средата между АТ и МТ. Другото, което забелязах е, че са много по-леки от МТ-тата с които карам през останалото време. Когато в края на сезона температурите се повишиха гумите засвирукаха точно както всяка друга зимна гума. Шарката е достатъчно едра за да се справят задоволително в кал, имат типичните за зимна гума ламели и дори отвори за шипове. Тия дни се каня да ги монтирам отново, защото в топлите месеци карам с МТ. Ако не получиш друго предложение се надявам да съм помогнал поне с информация.
    Последно редактирано от elbgt; 11-10-11, 11:38.
    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

    Коментар


    • #3
      От: Купувам зимни или АТ гуми

      [QUOTE=elbgt;1642962]Зимни с такъв размер няма да откриеш в България. АТ-та има, но щом споменаваш изискването за зимни или АТ май има вариант. Преполагам че търсиш втора употреба и в такъв случай приеми моето предложение само за сведение. В Диана предлагат Goodyear Wrangler Duratrac с размер много близък до желания от теб. Предлагат размер 33/11.5/16, но в офертата им е в метричен размер 285/75/16. Този модел е май единствената офроуд гума със зимна шарка и материал и е индикирана със снежинка. В сайта на Диана тази гума погрешно е сложена в раздел "летни". Категорично не е вярно че е "лятна". Ето тук по-подробна и коректна информация за този модел. Аз самия ползвам този модел в размер 315/75/16 (35/12.5/16) от миналата зима. За съжаление се сдобих с тях към края на сезона и не успях да ги тествам в дълбок сняг, но на мокро, заледено, сухо и студено и умерено кално и заснежено се държат като 100% зимни АТ гуми, макар и да са с по-агресивна от АТ моделите шарка. Нещо по средата между АТ и МТ. Другото, което забелязах е, че са много по-леки от МТ-тата с които карам през останалото време. Когато в края на сезона температурите се повишиха гумите засвирукаха точно както всяка друга зимна гума. Шарката е достатъчно едра за да се справят задоволително в кал, имат типичните за зимна гума ламели и дори отвори за шипове. Тия дни се каня да ги монтирам отново, защото в топлите месеци карам с МТ. Ако не получиш друго предложение се надявам да съм помогнал поне с информация.[/QUOT

      Благодаря за инфото.Не разбрах кой размер гуми ми предлагаш и на каква цена.В момента съм с Goodyear Wrangler МТ 35/12.5/15 и кални Силверстон МТ 117 35/12.5/15.И двете гуми джипа ми ги върти без проблемно.Мисля че ако сляза с един размер надолу при зимна гума ще бъде по добре.Аз също съм се ориентирал към Goodyear Wrangler Duratrac .
      тел.0879292900 Калин Костадинов

      Коментар


      • #4
        От: Купувам зимни или АТ гуми

        Не предлагам нищо за съжаление. Просто ти пуснах линк към вносителя и информация за Duratrac като много удачен за това което търсиш. Както и малко лични впечатления за този модел. До преди месец в Диана разполагаха с размер 285/75/16 което съответства на 33/11.5/16.
        My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

        Коментар


        • #5
          От: Купувам зимни или АТ гуми

          Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
          Не предлагам нищо за съжаление. Просто ти пуснах линк към вносителя и информация за Duratrac като много удачен за това което търсиш. Както и малко лични впечатления за този модел. До преди месец в Диана разполагаха с размер 285/75/16 което съответства на 33/11.5/16.
          Сега разбрах,но аз търся втора употреба.Иначе нови има по западните сайтове,а от родните "търговци"отдавна съм спрял да пазарувам каквото и да е.
          тел.0879292900 Калин Костадинов

          Коментар


          • #6
            От: Купувам зимни или АТ гуми

            И съвсем правилно постъпваш. Аз също не пазарувам почти нищо от БГ и дори от Европа. USA е мястото, но има и изключения. Специално за офроуд гуми съм забелязал, че необяснимо как, но цените в БГ въобще не са надути. Toyo Open Country MT 315/75/16 в щатите струват $336, което по сегашния курс е 487.20 лв. Много изненадан бях когато ги открих в БГ във фирма Радиал 2000 и цената им бе 525 лв. Kупих ги и още ги търкалям през топлите месеци. Разликата е под 50 лв., които по никакъв начин не могат да покрият доставката и таксите. За чакането няма говорим.

            В София в момента има налични 4 броя чисто нови Bridgestone DM-Z2 с размер 285/75/16 (33/11.5/16) при цена 254 лв/брой
            Снимката е само за информация.



            Ако те интересува ще ти дам контакта.
            Последно редактирано от elbgt; 12-10-11, 15:48.
            My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

            Коментар


            • #7
              От: Купувам зимни или АТ гуми

              Duratrac го водят летен производителите му, на сайта си. Та съответно и другите там го слагат. Под водят искам да кажа, че е в раздел летни за 4х4. Пише и съмър. Но всякак е всесезонна. Аз се чудя как е на магистрала със 130, щото на БФГ АТ-то май е доста добре. Но е твърдо, а тея са меки. Все пак си мислля, че ще могат да се карат целогодишно. МТ/Рите ги карам и зимата безгрижно...

              Коментар


              • #8
                От: Купувам зимни или АТ гуми

                Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                Duratrac го водят летен производителите му, на сайта си.
                Цитат от описанието за Duratrac от сайта на производителя му (Goodyear) - http://www.goodyear.com/tires/wrangler-duratrac

                TractiveGroove Technology™ Offers Enhanced Traction in Deep Mud and Snow
                Ламелите и отворите за шипове са още едно доказателство за "лятното" предназначение на тази гума.

                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:gy_wranglerdt_ci1_l.jpg
Прегледи:1
Размер:14.0 КБ
ID:5311688

                Символа "снежинка в триъгълник" пък съвсем
                My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

                Коментар


                • #9
                  От: Купувам зимни или АТ гуми

                  Не това, в раздел летни седи просто...

                  http://www.goodyear.eu/uk_en/tires/4x4/index.jsp

                  name Product group Season Performance
                  Wrangler DuraTrac

                  The new off-road tyre for extreme 4x4 enthusiasts
                  Off Road Summer
                  Последно редактирано от Насов; 16-10-11, 18:29.

                  Коментар


                  • #10
                    От: Купувам зимни или АТ гуми

                    Хммм. Вярно в европейския сайт е така. Шантава работа като всичко европейско.
                    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

                    Коментар


                    • #11
                      От: Купувам зимни или АТ гуми

                      Te са доста всетеренно ориентирани и ще са не по-зле от АТ в сухото и лятото, не са зимна гума, но са като да са мислени и за зима. По концепция ми напомнят за Интерко Тръксус, което е АТ... Само цената сякаш е подобна и се чудя дали си струва парите този дуратрак пред БФГ за АТ... За зимно АТ със дълбок сняг и кал ще се по-добре 100%. Те нали реално се водят 80% оф 20% он, а не АТ. Не стават сякаш за магистрали и 120-130, ще се изяде бързо, мека е. То гумите за черно са според зависи терена по който ще се кара предимно, за България и повечко из планината ако се седи ще е добре за цялата година

                      Коментар


                      • #12
                        От: Купувам зимни или АТ гуми

                        Вчера смених летните ми Toyo Open Country MT 315/75/16 със същия размер Goodyear Wrangler Duratrac. Имам ги от миналата година но тогава не успях да ги тествам на сняг. Късно се сдобих с тях. Покарах ги малко и сложих тойото. Сега пак съм с тях. Иначе скоростния им индекс е 150 км/час и този модел е най-използвания в северната част на Канада при пикапите и другите малки тръкове. При това целогодишно. Имах дори линк със статистика на продажбите по региони за 2009/2010 години, но някъде съм го затрил.
                        My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

                        Коментар


                        • #13
                          От: Купувам зимни или АТ гуми

                          Имат различен скоростен индекс в различните размери, но и 150 е над разрешените, стига да не свършват бързо по асфалт си е ок...

                          Коментар


                          • #14
                            От: Купувам зимни или АТ гуми

                            Колко се износват по асфалт ще знам към м. Април. За тия дето ги търкалям през лятото Toyo Open Country MT 315/75/16 износването при 90% асфалт е 4 мм (от общо 16) за 32 000 км.
                            My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

                            Коментар

                            Активност за темата

                            Свий

                            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                            Зареждам...
                            X