Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.


Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.


Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Купувам преносим хладилник

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Купувам преносим хладилник

    Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
    ......от подобен тип и има ли разлика дали работи на 12, 220V или газ?
    Имаше едни по-стари на принципа на Мраз, с фреон и подгряване. Няма никаква разлика на какво работи. Замръзват си нещата вътре като нищо. Пепи, ако попаднеш на нещо читаво и аз имам интерес,
    Бан-метод с който модераторите налагат на останалите своя начин на мислене.
    Към модераторите-А изтрийте го сега.
    Суратя утрепа и тоя форум. Жалко. Сбогом Приятели. Вальо. О888 557Ч7Ч

    Коментар


    • #17
      От: Купувам преносим хладилник

      При кемперите и караваните са същите(както каза Вальо,от старите),но няма фреон,а амоняк.Има два нагревателя-на 12 и на 220в.плюс газова горелка.При температура навън около 30-35 градуса,в общата част успяват да подържат 5-8 гр.А в тези които имат и отделна камера-там е от -18 до -10гр.На 12в.вероятно никой неможе да каже каква темп.държи,защото там най-малко се ползва.Кемпера е направен така,че да пуска 12в.към хладилника, само когато работи двигателя.Нагревателя обикновено е между 85 и 160вата,смятай колко ще издържи акумулатора! На 220в. и газ,разлика има-в полза на газта!При всички случаи,температурата подавана от горелката ще е по-голяма от тази на нагревателя,от там и по-добрата работа на амонячния охладител.На моя му смених дюзата с по-голяма,и сега разликата е още по-голяма.Явно,най-добре работи на газ.Разхода на газ е 270-300гр.на 24часа.Това е за обем на хладилник от80-100литра,а гледам на горния пише 15гр.на час-360 за 24ч.но за обем от 42литра.
      Имай предвид,че различни хладилници, работят на различно налягане.Ще ти трябва и вентил,но на гърба на хл. задължително пише,30 или 50 милибара!
      Успех!
      088пет722пет99
      http://www.hydropompi.com/

      Коментар


      • #18
        От: Купувам преносим хладилник

        Я и аз офф от темата - защо тоя хладилник трябва да е хоризонтален за да работи?Това значи ли,че ако паркирам колата на баир и няма да бачка чудото ми ще ми стопли бирата?

        На всяка лодка имаме хладилник,на някои по повечко бройки,че и фризери.Хладилника замрьзява еле ако няма място между продуктите,фризера прави всичко на камьк.На повечето хладилници им слагаме пласмасови купи и в тях редим продуктите за да има място за циркулация на вьздуха,наплякам ли го с яйца на дьното и марули вьрху тях у яйцата стават на камьни ако ще да е на средно положение термото.

        Гледам и някакви стойности на разход на ток и газ - ние преди трьгване на далечно плаване зареждаме хладилници поне 12 часа преди да откачим захранването на лодката от мрежата на марината,а и пьлним сьс студени неща,ако му шибна топла бира 5-6 каси и има да си бачка 24 часа за да свали температурата.Питанката е - това максимални стойности ли са или само на студена бира?И ако реша да го заредя предната вечер,но не е на равна повьрхност какво става,бирата пак ли е топла?

        Добре поне,че е горно пьлнене,това сьбира повечко и повече дьржи температура.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

        Коментар


        • #19
          От: Купувам преносим хладилник

          Незнам тия вашите как работят на това лашкане,ама ако паркирам на баира,вътре става печка!!Явно амоняка отива някъде в другата страна,и до там.А иначе,и аз го включвам предният ден,преди пътуване.
          088пет722пет99
          http://www.hydropompi.com/

          Коментар


          • #20
            От: Купувам преносим хладилник

            Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Я и аз офф от темата - защо тоя хладилник трябва да е хоризонтален за да работи?
            Класическите амонячни хладилници категорично отказват да работят във всяко положение, което се различава с повече от 3-4 градуса от хоризонталното и неподвижното. Това е, защото цялото движение на трите му работни вещества (вода, амоняк и водород) се осъществява от нагряването. Малък наклон в тръбите осигурява газови тапи и разваля купона. Поради тази причина, в този си вид амонячните хладилници са слабо познати във флота и в транспорта изобщо. Освен този си недостатък, те са и много ниско ефективни, поради което напоследък не се употребяват и в бита.

            Амоняците имат две предимства пред компресорните хладилници - работят съвсем тихо и не изискват нищо, освен източник на топлина. Затова могат да се използват със всякакви енергоизточници - ток със всякакво напрежение, за което си оразмерим реотана или газ, нафта, въглища - всякакво гориво, за което имаме горелка.

            Обратно следствие - щом хладилникът работи и на газ, и на ток, той е със сигурност амонячен и не търпи наклони и клатене.

            п.п.
            Съществува вариант с помпа, който се е употребявал в миналото в транспорта и той може да работи при наклони и движение, без да губи другите недостатъци. В днешно време, ако имаме ток или въртеливо движение за помпата, ще си вземем компресорен хладилник.
            Последно редактирано от Ясен; 29-08-10, 03:15.

            Коментар


            • #21
              От: Купувам преносим хладилник

              Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
              Незнам тия вашите как работят на това лашкане,ама ако паркирам на баира,вътре става печка!!Явно амоняка отива някъде в другата страна,и до там.А иначе,и аз го включвам предният ден,преди пътуване.

              Нашите са си с фреон и ми става ясно след обясненото от Ясен защо работят и под наклон от 45 градуса в продьлжение на седмица без никакьв проблем.Пьлним си ги с фреон за автомобилни климатици и си имат нормален компресор като охлаждането вече може да е водно или вьздушно.Компресора може да е вьрзан за тока както и с ремьк за мотора което е по-добре еле ако брьмча седмица и повечко.


              4 градуса наклон за експедиционен хладилник ми се струва майтап,но пьк и парите са му такива.Едно време караваната я мерех с нивомера да е права и голямо вьртене падаше за да я нивелирам.Хладилника не и работеше та нямам преки наблюдения дали и как работи под наклон.

              Модели само на ток / 12 волта запалка / тук са около 100-250 кинта в зависимост от модел и размер,тия които бачкат на газ,110/220 волта както и 12 волта са от порядька на 700 кинта и горница като тия 700 са отправна точка,началото на купона.За 200 лева през крив макарон,тая цена горе много ма много ниска ми се вижда,дано и качеството не им е такова,но пьк за 200 кинта зьбите не му се гледат.

              И пак офф и спирам - за тия дето се чудят какьв е тоя наклон от 45 градуса за седмица.Трьгване от Хаваи,караш седмица или повече / рекорда ни е 9 1/2 дни / с наклон на ляво и след това лодката се изправя ако си кьсметлия вьв времето.Духа 20-30 вьзла или около 50 километра в час вятьр и с ветроходна лодка няма как,стои на крен около и над 45 градуса.Ако си кьсметлия и хладилника е сьс странично пьлнене и е в дясната страна на лодката...............ядеш каквото намериш,отвориш ли го и всичко е на земята.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

              Коментар


              • #22
                От: Купувам преносим хладилник

                Аз купих ел. хладилна кутия 28 л от Кауфланд за около 70 лв. Работи на 220 и 12 V. Бира и вода изстудяваше и през жегата. Вентилаторът й е много шумен и мисля да го сменя с друг от старо РС захранване.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

                Коментар


                • #23
                  От: Купувам преносим хладилник

                  Благодаря Ви за отговорите. Това, че не работи под наклон не ме притеснява особено. Сега и последния въпрос, това нещо прави ли по-студено от хладилните чанти с елемент на Пелтие, или е горе-долу същата работа?
                  LZ1PER

                  Коментар


                  • #24
                    От: Купувам преносим хладилник

                    Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                    Благодаря Ви за отговорите. Това, че не работи под наклон не ме притеснява особено. Сега и последния въпрос, това нещо прави ли по-студено от хладилните чанти с елемент на Пелтие, или е горе-долу същата работа?
                    На първата Сузуки сбирка Румен - CarTest донесе своя хладилник TCM ако не се лъжа.Уникално охлаждане, направо замръзване.Ако чете темата нека да сподели информация от първа ръка.
                    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
                    Skype: pach_bs

                    Коментар


                    • #25
                      От: Купувам преносим хладилник

                      Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                      Благодаря Ви за отговорите. Това, че не работи под наклон не ме притеснява особено. Сега и последния въпрос, това нещо прави ли по-студено от хладилните чанти с елемент на Пелтие, или е горе-долу същата работа?
                      Нищо общо няма с Пелтието. Въпрос на термостат е да направи -18 при външна +50

                      Коментар


                      • #26
                        От: Купувам преносим хладилник

                        Реших да взема хладилничето, ако случайно нещо в него не ми допадне, обещавам, че ще уведомя другите мераклии по реда на писането в темата (но не се надявайте много) Благодаря на г-н Конов, че ми го запази.



                        п.п. Понеже обясненията на Ясен и BENZBOSS бяха много на място и изчерпателни, а и може би някой ще има нужда или да пита или да каже още нещо по въпроса за този тип хладилници, ще помоля Ясен да премести каквото прецени в нова тема, то и без това си е в неговия ресор.

                        Затварям темата!
                        LZ1PER

                        Коментар

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X