Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.


Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.


Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Съвети за първа кола

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Съвети за първа кола

    Здравейте!

    В момента карам шофьорски курс.

    Бих искал да ви попитам, дали бихте желали да ми дадете съвети и насоки относно първа кола?

    Въобще не съм запознат с колите. Нито с различните марки и специфичните неща за тях, цените на различните модели, нито какво е нужно за тяхното добро обслужване и т.н..
    Това, което главно ме интересува е кола, която е готова за каране (всички основни компоненти да са й наред) и не е нужно да й се правят никакви ремонти.

    Има няколко неща, които бих желал за колата:
    - да е семейна (да е по-дълга и да има достатъчно място на задната седалка да седнат трима души; както и също поради това, че имам изхабяване на колената и почват да ме дразнят, когато си ги свивам, бих искал да мога да си дръпна седалката по-назад за да мога да си опъна повече краката, докато са на педалите и в същото време да има достатъчно място пред човека седнал зад мен за да не му е тясно от седалката)
    - да вози гладко
    - да има климатик (това предполагам върви към горенаписаното "всички основни компоненти да са й наред")
    - да харчи по-малко
    - да изглежда нормална кола (да не изглежда по-стара и да не изглежда много хубава, ами като нещо средно между двете; ще дам пример с линкове, дано не е забранено да се слагат по този начин във форума, моля, да ми простите ако е забранено и модераторите да ми поправят поста ако е забранено - пример 1, пример 2 - това са само примери за да онагледя каква визия имам предвид, с тези два модела нямам нищо друго предвид, единствено във връзка с визията ги добавих)
    - парктроник (също ако има вариант на не много висока цена да се добави и в последствие)
    - да има или да може да му се добави радио (или каквото има като вариант) чрез което да може да се пуска музика през телефона от интернет

    Един от главните въпроси, които бих искал да ви попитам е - продават ли се много такива коли, които да имат всички тези характеристики и цената им да е между 2000-4000 лева?
    Мой близък приятел има кола, която вероятно отговаря на всичките (или почти всички) тези изисквания. Обаче цената й вероятно би била около 8000 лева. Ако правилно съм разбрал, я е купил за около 4000-5000 лева и е дал още около 2000-3000 лева за ремонти.
    Едно от нещата, които искам да разбера е има ли много коли които може да се купят с тези изисквания на по-ниска цена (2000-4000 лева)? Или да не би долната граница за такива коли да е горе-долу като цената за която моя приятел би продал колата (около 8000 лева)?

    Ако е възможно, бих искал да ви попитам и относно друго нещо - като чели забелязвам, че някои хора са на мнение, че за първа кола е най-добре да се вземе възможно по-евтина кола заради това, че шофьорът е нов, обаче други хора са на мнение че е по-добре да се вземе по-скъпа кола. Кое е вярно?

    Ако имате конкретни съвети и предложения за определен/и автомобил/и (като линкове, ако тук във форума не е забранено да се сподлеят, или определени модели), ще съм ви благодарен да споделите!

    Ако една кола бъде купена, да речем от интернет, често срещано ли е и прието ли е за нормално купувачът да пожелае от човека, който продава колата, да закарат колата му на сервиз за да я прегледат там и да кажат в какво състояние е?

    Благодаря ви предварително!
    Последно редактирано от GeorgiRGeorgiev; 18-03-23, 21:01.

  • #2
    Моя съвет е - вкарваш горните критерии в мобилето (или друг сайт) и виждаш какви коли ще излязат.
    Взимаш лист и химикал и си записваш марките и моделите.
    След това взимаш едно пакетче семки и отиваш на Горубляне и почваш да ги оглеждаш - сядаш вътре, затвяраш вратата, проверяваш дали ти е комфортно, дали всичко е там където очакваш (педали, волан, лостове, бутони , радио и т.н.)
    Отбелязваш резултатите в листчето.
    Прибираш се вкъщи и с вече отбелязаните резултати започваш да четеш кой двигател с кои скорости и коя година стават за нещо.
    После започваш с конкретни въпроси в конкретни форуми.
    Не очаквай да вземеш кола утре сутрин.

    Успех с търсенето.
    Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
    Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
    Opel Campo 3,1 TD '99
    Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

    Коментар


    • #3
      Точно така, избираш си няколко, които ти харесват, и после питаш кои от тях са читави. Може и тук, все ще ти се отговори.
      Цените сега са нагоре, не знам дали ще намериш търсеното за до 4 хиляди лева, но все пак виж какво ще си харесаш. После, много важно е и състоянието.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

      Коментар


      • #4
        И задължително водиш с теб един по-нормален на ръст и килограми приятел, за да видиш как ще се чувства зад теб при максимално дръпната назад седалка. В твоя случай аз бих търсил нещо еднообемно. Например Опел Зафира, Рено Еспас и подобните. В тях краката на шофьора не са толкова сгънати по начало, понеже седалката е по-висока. Обаче, ако наистина искаш да се включиш в толкова скромен бюджет, отиваш на почти 20 годишен автомобил или при непопулярна марка - същия Опел да речем . Имай пред вид, че в някои случаи се плаща и данък марка. Успех в търсенето!
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

        Коментар


        • #5
          Туран 1 може да намериш около 4-5000лв, дизел с 1.9 мотор. Здрави са, и за семейна кола са супер. Имам го от 6г и съм много доволен. След първоначалното обслужване съм дал пари за две биелетки и два задни амортисьора, щото единия изпусна.В мобилето гледам се намират още от този модел нов внос.Има си климатроник, разхода градско е около 6, на дълго съм го смъквал до 4.7 при кротко каране.

          Коментар


          • #6
            Питащият е наспамил целият интернес с тоя въпрос...

            А по темата: всичко различно от S-класа е компромис...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

            И коментаторите...

            Коментар


            • #7
              ogimaster, благодаря ви за така детайлното описание за този начин по който мога да постъпя!

              Изглежда, както сте ме посъветвали ще е добре, да изпробвам различни автомобили на място и да видя как ще ми се сторят.

              cecoa1, благодаря ви за съвета!

              коко келеша, благодаря ви за този съвет, че сте се съобразили със здравословния ми проблем!

              piron45, благодаря ви, ще разгледам обяви за този модел!

              ittso, благодаря ви за съвета!

              Благодаря ви, че ми пожелахте успех! Успех и на вас във всяко добро нещо!

              Коментар


              • #8
                Вземи някой дето е долу-горе в час с автомобилите като ходиш на огледи !
                Който търси , намира !
                Човекът е човек, когато е на път !

                Коментар


                • #9
                  Както и да избираш първия си автомобил, за 1-2 години ще заприлича на войнишка манерка и отвън, и отвътре.

                  Така че просто си вземи нещо на което ще се научиш да шофираш без да вкарваш много пари.

                  Коментар


                  • #10
                    Колега Георгиев погледни Пежо 807, това е един еднообемен миниван със седем места. Задния и средния ред се свалят с един клик при нужда. Отговаря на почти всичките ти изисквания. Имам такава от 8 години след първоначалното обслужване не ми е създавала проблеми. С изключение на редовното изгарящитя къси светлини 2-3 пъти в годината сменям ту лява ту дясна. Пробвах всички марки крушки и все тая.
                    Огледай един два екземпляра има огромен избор за цената която търсиш. Моята е 2.2 ХДИ върви прекрасно ускорява повече от прилично. Имат и бензинов вариант ако си фен на газовите уредби.
                    Изглежда съвременно без да е демоде и в същото време не се набива на очи.
                    Дано съм бил полезен.
                    Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
                    Място и хора към които да принадлежи ...

                    Коментар


                    • #11
                      За 807 не мога да кажа нищо хубаво. За мен няма такава калпава кола. Имаме служебен 2006 от нов. Няма 200 х.км., папката с фактурите от ремонта е бая дебела. На 150 хиляди имаше само една здрава пружина, а предната се счупи както си седи под навеса и се заби в гумата, няма такъв цирк, едвам свалихме гумата. Задни спирачки - сега е с трети комплект дискове и вече не знам кой накладки...За мен изключително неудобен за път, третия ред седалки изобщо не го коментирам, втория не става, най-удобно е за шофьора. Вътре за мен е тясно за ван, Маверика ми е същата година и е в пъти по-широко и удобно. Постоянно нещо тропа в тази кола, задния мост имам чувството че се мести на завой с някоя и друга дупка. За мен не върви, тромав ми е, 2,2 136 коня. Мондеото ми 2 л 150 коня е самолет пред него. Километража и уредите в средата на таблото, което прилича на рафт в мазе....без коментар. И нещо положително все пак - кефи ме тапицерията на седалките, нещо като набук.
                      пп. Няма смяна на горивен филтър и да не го връщам да го дооправят, тече нафта. Това в три различни сервиза, двата официални представителства.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

                      Коментар


                      • Asen Kushlev
                        Asen Kushlev коментира
                        Редактиране на коментар
                        Не, карат я двама шофьори, които карат и другите коли. Драма с другите коли и бусове няма, все Пежо и все са по-дърти и на повече километри. Или тая кола е кофти бройка или е супер калпав модел. Ползва се само за превоз на хора и само извънградско.

                      • Николай Колев
                        Николай Колев коментира
                        Редактиране на коментар
                        Значи моята е късметлийски екземпляр. И тя е служебна но о само на градско, товарена блъскана в бордюри, карана без редовна смяна на масла, и нищо от горното. Ако не бяха тия крушки нямаше да и вдигам капака с години. Пали, върви и Не създава главоболия.

                      • Asen Kushlev
                        Asen Kushlev коментира
                        Редактиране на коментар
                        Крушките са слабост на френските коли, забелязъл съм го през годините. Иначе 807-цата е с фабричен ксенон, сега сменихме оригиналните крушки, че взеха слабо да светят. А е поръчван с екстри - ел.задни врати, салона както казах нещо като набук, ксенон, климатроник, парктроник.

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X