Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Малка бензинова кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение

...Ще се кара минимум 100 километра на ден...
    Леле, не обърнах внимание на първия ти пост, специално относно километрите които ще навърташ за да ходиш на работа, писал съм глупости по назад в темата и за в твоя случай не важи.

Та по същество, много добре знам какво е да пътуваш всеки ден до работа и да изминаваш такива километри, освен че ще трябва да е икономична, с климатик и задължително трябва да ти е комфортна, Хонда Джаз определено е от просторните купета вътре за малък градски автомобил, същото важи и за опел Агила, карах служебна такава няколко години, висок таван с висока седалка и краката ти са свободни като да караш малък бус, качвах се за проба за Хонда Джаз и знам, скъпи са но наистина ще ти трябва малка, икономична и комфортна кола, заслужава си да дадеш първоначално по-висока цена за автомобила.

п.с. Не знам до каква степен можете да си говорите с твоя шеф, но ако си имате приказка, няма да е лошо да подхванеш тази тема и с него за колата, така той сам може да ти предложи решение, може и да ти поеме донякъде разхода за гориво например...

Коментар

То хубаво търсите минимизиране на разходите , ама 300 км. ВСЕКИ ден с малка и маломощна кола си е изтезание. На края на първия месец ще го осъзнаете...
      За това упражнение - поне среден клас с поне 150 коня. При нормално каране ще даде разхода на въшката без да те боли гърба и без да се напрягаш дали ще можеш да изпревариш тир-а отпред.
      Фиат Купе
      Опел Фронтера В
      Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

• cecoa1
        cecoa1 коментира
        Редактиране на коментар
        300км на ден бяха в друга тема, тук са само 100...

• Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        И 150 коня са малко нещо излишни. Приятно се кара, да, но за нормално каране става и с бая по-малко. Пак дъртото Ауди за пример-с 90 коня се кара съвсем прилично, изпреварвам си камиони и коли, вози си ми гъза доволно комфортно(като за мен де), и не усещам никаква липса на мощност когато ми дотрябва.
        Разбира се-това за съвсем нормално каране с цел придвижване от т. А до т. Б.

Пикал съм вече в темата за 300 км, но да добавя и тук мойте 5 стотинки. По-голям размер автомобил е по комфортен и по-сигурен. Парите не са всичко. И 100 км. също не са малко. Времето за път е осреднено 2 часа на всеки 24. Като извадим 8 часа за сън остават 16. А 2 часа от тези 16 ежедневно ще бъдат в автомобила. Струва си да е по сигурен и комфортен.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Подкрепям горните мнения да не се използва за ежедневно пътуване на упоменатата дистанция автомобил "въшка".
        Според мен абсолютният минимум е автомобил размер около "Голф". А бих препоръчал да се мине поне "един размер" нагоре.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

От доста време се чудя ,тея хонди джаз,какво толкова ги хвалят.......

Работя в един обект на центъра,собственика ни е дал ключ за подземен гараж в центъра...всички коли са една зад друга под наклон и моя транзит е най долу защото е най тежък и ръчната не я бива много ,и ако тръгне ,ще наниже бая скъпи аудита и т.н

Та...човека вика,зад ъгъла стои една черна хонда ,евридейка на фирмата ,вземи нея ,да не вадим всички коли заради моята.....поглеждам ...дамска кола...върви ,пали,климатик....от сточна гара до окръжна болница на светофарите почти на всеки светофар не бях само аз с такава хонда.....

Тоест масов автомобил ,аз дори и не ги забелязвам....обаче никак не ме грабна.с нещо....

Оказа се че във фирмата имат 3 такива и ги кара който падне...а иначе имат поне 5-6 нови аудита и субару за пред хората.

Никак...ама никак не се виждам извън града с тая кола...
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

• krasi-mir
            krasi-mir коментира
            Редактиране на коментар
            Абсолютно си прав.
            Съпругата ми притежаваше Джаз за 2г.
            При всяко пътуване над 20км в едната посока палех моето CR-V, със Джазката , и за мен, е изтезание.

• bullet_pk
            bullet_pk коментира
            Редактиране на коментар
            Чакай малко. Тя Джазката е за хвалене като за малка кола. Не може да се сравнява с по-големите класове

Просто е малка, а вътре с доста приличен обем. Мой колега има Такава. Той е 1.90 висок и 110 кила някъде. Влиза, излиза и се вози в нея доволно. Отделно при нужда като разпъне задните седалки има доста обем, като за този клас. Върти 20 000+ км на година, като доста от тях са градско.

Колегата преди това караше Лагуна 1 комби. Та според него - нищо общо като седалка и возия в полза на Реното. Но пък по-добре като място около краката и главата, лесна за паркиране. Върви, не се разваля често, става за газ.

С две думи нищо особено не е, просто върши работа.

Мен напоследък, една кола колкото по-малко ме занимава със себе си, толкова повече ми харесва. Трябва ми хидравлика, климатик, централно заключване и да върви спокойно със 120-130 на магистралата.

• s_s1
            s_s1 коментира
            Редактиране на коментар
            Над 100 км/ч е доста шумна, защото работи на високи обороти. Но за малко купе има добра возия, огромен вътрешен обем, маневрена, икономична, климатроник и за 5 години само 2 лампи на левия фар съм сменил.

Ето статистика за малкия транзит, винаги натоварен със 300-500 кила .....от декември до февруари тая година ,всеки ден 360 км.... Пловдив -София Левски Г4 и обратно....три месеца нон стоп

Миналия месец май месец,всеки ден 300 км Пловдив село Ковачево и обратно....

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2022-06-12-09-46-18-565_com.motomoshi.motomoshiapp.jpg
Прегледи:523
Размер:143.7 КБ
ID:6867031
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Почти 80 000 км среден смесен разход 6.41/100 км.
            като особенното е че в града гори твърдо 5.5/6

Извън града над 100 км в час вдига разхода на 7-8-10 литра ...при 180 км в час отива на 14/100 нафта....

Програмата изчислява всяко зареждане спрямо цената на литър и към днешна дата дава 0.15 ст на километър ,тоест 15 лв .на 100 км.Колата е служебна и си е разход на практика 10 лв.на 100 км към днешна дата.....след приспадане на фактурите за гориво.

Колата е два тона,150 коня на гумите....с коя малолитражка на газ в момента ще я бие в пари на 100 км.

Тук трябва да се отчете също ,че тея 80к тая кола ги минава за под 1 година ,а преди година нафтата беше 2 лв.

Тоест тея 0.15 ст за километър са съвкупност на реалните пари които фирмата е платила на евтината и скъпата нафта до днес включително.
            Последно редактирано от Roninn; 12-06-22, 09:07.

Коментар

Ето и разходите за една година грубо по тая кола
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2022-06-12-10-15-24-491_com.motomoshi.motomoshiapp.jpg
Прегледи:530
Размер:135.1 КБ
ID:6867040

Коментар

Та накратко ,за 80 к 12000 лв с ддс разходи за гориво и 3600 лв разходи за поддръжка на тоя автомобил за една година .Както е видно,най сериозния разход е предницата ....благодарение на прекрасните ни пътища.

Само да кажа ,че в тея цени няма труд,това са голи цени само за части със сериозна отстъпка за фирмата ...нещо около 40% е отстъпката.Труда е безплатен.

Във графата екстериор влиза преден джам с подгрев ,който от миналата седмица пак е за смяна ,щото камък от предната кола пак го счупи...

Коментар

Във тези 1200 лв от окачването включва нови амортисьори,нови тампони амортисьори и лагери тамони,нова рейка,нови лагери главини,нови тампони малки и големи на носачите,две нови полуоски ,шарнири,къси и дълги накрайници , биалетки не бяха разбити но и те са нови.... единствено не са сменени предните дискове ,но и те са за смяна,защото спира в момента на тласъци....

По двигателя,два пъти ,подгревни свещи,които за една година пак не работят и ми омръзна да се занимавам с тях.
                  Последно редактирано от Roninn; 12-06-22, 09:47.

Коментар

Добре че във форума има човек с автомобил за да може да ни просветли какви са реалните разходи по него.
                    А не като другите писали в темата - само приказки, лакърдии и теории...
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

В интерес на истината е точно така. Трябва да добавиш ДДС, труд, и надценка на частите и картината става съвсем реалистична.

Само за ангренажа ще трябва по-подробна разбивка, че така на едро не се разбира много, много.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                        В интерес на истината е точно така. Трябва да добавиш ДДС, труд, и надценка на частите и картината става съвсем реалистична.

Само за ангренажа ще трябва по-подробна разбивка, че така на едро не се разбира много, много.
                        Тц..тая година не е сменян.

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                          Търси се малка, бензинова кола .
                          Критериите са климатик или климатроник - задължително.
                          Разход под 5 литра на 100 километра - задължително .
                          Автоамтик - желателно.
                          Газова - желателно.
                          Мощност под 100 конски сили - задължително.
                          Идеята е , че ще се кара минимум 100 километра на ден, около 20-25 дни в месеца. Отношение 70/30 - междуградско/градско .

По критериите съм намерил Фиат 500 , но не ми се взема заем за автомобил, та суми от 10 000 и на горе, за сега са нежелателни, ако се окаже , че няма друг вариант ще му мислим .
                          Здравей, имам много прилично швейцарско фордче. Разполага с пълна сервизна история, преглед, 2 ключа, 2 комплекта гуми...Днес го пуснах в мобиле, има подробна информация:
                          Прикачени файлове
                          Последно редактирано от smng0303; 06-08-22, 14:28. Причина: Допълнение!

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                            ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                            Редактиране на коментар
                            Добра колица изглежда, но с газовата и обслужването надхвърля , възможностите ми

Най-банална Skoda Fabia 1.2 HTP от 2005-та покрива всичките изисквания. Давала ми е магистрален разход под 5.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• turtey
                            turtey коментира
                            Редактиране на коментар
                            Това за седалките е така.

За возене няма как Фабия и Е класа да возят еднакво чисто заради геометрия.

• cecoa1
                            cecoa1 коментира
                            Редактиране на коментар
                            По каталог дава малко над 5 при извънградско, как на магистрала дава под 5, ти си знаеш. Как и да го смяташ, за около 120-130км/ч, ти трябват едни 40-45к.с. което са около 30-33kW. Специфичен разход на гориво за тази мощност, няма да е под 300g/kWh. От тук нататък сам можеш да си сметнеш разхода в литри на 100км, като не забравяш, че специфичния разход е в теглови единици.

• Иван Жоров
                            Иван Жоров коментира
                            Редактиране на коментар
                            Спамери. Демиото ми 1,3 63к.с. се доближава до Фабията. Градско с климатик падаше на 6,5 газ, зимата повече. Извънградско от 6 до 11, средно около 8. На магистрала със 130 отиваше на 10 газ, със 120 около 9.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X