Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Малка бензинова кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Да се включа с предложение от личен опит .
    И сега имаме Фиатчета ,едното е 0.9. (без климатик) другото е Панда 1,2 с климатик. В пъти по удобно е влизането и излизането от Пандата (а има и 4 врати) и разхода на дълъг път е около 5 л. Имам и Алто (возя всеки ден кучето на разходки по поляни и до водоеми) 1.1 което на извънградско пада под 5л.,но сапунерката е ниска и тясна за едри хора. Зор е влизането и излизането ,но е здраво и грамотно изпълнение направо "чук".
    Предлагам да видите 1.0 Алто(Сузуки) след 2009г., които са по новия модел, малко по просторни и на цени 5-7000лв. Вярвам,че ще се впише в "плана" и няма да Ви разочарова ,като разход,здравина и обслужване.

Коментар

За съжаление всички страдаме от високите цени на горивата , а тези с повече километри като теб и мен - хептен....На месец въртя средно 4 к км , та не ми е много весело...
      По темата се придържам към думите на Цецо , само минуси от малка количка , въпреки , че е малка трудно ще докараш разход 5 л бензин .
      Ел.тротинетка няма как да върши работа при голям пробег , мисля че е ясно...
      Опциите според мен са или отиваш на дизел ( не знам какво не му харесваш ) , или взимай нещо със средна големина и задължително на газ . Трета опция : Да се намери начин да се увеличат доходите..
      Който търси , намира !
      Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• krasi-mir
        krasi-mir коментира
        Редактиране на коментар
        Подкрепям мнението за "средна" кола.
        Джаз 1.3 i-dsi, Сивик 9 с 1.3 i-vtec и Сивик 9 с 1.8 i-vtec ми гОреха едно и също - 6-7л/100км комбинирано. Всичките ръчна кутия. Авенсис 1.8 автоматик гореше нема и 2л отгоре.

• cnc82
        cnc82 коментира
        Редактиране на коментар
        Дизела има предимство пред бензина - разхода е доста надолу. Та като удариш чертата при бензин 1.По-висок разход 2.Цена на газова уредба 3.При каране на газ, винаги имаш и някакви разходи за бензин 4.Обслужваш 2 горивни системи 5.Ядове с газовата уредба (винаги има, понякога дребни, др. път по-сериозни).
        Преди карах едно Митсубиши 1.8 бензин на газ, разход 12/100 газ средно, ценово при сегашните цени около 20 лв. /100 км.
        Сега джиткам с една Алмера 2.2 дизел, разход 6 л/100 км средно, ценово също около 20 лв.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
        ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
        Редактиране на коментар
        Тъй де , търси кола , дето да не прави 12 разход , а то има . Щото примерно преди Широкото ми правеше 7 на 100 газ = 10,5 лева , а служебното Терано сега прави 10 нафта = 33 лева, та когато говорим за предимства , трябва да сме обективни

На дизела не му харесвам,че вчера сипах 13литра випауър за 50лв.Иначе малко арчи цедеса,да се слави името му и това на Милен дето го докара.
      Та търсете малка и на газ.Така като човек с малки доходи и покарал пунто 100К км за 6 години и обиколил България с него за без пари.
      Няма страшно в умирачката...
      Страшното е да си жив!...

Коментар

Малката кола има и един доста съществен недостатък. Дори при не особено сериозно ПТП има доста по-висок травматизъм. Естествено никой не си купува кола с презумпция да я блъска, но тези неща си се случват...
        Скоро преживях не много лек удар с дърт Е320 и последствия по мен нямаше. По колата - отворена възглавница на вратата, смачкана врата и калник и изкривени носач и амотрисьор. Отново е в движение. Гори 10/100 пропан, което си е като 5,5 бензин. Излиза ми по-евтина от мотора.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• s_s1
          s_s1 коментира
          Редактиране на коментар
          А защо караме мотора?

• Еделвайс
          Еделвайс коментира
          Редактиране на коментар
          Да не говорим за мощна тротинетка?

Да не дава Господ, танк да караш пак може да стане голям сакатлък, истината е че каквото и МПС да караш, трябва да се кара съобразно пътните условия, обстановка и карайки предвиждайки според случая, колкото и изтъркано да звучи си е така!

Жена ми докарва 5,5 на Хюндай и20, 1,2 бензин (става и на газ). До сега за 9 години и към 120 000 км съм сменил само някви биалетки, ако си спомням правилно, а тя ако пропусне дупка, се връща да я отцели...

Коментар

• Roninn
          Roninn коментира
          Редактиране на коментар
          И30 под 8 бензин не слиза,и20 е малко по лека...но пак ми се струва трудна работа...за коя година иде реч?

• MFr
          MFr коментира
          Редактиране на коментар
          2013. И аз не мога под 6,5, ма ей на, жена ми го прави.

Не много в час със темата,но от 10 дни се сдобих с алфа 159 JTD M....Ако някой ми беше казал че толкова тежък автомобил може да върви толкова и да харчи 5 нафта..извън града,.щях да му кажа че е изкукуригал.....

Та тея jtd мотори са некво приятно явление.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

• Dilyan Zagorchev
          Dilyan Zagorchev коментира
          Редактиране на коментар
          Все пак е жтд, корави железа😉 пеперудите махнати ли са? Скоростите как са, че са опелски и страдат от лошо мазане и 500лв загуби?колко кончета е, 150 предполагам. Носачите някой те мята, дори на Мейле ХД не са толкова скъпи. Най-добре разгледай раздела в Алфа форума, пичовете помагат, някои предлагаше и части там
          Към иво929-по възможност търси 210кс, по-добър е от 200кс
          Последно редактирано от Dilyan Zagorchev; 11-06-22, 19:54.

• Roninn
          Roninn коментира
          Редактиране на коментар
          Във вторник ще се махнат вихровите клапи и дпф,след това нов софтуер да не ги търси....

Във тоя си вид върви прекалено много ,но е предвиден силов тунинг,да видим кога ,че време няма....

• kalin09
          kalin09 коментира
          Редактиране на коментар
          То и за лагера го е метнал някой...

2.4 е два пъти по скъп за поддръжка от 1.9
        а не върви два пъти повече.

Автоматика на алфа е айсин, които някой е излъгал че могат да правят скорости. До 1.9 издържа, 2.4 е много на ръба на възможностите на кутията.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• s_s1
          s_s1 коментира
          Редактиране на коментар
          И айсин и зет еф правят добри скоростни кутии. въпроса е къде с какви агрегати и с какъв въртящ момент ги вграждат.
          Последно редактирано от s_s1; 12-06-22, 07:57.

• Dilyan Zagorchev
          Редактиране на коментар
          Хм, за мен ЗФ са пълен отврат при товарните, на леко мпс не съм карал.

• krasi-mir
          krasi-mir коментира
          Редактиране на коментар
          Почти 2г карах Ивеко Дейли, 6.2-тонен товарен фургон. Беше със ZF-8. Ако нямаше джойстик с ръчни щеше да е отврат. Иначе камиончето вървеше като линейка.
          От 1г карам Спринтер, 3.5т хладилен фургон, със 7-степенен автомат. Нямам представа, каква е кутията, ама е в пъти по зле от ZF-a. Като прибавим и най-слабият възможен мотор за модела, и работата уйде. Няма нищо общо с 3-те литра на Ивекото.
          Лека кола със ZF не съм карал все още.

Иначе всички екстри,салона алкантара....

Долните носачи са алуминий и са скъпи,горните са 170 лв бройката оригинални и сменени,всички масла са сменени и ремъци.Климатроника е почистен и зареден.Само вихровите и дпф остава да се махнат.
        Последно редактирано от Roninn; 11-06-22, 20:33.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

• s_s1
          s_s1 коментира
          Редактиране на коментар
          Дизайна много ме радва. Но Алфа не може да е единствена в семейството и евридейка. Ремонтите са чести и скъпи.

А двигателя е доказано добър и икономичен.

• bullet_pk
          bullet_pk коментира
          Редактиране на коментар
          На който не му харесва Алфа, то има Фиат Крома, Опел Вектра и Зафира със същия 1.9 JTD мотор.

• Dilyan Zagorchev
          Редактиране на коментар
          Убавица е, да и скъсаш.... километража 😄

Да те радва.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не че нещо, ама алфата

- не е малка
          - не е бензинова
          - не е под 100 коня.

Коментар

Като разхд на гориво Алфата не се вписва и в 5/100 градско, но да не издребняваме...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Да разясня малко идеята.
              Ако не мога да се разбера с шефа за увеличение , или да ползвам служебната кола да ходя на работа , съм решил да намаля разходите за транспорт, което го виждам така :
              малка, бензинова , не много мощна кола , за да е малък данъка, и малък разхода за гориво, като се газифицира.
              Не се хващайте за цифрите , те са клонящи към идеалния вариант .
              Доста добри предложения има в темата .... разглеждам и чета ...
              Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
              За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

• s_s1
                s_s1 коментира
                Редактиране на коментар
                Данъка не е съществен фактор.

Ванка, с дъртото Ауди(В4, 1,9 TDI 90 коня) съм падал на 3,6 дизел извънградско. Маршрута-Ивански-Кърджали-Ивански, с обикаляне по интересните места за гледане.
              Обаче се караше със 70-75, поради един дето не даваше да караме по-бързо.

Ако някой друг ми го казваше-ще кажа, че лъже, но аз сам пълних резервоара като тръгнахме и като се върнахме. От една и съща бензиностанция, от един пистолет на колонката.
              Та не отричай напълно дизела, и там има място за икономии. А не се занимаваш с излишни главоболия с газ и бутилки, да не говорим за вървежа и возията. Никога малка кола не може да вози като голяма, каквито и окачвания да и сложат.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

• cecoa1
                cecoa1 коментира
                Редактиране на коментар
                На тоя модел му се обезвъздушава резервоара, и събира около 10-12 литра отгоре, след като е изключил пистолета. На гърловината отвътре има едно палче, което може да го натиснеш с пистолета, и нафтата спада, та може да долееш още доста.
                Но и разхода при тия условия е там някъде - около 4 на сто...
                Аз с години го карах, смесено и градско(поне 50%) и извънградско, всеки месец пълнех на една и съща колонка с обезвъздушаване, без да го жаля даваше разход около 5,5-5,7... И на мен никой не ми вярва, ама е факт, събирах си бележките...

• Кольо
                Кольо коментира
                Редактиране на коментар
                Както си пълнех първия път-пистолета до упор-така и втория. То така си пълня винаги де, останало ми е навик от таксиджийските времена..
                Има някакъв шанс да се е объркало нещо, но е минимален, до мижав.
                Само да кажа, че синът я кара колата, и каза, че почти му се схванал крака да държи педала за газ в положение "едва-едва натиснат". Без никаква газ не върви, ама за 70-75 трябва да е съвсем леко погален педала. Та не се учудвам, макар, че при първото смятане на разхода реших, че съм объркал нещо

Понеже и аз се оглеждам за подобно возило за жената и се отчайвам. Не търся автоматик

На мен ми се въртят в главата

- Рено Клио 1.2 75 к.с , по-добре 1.4 98 к.с

- Дачия Сандеро 1.2/1.4 75 к.с, по-добре 1.6 90 к.с

- Фиат Пунто или Браво 1.4 90 к.с. Харесват ми, че са с 6 скоростни, но представа си нямам читави ли са

- Хонда Джаз - Тук не ми харесва цената, но пък вътре са доста просторни за толкова малка кола

Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Разликата в данъка между 80 и 120 кс е 70 лева годишно за евро 5 автомобил над 5 и под 10 години. Или 0,00265 лева на км. при твоето прогнозно каране. Вероятността да ги платиш многократно със завишен разход и ремонти е много голяма.

Имаш грешна стратегия за намаляване на разходите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X