Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.


Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.


Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Платка за мокра печка WEBASTO THERMO TOP C

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Купувам: Платка за мокра печка WEBASTO THERMO TOP C

    Ами то е видно от заглавието - търся я с експериментални цели. Ако някой има цяла печка за части или платка бих се радвал да я спазарим

  • #2
    Коя точно платка ти трябва? Аз не съм сигурен и дали печката с която разполагам е „С“, но довечера ще снимам какво имам и ще говорим.
    Три дена глупави експерименти икономисват половин час четене!

    Коментар


    • #3
      Привет, платката е една - стои отгоре на печката под черно капаче с 4 винта. Снимай какво има, от моделите Z,P, E също става. Просто трябва да я видя каква е
      Прикачени файлове

      Коментар


      • #4
        1 седмица по-рано да беше писал...

        Коментар


        • I.Stoyanov
          I.Stoyanov коментира
          Редактиране на коментар
          Ами а де...

      • #5
        Виждал съм три поколения печки вебасто(мокри). Вероятно има много по-нови. Платките им са различни. Напимер най-старото поколение има дачик за регистрация на горенето, а средното поколение няма. Използва се помяната на съпротивлението на запалителната свещ при загряване.
        От 2014-та ползвам нафтова от средното поколение. Доколкото мога да преценя от снимката платката е от средното поколение, като моята. Печката ми работи с местен функционален аналог на оригиналната платка. Имам все още контакт с човека, който направи тази платка. Тогава неговата платката ми излезе 120 лв. Не знам прави ли ги още иколко ще струват сега. Знам, че за няколко години продаде стоици от платките си в Румъния а и в България също. Ако искаш, мога да потърся телефона му.
        ОФБ ДБ X22SE
        Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

        Коментар


        • I.Stoyanov
          I.Stoyanov коментира
          Редактиране на коментар
          Така е прав си!
          Човека дето прави платките е починал. Свързах се с негов колега. Сравнявайки оригиналната платка и "нашенската" смея да имам доверие повече на купешката
          Но ако не намеря оригинална ще мина на твоя вариант.

      • #6
        Човека с платките, за който говоря, със сигурност не е починал. Срещаме се от време на време. Просто от години не сме говорили за печки и за платки. Печката ми работи (вече осем години с тази платка) безпроблемно. Платил съм му и темата беше изчерпана. Като се видим, ми говори за новите си проекти.
        Той проектира и платката и написа от нулата софтуера, защото микроконтролера на оригиналната платка е заключен и нищо не може да се прочете от него.
        Последно редактирано от bogilloff; 20-10-22, 21:39. Причина: Правописни грешки
        ОФБ ДБ X22SE
        Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

        Коментар


        • I.Stoyanov
          I.Stoyanov коментира
          Редактиране на коментар
          Значи говорим за различни хора! Я дай данните на тоя човек. Аз тоя дето изрових координатие му в нета е от Варна и честно да ти кажа платката ми се видя доста "кекава". Иначе става въпрос за orbbasto платка. Реално държа на безпроблемната работа на печката и затова се бях кандардисал за такава афтърмаркет платка, обаче един познат фен на Вебасто ме агитира да си дерзая за фабрично решение и напрактика съм раздвоен. Търся именно затова оригинална платка да опитам да подкарам печката, че тази дето заприходих се по-новичка и се командва по CAN и няма шанс да я запаля без колата.

      • #7
        Това което ме блазни за оригиналната електроника е таймера, който може да се добави задно с дистанционното палене. Би било чудесно да не го мисля сутрин дали съм пуснал печката или не, твоята как я управляваш ?

        Коментар


        • #8
          Страхувам се, че изместваме темата. Утре ще му позвъня и ще го питам какво е положението и евентуално ще напиша телефона му.
          Преди 10-тина години се вълнувах от твоите проблеми. Първоначално имах вебасто , автономно от първо поколение. Закупено и инсталрано втрично. Имаше си нещо като прграмируем таймер, където можеше да се зададе времето на запалване за рсеки ден от седмицата. Но самата печка имаше проблеми и я смених с вебасто второ поколение. Не съм виждал второ поколение автономно. Т.е. вторично инсталиранно с със собствен тйамер или дистанционно. Всички бяха заключени към компютъра на колата.
          Към 2014-та с вебасто второ поколение от вмв х5 от моргата за 150 лв и платка за 120 лв си реших проблема.
          Самата платка е програмирана да не работи повече от половин час и да завърта вентилатора на парното при 60 градуса на входящия в печката воден поток. Което за бензинка на газ е много добре. След най много 20 мин предното стъкло е разледено, а ако забравя да я изключа, спира сама на 30-та минута.
          Включвам я с двуканален дистанционен модул (тогава струваше 12 лв.) ползвам само единия канал. Всъщност имам три дистанционни, едното виси постоянно на прозореца, обучих модула да приема команди от дистанционното (нефабрично) за аларма на колата , има доълнителни бутони. Обратната връзка (дали е запалила) е визуална. Една дюза за измиване на стъклата със син светодиод вързан към помпата която подава гориво на печката. Тя работи с импулси съответно диодът мига с честота около 0.2 сек при запалване а после забавя. Вижда се добре на камерата, която съм инсталирал на входа през зимата в 7 сутринта. Но тъй като паленето е сигурно, не помня откога не съм поглеждал дали е запалила. Има много варианти за запалване например аларми с обратна връзка работещи на големи разстояня. Преди около 5 г. мислех да сложа такава car wolf, има допълнителни упраления, където може да се върже печката, но някак си загубих интерес. Може би защото сегашния ми вариант ми върши работа. А и нищо не съм завършил в живота си докрай. От същите 5 г несъм коментирал печки и платки с автора на платката.
          Има доста условия, които трябва да се спазват за да работи едно вебасто безпроблемно. Например през зимата с много био в дизела не става. Онези които казват, че каквото и налееш това гори, са типични български дрънкалнци.
          Има още много условия но темата стана дълга, а и отдавна не ми е интересна.

          ПП. За "безпроблемно фабрично решение" за вебасто второ поколение ще ти трябват около 2000 лв (2014-та година) при българския "официален" предсавител на вебасто.
          Типични български дрънкалнци. Обаждах се и на тях.
          В впрочем има тема за вебасто някъде тука. В нея преди време един Мечков (май беше) от представителсвото на вебасто плюеше русенския "бай хуй" дето правел платки, че който си сложел неговата платка, щяла да му се запали колата, да му падне метеорит на главата..... и тнт. Моята още не се е запалила, а и ако имаше някоя запалила се от тая платка, щях да знам от автора на платката.


          Последно редактирано от bogilloff; 21-10-22, 23:04. Причина: Допълнение
          ОФБ ДБ X22SE
          Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

          Коментар


          • #9
            Писал съм и в друга тема... Аз си реших проблема за малко над хиляда лева, при човек, който се занимава с тия печки... Това с покупка, монтаж, дистанционно и таймер, все оригинални части на Вебасто. Намерих го човека в нета, Николов от Младост(за София това, иначе съм чувал, че има и други спецове из страната).
            Доколкото тогава си говорих с него, той изкупува такива печки, рециклира ги(продават се нови основните части), тества и продава. Има си съответната програма за диагностика, но не помня дали може да ги отключва тия, които работят по CAN(предполагам, че може). Но като цяло има знания и контакти кое от къде да си набавя и как се ползва. При него проблем беше, че не се занимаваше той с монтажа, няма условия, но ме насочи към негов човек, с който получих завършената услуга.
            Може да му звъннеш, сигурно може да ти свърши работа, но зависи как ще го уцелиш т.е. дали ще му се занимава и на каква цена... Със сигурност има много печки и платки в наличност, въпроса е дали ще ти съдейства да минеш тънко. Принципно ми се видя свестно момче, приказлив, обяснява...но все пак това си му е някакъв бизнес, та може и да не иска...особено на прима-виста по телефона(при среща на живо е по-вероятно да се съгласи според мен).
            ...
            ПП: Ползвал съм го преди около 2-3 години...
            Последно редактирано от cecoa1; 22-10-22, 11:00.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

            Коментар


            • #10
              Ъп.

              Коментар


              • #11
                Има един унгарец дето е направил платка - копие ,в смисъл функционално а не 1към е и ги продава в немския EBAY

                Aftermarket STEUERGERÄT for Webasto T Top Z ,C, E ECU, univ. Diesel

                Може да му видиш изделията на

                ВВВ.НОРХ.ХУ

                естествено на латиница.

                Не го хваля , няма си на идея дали е читаво но все пак го продава в нвмско а там щяха да се оплачат ако е кофти стоката.
                то това аз изках да го направя ама все отлагам....

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X