Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.


Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.


Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Настолен(тип часовникарски) струг

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Купувам: Настолен(тип часовникарски) струг

    Търси се хоби струг на добра цена. Нещо, което не е 20кг, може да прави метрични резби, може да прави конус и има да речем 300мм или повече междуцентрово. Ако има окомплектовка към него-още по добре.
    Цена до около 1000лв.
    тел. 0894787477-Веселин

  • #2
    Най читавия от този клас е ТОС МН 80 .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

    Коментар


    • venkabg
      venkabg коментира
      Редактиране на коментар
      Станьо, имаш ли нещо под ръка за такива пари?

    • sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Не такива машини рядко изпадат .

    • cnc82
      cnc82 коментира
      Редактиране на коментар
      Въпросното стругче не го знам , но TOS са реномирана марка на металообработващи машини и то със завидно качество. Работил съм на 5-осни фрези с работни маси 3000 мм на 2000 мм ( ориентировъчно ) от същата марка и определено са еталон за качество !

  • #3
    https://www.lidl.de/p/gude-minidrehm...400/p100267025
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

    Коментар


    • venkabg
      venkabg коментира
      Редактиране на коментар
      Подобна машинка може да взема от тук за 1200лв. Със 100мм универсал, милиметрови резби и междуцентрово 300 или 350мм.
      Пуснах темата, защото някой може да иска да се отърве или да си купи по-голям. Освен това преди години в Форума се накупиха доста настолни стругчета, които уж имаха проблеми,но си тежат 200-300кг. Реално най ме притеснява теглото. Щото тия 40кг ми звучат като миксер. Ще видим къде ще ми излезе късмета.

  • #4
    Тосчето 80 силно се съмнявам че ще го намериш за този бюджет. Когато е с пълна екипировка е много универсална машинка. Ограничен му е обаче размера на детайла който може да обработи.
    Но да ти кажа, мисля че 1за 000 лв. трудно ще намериш нещо читаво. Малките стругчета изглежда са малко надцени, заради това че може да ги вместиш навсякъде.
    Казвам ти го от опит, защото и аз имам, и постепенно си го ъпгрейдвам.

    Коментар


    • venkabg
      venkabg коментира
      Редактиране на коментар
      Тосчетата са поне х 2 на бюджета, а има и по х3 и х4. То е ясно, че нито ми трябва да ме храни, нито пък ще организирам производство. Голям струг няма къде да сложа, отделно мъката с транспорта. И не всичко му е вред, щото повечето са ползвани от мърлячи. А да почна да ремонтирам преди да съм го подкарал, ще ми убие коледния дух.
      Загледах китайските Sumore, добри отзиви има. И на точност го докарват. Но модела, който ми харесва е х2 на бюджета. Малкото е на поносима цена, но като му видя теглото(40кг) и нещо ме хваща страх, за да не остана разочарован от вибрациите. То колко ли ще го ползвам де, ама да има...

    • sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Преди години във форума се продаваха едни стругчета Красний пролетарий . Имаше доста теми за тях . Читави машинки излязоха .

    • venkabg
      venkabg коментира
      Редактиране на коментар
      Знам, точно затова пуснах темата. Може да някой да реши да си го продаде. Иначе такива по обявите не срещнах.

  • #5
    Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
    ...Малките стругчета изглежда са малко надцени, заради това че може да ги вместиш навсякъде...
    Малките стругчета не са надценени, но нямат много алтернативи и това се отразява на пазара. Единият вариант е каквото се намери от старото производство.
    Другият вариант е творчеството на чайниците, от което уви има какво да се желае. При това, много.
    Трети вариант няма. Реномираните производители са изоставили тоя сегмент машини и за нова машина изборът се свежда до чайник, чайник, и чайник.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

    И коментаторите...

    Коментар


    • ctef
      ctef коментира
      Редактиране на коментар
      Да, четох ли някъде, гледах ли, но имаше констатация, че големите реномирани производители дори и на професионална техника, вече са изоставили производството на стария тип ръчни универсални машини, и са се ориентирали изцяло към цифрово програмни, където печалбата е по голяма. И единствен производител в сегмента остават Азиатците.
      Затова, пазете старите машини.

  • #6
    От чиста проба любопитство исках да видя какво се предлага при баба Меркел и попаднах на нещо любопитно поне за мен : https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-...098633-84-5982
    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

    Коментар


    • #7
      Автентичен и чистокръвен чайник...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

      И коментаторите...

      Коментар


      • venkabg
        venkabg коментира
        Редактиране на коментар
        То накрая това ще е алтернативата. Какво те притеснява, че са "чайници"? Като изключим ниското тегло, ми се виждат читави. С DC мотор и електронно регулиране на оборотите. Този, когото гледах е с стоманени зъбни колела на лирата.
        Впрочем, Станьо, дали нямаш нещо по голямо? Той бюджета може и да порастне. Нещо от рода на С8 с 1000мм междуцентрово или по-късо или малката серия СУ ?
        Има една фрезичка Родина, която става и струг, ама няма нито ножодържач, нито задно седло. Пък ще се наложи все нещо да се разпробие.

      • дядо владо
        дядо владо коментира
        Редактиране на коментар
        Ми то ако не е китайско, значи е менте.........на мен ми харесва!

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X