Обява

Свий
Няма добавени обяви.

100 дни правителство на ПБ начело с Радев

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• #15.1
        jkd коментира
        Днес, 16:58
        Бре, ако се започнат тук подобни изброявания до безкрай, ще се зачудим останал ли е живот изобщо в другите 150-160 държави по света /или колкото там е бройката/, които са извън ЕС. Сигурно са умрели всички там, и само бледи сенки бродят по широките прерии, и плачат ли, плачат.

Отделно, ще е вЪрл оффтопик.

А аз предпочитам да наблегна на списъка с посоката, целите и интересите на България първо, все пак.

​Ми, жѝвот нема. Те за кво мислиш, напират всинца да дойдат у Гейропата? Сите са гейове ли, що ли?

Цели и интереси Клета Майка България отдавна нема. Това сме го коминтернвали в няколко теми (вероятно затрити) преди време, а наскоро някоя talking head и по талавизята го коНстаНтирà.

Някога сме имали идеал - национално обединение. Мизия-Тракия-Македония и Трите морета. След което сме имàли измислен казионен национален идеал - комунизЪма, коригирано на РСО ("развито социалистическо общество").

След което някоЙ наивнициЙ си помислѝха, че имаме за национален идеал приобщаването ни към Обединена Европа. Явно са грешали. Но и тия, дето си мислят, че националният ни идеал е излизане от ЕвроГейския съюз, връщане на (визите и) българския горд лев... ъ-ъ-ъ-ъ, нещо също са се обРъкàли.

Та, чекам да пОрчета, КОИ СА ЦЕЛИТЕ И ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ?
    Реалността няма задължението да потвърждава нечии убеждения.

Коментар

Първоначално публикуван от jkd Преглед на мнение
      То ясно... Ама след като има интереси Европа, сигурно трябва да има и пълен списък, изброени и обяснени, щом мнението е, че са същите като тези на България.

Би било много добре да се сложи в темата и да се поразмисли над него. Все пак не е котка в чувал или котката на Шрьодингер, нали?!

А ако няма такъв списък, за какво изобщо си говорим?!

Аз мога и да го потърся в ЕП, но предполагам тук вече има хора запознати и могат да го дадат по-бързо.
      Ушлайфан писач си ти, товаришч, професиално списваш. Странично с прибежки и пропълзяваха, так держать.
      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Стойте си в кочината на Чавдар като не ви харесва тук .

• disko04
        disko04 коментира
        Редактиране на коментар
        Да съм писал че нещо не ми харесва?😉

Толкова ли е зле положението, че не може да се води културна дискусия, на нещо което засяга всички.
      100 дни правителство

Наистина ли не може да се води културна дискусия.

От мен
      1 Смяна на контрола над лукойл и връщане на литаксо
      2. Детската болница - много шум , ама реално нито пуснаха пари, нито са направили нещо, Дано да е за сега за 100 дни по натам да направят нещо.
      3 Борба с олигархията. Свалиха охраната от НСО на пееевски и Боко, ама и нищо повече - копринков ги замести.
      4 Борба с мафията- шумна акция в имота на Таки, да спрат заглушителя, ама после се оказа че заглушителя изчезна.
      5 Борба с наркотиците и Ами, ама направиха министър на земеделието точно човека на Ами.

Съжалявам ама досега единственото успешно което видях е Лукойл !
      Последно редактирано от trav; Вчера, 16:56.

Коментар

• jkd
        jkd коментира
        Редактиране на коментар
        Културно е хубаво да се знае какво се очаква да прави правителството - първо на макро ниво. Това определя останалите му действия надолу, на микро ниво.

Как иначе ще се преценява хубаво ли работи, или лошо?

Ако макрополиката на България съвпада с тази на ЕС, предполагам на всички ще е интересно да се запознаем с подробностите на макрополитиката на ЕС. Какво всъщност има записано като цели в нея?!

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      ​Ми, жѝвот нема. Те за кво мислиш, напират всинца да дойдат у Гейропата? Сите са гейове ли, що ли?
      Аз тъкмо взех да разпитвам ИИ-то да разкаже за целите на ЕС. Стесних обхвата до политиката по отношение на мигрантите първо, че иначе говори много общи приказки. Ето отговорът на питането защо Третият свят иска да дойде у Европа - ЕС смята да предприеме следните стъпки по отношение на тях:
      • да ги интегрира
      • да им дава преференциално помощи да живеят, да се образоват, да научат езика
      • да им предостави евтини заеми и безплатни консултации за да отворят собствени бизнеси тук
      • да опрости и съкрати процедурата по предоставяне на убежище
      • улеснен достъп на мигрантите до юридическа помощ за да получат убежище
      • създаване на платформи за обмяна на опит и за споделяне на най-добрите практики за интегриране на мигрантите
      • въвеждане на единна емигрантска политика във всички държави-членки на ЕС
      • задължителни стандарти в страните на ЕС по въпросите за приемането, регистрирането и интегрирането на мигрантите
      И още:
      1. Създаване на центрове за първична интеграция за новите мигранти с цел облекчаване тяхната адаптация и интеграция в обществото.
      2. Засилване на контрола за спазване на правата на човека по отношение на мигрантите, включително достъп до юридическия помощ и социална защита.
      3. Въвеждане на нови стандарти за защита от дискриминация и ксенофобия.
      4. Разработване и реализиране на програми за социална интеграция, насочени към намаляване на социалната изолация и повишаване на нивото на участие на мигрантите в обществения живот.
      5. Подкрепа на инициативи, насочени към подобряване на междукултурния диалог и повишаване на информираността за многообразието на култури в обществото.
      Нелоши БОНУСИ...
      Последно редактирано от jkd; Вчера, 17:34.

Коментар

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Проблеми с мигранти има всяка държава, вкл. създадената от мигранти САЩ - кеф ти с италианска, ирландска и еврейска мафия, кеф ти с "чайнатаунци", кеф ти с насилствено "мигрирани" чернокожи по време на робовладелството, кеф ти с разни латиноси в по-нови времена. Мигранти допуска в страна и ги кани даже измързеливилото се първоначално население, за да му работят. Щото няма кой. Местните от един момент нататък вече не искат.

Ти кажи за целите и интересите на България? Какви са? Имаш ли идеЙ ?

• jkd
        jkd коментира
        Редактиране на коментар
        Без документи за самоличност, нелегално пресеклите границата в САЩ нищо не получават от държавата. Няма здравно, няма социално, няма безплатни помощи, курсове и образование. Крият се, налягат си парцалите и работят за жълти стотинки - именно това имаш предвид като полза от тях да заместват в черната работа. Не си показват носа много-много, защото ще ги депортират. Няма безплатно настаняване, жилище и помощ за адаптиране. Няма право на гласуване. Екстри се полагат само на който кандидаства и получи виза, и влеза в страната по нормалния начин.

Аз да допълня: 1. Смяна на всички ключови ръководни кадри със свои хора - примери:
      1.НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ цялостна подмяна на всички кадри,
      2.ТЕЦ Марица Изток 2- инж.Румен Янков - На парламентарните избори през април 2026 г. е бил кандидат за народен представител (на 13-о място в листата) от партия „Прогресивна България“ в 27-ми Многомандатен избирателен район (МИР) – Стара Загора.
      3.Мини Марица изток инж.Илия Илиев работил в Минстрой холдинг собственост на небеизвестния проф.Николай Вълканов председател на Българската минно-геоложка камара
      4.Всички областни управители
      5.И така нататък...да видим

Коментар

• jkd
        jkd коментира
        Редактиране на коментар
        Доколкото ми е известно, типична картинка по цял свят след смяна на властта. И на всички правителства при нас тази въртележка им е като А-Б-В... Наизуст я знаят, насън да ги бутнат, знаят, че ще стане и как ще стане. Не се брои за постижение някакво, имам предвид. По скоро за развързване на ръцете оттук нататък да се прави каквото мислят да правят.

• trav
        trav коментира
        Редактиране на коментар
        Това е нормален ход, точно за това се дават тези 100дни толеранс.
        Нормално е новата власт, да замени с нейни хора позициите който да свършат след това работата.

Ето пример с Лукойл , смениха Спецов със сина на генерала.
        оценката обаче е: Как се справя- ( в случая лесно цената на нафтата е показател).. направо си мамамта в космоса

Това е целта на темата. Да смениха много хора. Но тези хора свършиха ли нещо или само взимат заплата....

Моето мнение е , че още са за заплатата само

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        При управлението на Румен Спецов собственика заведе арбитражно дело . Това предотвратиха . https://www.bloombergtv.bg/a/16-bizn...loto-za-lukoyl trav а си изясни за себе си основните принципи на търговия с петрол и петролни продукти и тогава давай с претенциите към правителството .
        Последно редактирано от sek.1; Днес, 04:53.

Не знам зако ривети срещу работниците имигранти?! При положение, че Гай Баньо го мръзи да бачка, какво предлагате? За младите Гай-баненца няма да отварям приказка. Всичко е ай-ти спИцялисти. Кой и кога е констатирал, че всички имигранти -работници са без визи? Има ги и в моя град и си бачкат и си имат квартири, даже в съседния блок и си пазаруват в магазина в който ходя аз и се държат почтително. Нито са ме ислямизирали, нито са ме били, нито малтретирали.
      Такъв съм бил и аз дълги години в Италия. Главата долу и бачкане. Чакахме с години оздравителен декрет от правителството, за да получим разрешително за пребиваване и да си извадим редовни документи. Работя в строителството от 97-ма. И в бригади съм работил, Сега гледам по обектите няма нито един млад келеш нашенец. Те вървят зомбирани по улиците със слушалки и телефони в ръка. Тук там някой тъмнозелен младеж. Тааааа... като ревете срещу мигрантитез, кажете кой да произвежда МАТЕРИАЛНОТО?
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

• jkd
        jkd коментира
        Редактиране на коментар
        Ами значи знае се рецептата - никакви документи, никакви права, работа на черно за половин заплата от тази, която получават местните. И след 5-10 години може и да получи легализация.

Влизане само през КПП-то, с паспорт и с виза за екскурзия или нещо подобно, след проверка кой е, що е. Без изяснена самоличност никой не е пускал българи в Италия.

• TigerHunter
        TigerHunter коментира
        Редактиране на коментар
        Ти как разбра, че всички са без визи и паспорти? Или ЕЖК?

Какви са целите и интересите на България, които Боеко, Шиши и ПеПеДуПетата продадоха, не защитиха, не отстояха, но Ра-а-адев (за пооочест, миррррно!) ще защити по най-добрия начин, някой ще каже ли?
      Реалността няма задължението да потвърждава нечии убеждения.

Коментар

• trav
        trav коментира
        Редактиране на коментар
        Айде да се задържим в темата- оценка на 100 дни

Една от основните точки на Радев: е ще ще раздаде справедливост и ще покаже, накаже, осъди, вкара в затвора олигарсите Боко и Пеевски.

Смяташ ли че за 100 дни има успех???
        Това е една от темите която най много хора очакват да видят резултат.

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Къде е обещавал каквото и да е за ортаците си Боеко и Пеевски? 🤔Само абстрактни общи приказки от стари вестници

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Това което прави е 100 % законно . Къде им е държавната охрана на Бойко и Делян ? Смисъл да ги правиш герои както направиха Бойко Рашков и Кирил Петков няма .

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 2 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
    X