Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полша , пак ли?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Полша , пак ли?

В интернет се появи информация ,че Американското Разузнаване / коз ви давам на някои / е получило сигнал за план на Русия за леко нападение над Полша с идея да тества реакцията на НАТО и притисне страните подържащи Украйна с идея да ограничат помоща си

Тръмп като един умен ръководител изнесе една голяма част от Американските военни от Германия и ги прати в Полша преди време

А сега КОЙ лъже и ЗАЩО?

Коз- не съм АЗ
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

От няколко години слушаме как Русия ще нападнела НАТО и ще стигне до Берлин, та и зад него.
    В същото време от няколко години превзема 2 села в Украйна и не мърда по нататък.
    А тука кой лъже?
    Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Не съм аз,аз никого не нападам

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Ти не вашия само Венецуела и Иран .
      Последно редактирано от sek.1; Днес, 08:23.

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Добро утро

https://www.mediapool.bg/sasht-sa-pr...ews385088.html

е за тия дето четат само пресата на Противника - кой какво казал и кога за кого,кратко и ясно

Рита някой на умряло май
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

• blackfirefly
      blackfirefly коментира
      Редактиране на коментар
      Само с предупреждения не става! Трябва некое Вики да мине с курабии по некои площади у Полша..

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Чакат ги 😜

А възможно ли е американците да пускат димка, за да могат да наковат европейците морално и финансово за да купуват още и повече оръжие?
    Един вид- абе къщата ти може да пламне, я си купи тука тоя пожарогасител и противопожарни датчици и застраховка против пожар....
    Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Всичко е възможно макар,че и без тая партенка те пак го разбраха това,малко късно ма се сетиха,че ония 2% които не им се плащаха сега са 5% и номера Ще си правя каквото си искам……..играе до момента в който някои нисък не се извиси в очите си

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Босе това че вашия се оръси за тая безсмислена в Иран и сега се чуди от къде да си върне поне малко от парите си е изцяло ваш проблем . Да е толкова популярен аятолаха приживе не можеше и да мечтае . https://bntnews.bg/news/pogrebenieto...01502news.html Преди една година имаше някакви протести срещу режима сега Иран по обединен срещу вас никога не е бил .
      Последно редактирано от sek.1; Днес, 08:21.

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Няма да ти дойде,не се напъвай,късно ти е

Като знаем какви тръмпави калинки пърхат в момента из ЦРУ-то, нимой са учудим, че не знаят, че Полша няма граница с Русия
    Само с Калининград, а лак оттам Путя ще нахлуе, един Тръмп знае.
    Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Последно ИМА или НЯМА?

И за чий им е граница за ракетки и дрончета?Цицатче долу,че не ти се четат 10 изречения та пробвам с 1👇

Според предупреждението атаката може да включва нанасяне на удари с ракети или дронове по ключова полска инфраструктура, а дори и навлизане на руски военнослужещи на територията на Полша, която е член на НАТО.

"Кой лъже ...." Босе, не е Русия!
    "Защо" - трудно ми е да отговоря без да знам източника на информацията
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Е тя русията нищо не е казала ,а Защо се вижда - в последно време всичко живо пропуши там и не им харесва

И Русия как ще лъже,те никога никой не нападат,за чий им е да лъжат,питай Полша 🤠

Слънцето блести в монитора и не виждам хубаво заглавието на темата. Може би е: "Тъпа тема - пак ли?
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Кьорав😎 карти не играе,монитора да не е руски😉

Пак🥴

Темата не е тъпа ами си е актуална, но просто морския живот е отучил Бенца да говори правилно, а Ицо поначало не блести с особен ум и основната му работа е да се подиграва.

Затова аз го казвам накратко и обобщено за Полша...и защо е важно за Украйна.

Според историята(от всв) Полша и Украйна имат неприятни спорове и лошо минало като един от основните проблеми е било изтребването на поляците, абе през ВСВ буквално са избивали цивилно население. Избили са толкова много хора че много от поляците имат родственици (дядо баба) и паметта е жива - тоест спомените са живи.Все още има поколение което помни.
    Нещата бяха поуталожени преди 2022 но Зеленски с неговата клика издигнаха украински герои като Бандера Шухевич и други... Точно тези хора които са избивали цивилно население и са откровено бандити убийци и прочие...Това е сериозна обида за поляците. Все едно да кажеш на израелците че началника на концлагера е герой да му дигаш паметник и величаеш. Това си смъртна обида и е повод за война направо.
    И сега се получава конфликт между Киев и Варшава. За пред хората спазват поведение но зад камерите е друго. Говорят с неприязън един към друг и вече не са безусловни партнори.
    Напомням че Полша е жизненоважна за Украйна (не е като България Румъния и др).
    Защото именно през Полша минава почти цялата помощ за Украйна. Полша е буквално най активния помагач. Заради местоположението си и някои други неща...
    Обръщам внимание че Полша е пострадала изключително много пред ВСВ и това още се помни от поляците.
    В общи линии Германия е опустошила Полша ама и Русия е убивала поляци ама и Украйна е избивала... Абе всички са убивали в Полша - това е болезнена тема.Историците спорят дали поляците или евреите са най потърпевши от ВСВ.
    И сега Полша дава заден.Сериозно дава заден. Не иска да помага. Или поне не както преди. Ще помага - ама иска нещо насреща.
    Това е голямата промяна!

https://pogled.info/avtorski/Rumen-P...ukrayna.193795

Аз го казах накратко - а горния линк е по подробен - ако някой се интересува. Независимо от медията написаното е достоверно или поне на 90%

Не бива да се забравя историята - защото тя се повтаря отново!
    Последно редактирано от mishomishev; Вчера, 23:47.

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Вашето е увредено по рождение .

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Я па ти,нашето или ВАШЕТО 😜😂

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      На вас новите американци калъпа ви уврежда психиката пожизнено .

Дано поляците разполагат с повече перални, отколкото украинците, че руснаците съвсем ще я втасат. Ще се получи Варшава за три часа...
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
      Темата не е тъпа ами си е актуална, но просто морския живот е отучил Бенца да говори правилно, а Ицо поначало не блести с особен ум и основната му работа е да се подиграва.

Затова аз го казвам накратко и обобщено за Полша...и защо е важно за Украйна.

Това си смъртна обида и е повод за война направо.
      За пред хората спазват поведение но зад камерите е друго. Говорят с неприязън един към друг и вече не са безусловни партнори.

https://pogled.info/avtorski/Rumen-P...ukrayna.193795

Аз го казах накратко - а горния линк е по подробен - ако някой се интересува. Независимо от медията написаното е достоверно или поне на 90%

Не бива да се забравя историята - защото тя се повтаря отново!
      Мишо, дотук поне не лъжеш за едно нещо – Волинското клане е реален и брутален факт. Украинската въстаническа армия действително избиват десетки хиляди поляци през 1943-44 г., и то по най-жестокия начин. Това не се оспорва от сериозни историци, нито от самите украинци, в Украйна темата се коментира, макар и болезнено бавно.
      Но ето къде почва манипулацията, която ти сервира Румен Петков и "Поглед"

Едно е историческа памет за жертви от 40-те, съвсем друго е да го превръщаш в "casus belli" днес, през 2026-та. Това е класическа съветска техника – взимаш реален исторически факт, лепваш му етикет "актуален геополитически проблем" и го използваш да сееш раздор между съюзници точно в момента, в който тяхното единство е най-неудобно за Кремъл.
      За Бандера/Шухевич – да, издигането им като национални герои е реален проблем и поляците имат право да са възмутени. Това го признават дори официални украински историци и част от украинското общество. Полша продължава да е основният логистичен хъб за военна помощ за Украйна. Изключително показателно е реакцията на полския народ след изявата на Навроцки , Туск определи решението на президента да отнеме „Ордена на Белия орел“ от Володимир Зеленски като „неадекватно“

Съжалявам Мишо ходил съм в Полша и познавам историята много добре.
      Никога не си прочел и една историческа книга. Нито една, но нямам и намерение да ти препоръчам. Чети фантастиката в Поглед.

Полската армия, вече може да е 3 след Украинската в Европа и е по модерна от всички.
      Прохода Сувалки е стратегическа мечта още след финала на втората световна,: Да свърже сухопътно Кьонигсберг с русия И да откъсне прибалтийските държави. Да бе Ама не -

Да припомня на Мишо 2021 г. Русия и Беларус правят учението „Запад-2021“. Официалният сценарий симулира изолация на Сувалския коридор, целяща да отреже сухопътната връзка на балтийските държави с техните съюзници от НАТО. Москва използва учението за масирано стратегическо разгръщане. Под прикритието на маневрите на беларуска територия са прехвърлени огромни контингенти жива сила, тежка бронетехника и логистични запаси.След официалното приключване на „Запад-2021“ руските Не се връщат остават на южната граница на Беларус, превръщайки я в плацдарм, от който на 24 февруари 2022 г. стартира сухопътното настъпление срещу Киев и Чернигов.

Бенз , отварянето на руски сайтове, е опасно за ваето психично здраве, води до пристрастяване и опростяване

За да не се лутате из съмнителни сайтове, ето накратко каква е реалната история зад Пакта „Рибентроп–Молотов“.
      Всъщност това не е просто един документ, а началото на опасно сближаване между Хитлер и Сталин. Първият договор е подписан на 23 август 1939 г. в Москва. На хартия той се води обикновен „договор за ненападение“ между Германия и СССР. Важен е допълнителен протокол към него. Именно в този таен анекс двете диктатури си разпределят Източна Европа на „сфери на влияние“. Там е разписано как ще бъде поделена Полша, а Балтийските държави, Финландия и Бесарабия попадат в зоните на интерес на Москва.
      Следтова разрешение Хитлер действа светкавично. На 1 септември 1939 г. напада Полша от запад, а на 17 септември Сталин влиза с Червената армия от изток. Тоест СССР изобщо не е изненадан зрител както се опитват да го изкарат, а активен участник в разпарчетосването на полската държава. За да довършат започнатото, на 28 септември 1939 г. Германия и СССР подписват втория ключов документ, Германско-съветския договор за дружба и граници. С него вече окончателно се уточнява новата граница през окупирана Полша.
      И тук има един много показателен детайл, който руската пропаганда удобно пропуска: при финалното очертаване на границата Сталин лично нанася линията върху картата със син молив и се подписва. Означава, че съветският лидер отлично е знаел какво прави Хитлер и съзнателно е участвал в тази сделка. В следващите месеци Москва се превръща в един от най-важните икономически партньори на Берлин. Към Германия тръгват влакове и кораби със суровини, зърно, нефт и материали, които подпомагат германската военна машина.
      Затова е толкова цинично, когато съветската пропаганда по-късно представя СССР единствено като невинна жертва на нацизма.

Нещо много символично
      Последно редактирано от trav; Днес, 08:48.

Коментар

• trav
        trav коментира
        Редактиране на коментар
        plamenpe коментира

Я пак
        Руски ферми дразнят поляците,за да почнат последните да бият Беларус от украинска територия.
        Това пък от какъв зор?

Изборите в България минаха,няма други избори на скоро. Все пак тия специалисти и техника трябва да си заработят заплатата.
        Пропагандата е спира , трябва да се държи ниво.
        Ей го виж, Мишев ни учи на история

• mishomishev
        mishomishev коментира
        Редактиране на коментар
        trav
        #10.10
        Ей го виж, Мишев ни учи на история

Не ви уча на история ! Просто обобщих защо Полша е актуална сега.
        Недей лъга - има го написано по горе и всеки може да си извади мнение.
        Не ми се спори с човек който си няма работа и се чуди какво приказва.

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Босе то и Иран и Венецуела и те така .

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
      Темата не е тъпа ами си е актуална, но просто морския живот е отучил Бенца да говори правилно, а Ицо поначало не блести с особен ум и основната му работа е да се подиграва...
      Мишев, мнението ти някога е било важно или в него не е прозирал особен интелект, но горното написано от човек с посредствени умствени способности като теб звучи по-скоро като комплимент.
      Човекът с интелект като на бордюр ме бил оценил... Ти да видиш...

Икономическият експерт, да питам ли?
      Вложителят в "исторически парк" предричащ краха на ойрото и връщане обратно на лева. Не си ли даваш сметка, че останалите ти мнения се приравняват към горните ти умотворения?
      Мозъка на форума...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Копейките от една ПАРТИЯ сте,не се карайте

• mishomishev
        mishomishev коментира
        Редактиране на коментар
        Обикновенно не си правя труда да ти отговарям защото 90% от постовете ти са чисто подигравателни и заяждане!

Другата причина е много проста - ти нито си създал някое производство, нито си създал фирма, нито си плащал данък печалба, нито си се борил с бюрокрацията.Не се държиш като родител или нормален човек.
        Затова не виждам какво да обсъждам с теб.
        Що се отнася до тинола - повече от хората които са производители работят с нашия един път заради качествата му втори път заради сертификатите.Не може да имаш производство и да купуваш откъдето ти падне.Е и заради цената. Но в случая ти нито си производител нито си консуматор някакъв. Мисля че едно кило на година едва ли харчиш. Затова просто съм те игнорирал на тази тема. Не виждам какво да обсъждам?!
        За строителство и ЗУТ - да не говорим.

Относно икономиката и парите. Не съм някакъв велик спец но определено се справям по добре от доста спецове.
        От нова година насам работим по нова дейност която я няма в България и е много интересно. Между другото - доста от съфорумците са наясно и участват.

Да - предричам крах на еврото. По точно не крах ами отслабване и превръщането му в слаба валута. То вече става.
        Никога не съм искал връщане на лева. С това е приключено. Бях против въвеждането на еврото сега - но това свърши.
        Не ми е в стила, но за теб уверено мога да кажа че мога да те преборя по дипломи а във финансовата част те изпреварвам минимум 10 пъти!! Минимум...
        За физическа култура също съм убеден че ще те бия. Аз съм завършил "Олимпийски надежди" в Дианабад - бивш национал съм и имам грозното пропаднало комунистическо звание "майстор на спорта"
        Не знам как се получава но през компютъра обикновенно хората са много силни - но на живо изведнъж си сменят поведението.Може би ще опитам и с тебе как ще е!

Затова - предлагам да спреш дотук и повече да не се заяждаш.

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Като са видели малко зор са духнали към щатите . Халал да са им такива .

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 2 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
    X