Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спасение и благотворителност, дебнат от . . .всякъде !?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спасение и благотворителност, дебнат от . . .всякъде !?

Днес попаднах на нов тип измама, която изкам да споделя с Вас.
    На паркинга пред лъскав МОЛ от един черен Mercedes със софийска регистрация, излезе един мургав,
    добре облечен младеж, който ме заговори и се представи за унгарец, като се оправда в последствие, че се е препознал
    с негов бивш колега.След това започна да ми обяснява че имал магазин в столицата с изделия нa "Zepter" и му предстоял полет до Женева,
    след няколко часа. Проблемът му бил че трябвало да закара няколко кухненски комплекта там, но му искали голямо мито
    в размер на 40%. И затова бил съгласен да ми подари един комплект /тъй като другите ги бил вече раздал на познати/,
    за да може в 21:30 часа да пътува спокойно за Швейцария.
    Но условието му бе цялата тази луксозна посуда, да я сложа в чанта, за да му върна кашона. Това ме доведе до мисълтта че кашона им е трябвал,
    защото беше наистина оригинален, тъй като на него имаше няколко фабрични лепенки с фрапантната цена на комплекта от . . . 2960 евро.
    Лъскавата обаче посуда със сигурност беше някакво долнопробно менте, което явно щяха да си го набавят без проблем, за да излъжат следващата им жертва.
    Освен това когато ме спряха в ръцете си нямах никаква торба или чанта, за да мога да отговоря на условието му.
    Подир което се появи "любезното" му предложение, да ме закара с колата до вкъщи, където да прехвърля посудата и му върна кашона.
    Разбрах че ми е подготвена някаква клопка, но самоотвержено приех играта ! Качих се в колата и седнах на предната седалка до шофьора,
    който се правеше че не знае български език. Предварително си бе повдигнал ръкавите на ризата, за да може да се виждат ръцете му, обкичени
    със "скъпи и блестящи" гривна и часовник. В колата същия тип "небрежно" ме разпитваше дали децата ми живеят с мен
    и жена ми дали се е прибрала от работа. Заради всичко това ги накарах да спрат на една пряка от дома ми, до една обществена сграда.
    Като същевременно обясних на "отворкото", че ще отида до вкъщи и ще взема чанта, в която да прехвърля комплекта.
    От този момент добрия тон се промени и започнаха упреците, за това че уж съм им нямал доверие да ги закарам до дома си.
    Този мръсник даже ми предложи да дойде с мен, за да ми помогне да занеса големия кашон до жилището ми.
    Аз категорично отказах той да ме последва и ги заплаших с полиция !
    В този момент /на секундата/ те запалиха колата и изчезнаха от квартала ми.
    Съжалявам че не запомних номера на тяхното МПС, но след този техен неуспешен набег днес, от утре по-всяка вероятност
    ще действуват с друг автомобил, с различна от тази регистрация, за да търсят поредния балък !
    Така и не можах да разбера каква бе целта на акцията им, но съм благодарен на Господ, че успя да ме изкара
    НЕВРЕДИМ от тази конфузна ситуация.

Последно редактирано от Boa; 23-07-25, 18:24.

Номера е по-стар от света. На мен са го пробвали преди 10 години. Тогава ги закарах пред кварталното кафе, където на терасата, точно до тротоара, беше насядала цялата компания. Не бях виждал кола с по-мощен мотор...
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Добре де,
      защо беше това "силно желание" от тяхна страна, да ги закарам до входната врата на жилището си !?
      И след техния"благороден жест", да ми помогнат да внесем в дома ми, големия кашон с домакинска посуда
      /като знаят вече че няма никой в жилището ми/, да ме напръскат със спрей и да ме оберат . . .

Коментар

Първоначално публикуван от Boa Преглед на мнение
        /като знаят вече че няма никой в жилището ми/, да ме напръскат със спрей и да ме оберат . . .
        Ами да. Или да използват всякакви средства за убеждение или принуда да им предадеш всички средства налични в момента та даже и повече - зачестяват случаи и с принуда за теглене на заем от банка или бърз кредит!
        Сега покрай преминаването към еврото ще има бум на подобни измами така че колкото и зле да звучи - не се доверявайте на никого щом става въпрос за пари!!!

И да се върнем на въпроса на Воа - дома ти е твоята крепост, веднъж ако ги допуснеш там те имат психологическото предимство да те овладеят - ще направиш доста неща от страх че "знаем те къде живееш"...

Коментар

Първоначално публикуван от Boa Преглед на мнение
          ...Разбрах че ми е подготвена някаква клопка, но самоотвержено приех играта ! Качих се в колата и седнах на предната седалка до шофьора...
          Прощавай, ама това са какъв акъл!?! А и да ги закарш на една пресечка от дома си... Не можа ли да им спретнеш някаква подобаваща игричка, като си се хванал на хорото!?!..
          Only after the last tree has been cut down,
          Only after the last river has been poisoned,
          Only after the last fish has been caught,
          Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X