Днес попаднах на нов тип измама, която изкам да споделя с Вас.
На паркинга пред лъскав МОЛ от един черен Mercedes със софийска регистрация, излезе един мургав,
добре облечен младеж, който ме заговори и се представи за унгарец, като се оправда в последствие, че се е препознал
с негов бивш колега.След това започна да ми обяснява че имал магазин в столицата с изделия нa "Zepter" и му предстоял полет до Женева,
след няколко часа. Проблемът му бил че трябвало да закара няколко кухненски комплекта там, но му искали голямо мито
в размер на 40%. И затова бил съгласен да ми подари един комплект /тъй като другите ги бил вече раздал на познати/,
за да може в 21:30 часа да пътува спокойно за Швейцария.
Но условието му бе цялата тази луксозна посуда, да я сложа в чанта, за да му върна кашона. Това ме доведе до мисълтта че кашона им е трябвал,
защото беше наистина оригинален, тъй като на него имаше няколко фабрични лепенки с фрапантната цена на комплекта от . . . 2960 евро.
Лъскавата обаче посуда със сигурност беше някакво долнопробно менте, което явно щяха да си го набавят без проблем, за да излъжат следващата им жертва.
Освен това когато ме спряха в ръцете си нямах никаква торба или чанта, за да мога да отговоря на условието му.
Подир което се появи "любезното" му предложение, да ме закара с колата до вкъщи, където да прехвърля посудата и му върна кашона.
Разбрах че ми е подготвена някаква клопка, но самоотвержено приех играта ! Качих се в колата и седнах на предната седалка до шофьора,
който се правеше че не знае български език. Предварително си бе повдигнал ръкавите на ризата, за да може да се виждат ръцете му, обкичени
със "скъпи и блестящи" гривна и часовник. В колата същия тип "небрежно" ме разпитваше дали децата ми живеят с мен
и жена ми дали се е прибрала от работа. Заради всичко това ги накарах да спрат на една пряка от дома ми, до една обществена сграда.
Като същевременно обясних на "отворкото", че ще отида до вкъщи и ще взема чанта, в която да прехвърля комплекта.
От този момент добрия тон се промени и започнаха упреците, за това че уж съм им нямал доверие да ги закарам до дома си.
Този мръсник даже ми предложи да дойде с мен, за да ми помогне да занеса големия кашон до жилището ми.
Аз категорично отказах той да ме последва и ги заплаших с полиция !
В този момент /на секундата/ те запалиха колата и изчезнаха от квартала ми.
Съжалявам че не запомних номера на тяхното МПС, но след този техен неуспешен набег днес, от утре по-всяка вероятност
ще действуват с друг автомобил, с различна от тази регистрация, за да търсят поредния балък !
Така и не можах да разбера каква бе целта на акцията им, но съм благодарен на Господ, че успя да ме изкара
НЕВРЕДИМ от тази конфузна ситуация.
Коментар