Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Матура по БЕЛ 2010

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Матура по БЕЛ 2010

Защо ли е такава класацията?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:braun 002.jpg
Прегледи:1
Размер:254.1 КБ
ID:5893127

От: Матура по БЕЛ 2010

Защото най-добре се учи български език в американския колеж, това е истината.

Коментар

Защото за езикови гимназии. Там се набляга повече на БЕЛ.
      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
      Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
        И как става тая работа, след като другите предмети ги учат на съответния език? Плюс засилено изучаване на съответния език, че и втори?
        73 СОУ също е на немски. Класическата не я знам на какво, ама да не е на латински?
        А БЕЛ не само език, а и литература.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          И как става тая работа, след като другите предмети ги учат на съответния език? Плюс засилено изучаване на съответния език, че и втори?
          73 СОУ също е на немски. Класическата не я знам на какво, ама да не е на латински?
          А БЕЛ не само език, а и литература.
          В техникумите се набляга на специалните предмети а в езиковите училища на езиците, било то Български или чужд.
          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
          Телефон - в профила!

Коментар

В техникумите се набляга на специалните предмети а в езиковите училища на езиците, било то Български или чужд.
            Не зная, как е извън София, но тук отношението техникуми/гимназии е 1/10.
            Та за това се и чудя.
            Иначе и аз съм тръгнал от ТСЕ А.С. Попов.

Коментар

Съвсем нормални резултати - в езиковите гимназии се набляга на езиците. А който е учил чужд език би трябвало да знае, че няма как да усвоиш чужд език, ако не знаеш твоя роден перфектно. Просто защото цялата база на нови думи и граматики се гради върху базата на майчиния език. Затова и български език в езиковите гимназии е на "топ-ниво" (спрямо другите училища).

С други думи казано Пенчо - в часовете по чужд език усилено се учи И български.

Коментар

Аз съм възпитаник на Класическата и честно казано там ни сдираха от: 1.Български език и Литература, 2.История, 3.Латински език, 4.Старогръцки език, 5.Старобългарски език, 6.Антична култура. Може да е гимназия, но живот и здраве, когато отимам деца-това е мястото, където ще учат, не за друго, а защото преподавателите там са университетски и ако не друго, то поне ще свикне на ритъма на учене от ранна възраст. Не съжалявам нито за един момент там-напротив, ако пак ми се наложи да правя избор между училища, пак бих избрал тази гимназия.Друг е въпроса, че след нея вместо в СУ, отидох да уча Органична химия във ВХТИ Дървеница (сегашно ХТМУ). Та в уклон на темата-нормално е да са на едни от първите места, за другите не мога да дам мнение.
                Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Защото обикновено езиковите гимназии са сред т.нар. "елитни" училища. И в тях се набляга на всичко.

Ще е интересно някой да публикува и резултатите от матура по математика. Подреждането може да не е същото, но съм уверен, че сред училищата с най-високи резултати пак ще бъдат езикови гимназии.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Станислав Николов Преглед на мнение
                    ... защото преподавателите там са университетски ...
                    В общия случай това всъщност не е добре, освен ако университетските преподаватели не са специално водещи на курсове по педагогика и методика.

Иначе се радвам изключително много за това което каза. Вече е рядкост някой да си хвали училището. Завиждам ти

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Защото обикновено езиковите гимназии са сред т.нар. "елитни" училища. И в тях се набляга на всичко.

Ще е интересно някой да публикува и резултатите от матура по математика. Подреждането може да не е същото, но съм уверен, че сред училищата с най-високи резултати пак ще бъдат езикови гимназии.
                    Там няма как да има обективни резултати, които да доведат до реално класиране, защото матурата по математика не е задължителна. Извадката няма да е нормално разпределена между училищата.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Да бе, да Не вярвам да има повече от1-2, ако въобще се класират. Поне в Благоевград, разликата между ЕГ и ПМГ в това отношение е/беше от земята до небето. Което, разбира се, не пречи и в ЕГ да има добри математици, но просто не се набляга толкова на математиката. В големите градове, съответно гимназии, силите може би са по изравнени, но когато ние сме спали със сборника под възглавницата, в ЕГ-то за домашно даваха първите три задачи след урока.

Коментар

Първоначално публикуван от chanchito Преглед на мнение
                        Да бе, да Не вярвам да има повече от1-2, ако въобще се класират. Поне в Благоевград, разликата между ЕГ и ПМГ в това отношение е/беше от земята до небето. Което, разбира се, не пречи и в ЕГ да има добри математици, но просто не се набляга толкова на математиката. В големите градове, съответно гимназии, силите може би са по изравнени, но когато ние сме спали със сборника под възглавницата, в ЕГ-то за домашно даваха първите три задачи след урока.
                        Чети по-добре какво съм написал - "сред училищата с най-високи резултати". Никой не твърди, че езиковите гимназии непременно ще са на първо място или непременно ще изпреварят математическите. Макар че и това се е случвало и се случва ...

Но резултатите потвърждават това, което съм казал.

Резултати от Ловеч
                        Резултати от Пловдив (pdf)
                        Резултати от Сливен
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Не искам да се заяждам, но много добре съм си прочел. Ако се направи задължителна матура по математика, в топ-десет на най-високите резултати, поне според мен, няма да има повече от 1-2 езикови гимназии, ако има и толкова. Резултатите, които прилагаш, потвърждават единствено това, което казах по-горе- нищо не пречи и в езиковите гимназии да има добри математици. Нормално е, при положение, че се явяват по не повече от 20 човека, и средният им резултат да е висок. Ако отидат всички, разликата в подготовката ще си проличи, вЕрвай ми

Коментар

Нормално е човек да избере да се подготвя за матура по предмет, по който е бил зле и оценката му в училище е ниска - евентуално да си повиши дипломата, пък и да навакса пропуснатите знания. Това поне е моето мислене - аз бих направил точно така... Реално обаче нещата сигурно са различни

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X