Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво ще наследи совалките?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво ще наследи совалките?

Руснаците продължават да летят в Космоса, другите са вперили взор към звездите и правят компютърна анимация и презентации.
    There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
    No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
      Интересно какво се случва с Руската космическа програма:

Нищо особено! Случилото се (и като цяло, визираното в статията) не е нещо извън обичайното.

Всъщност, ако все-пак има някаква тенденция за интензифициране на аварийността, то тя най-вероятно е в резултат зарехавяло финансиране от страна на партньора, за сметка на собствените му планове...
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Май наследника бил по-близо от колкото изглежда :

"Американските ВВС изстреляха деветметровия Boeing X-37 през април. След шест от потенциални девет месеца в експлоатация, X-37 периодично променя орбитата си, обърквайки неопитните наблюдатели на сателити."Натиснете снимката за да я уголемите

Име:x-37b-size-comparison.jpg
Прегледи:1
Размер:35.8 КБ
ID:5311342
        Последно редактирано от DBRS; 14-10-11, 12:45.
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Да. И руснаците веднага го определиха като заплаха номер 1 за националната си сигурност и с тъжни лица казаха, че засега с нищо не могат да му противостоят, ако реши да пусне над Москва ядрена бомба, напр... Една друга теория преди време правеше релация между това хвърчило и цунамито в Япония... Знае ли човек...
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
            ...... Една друга теория преди време правеше релация между това хвърчило и цунамито в Япония... Знае ли човек...

Нещо за телуричните токове има ли в таз теория
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение

Нещо за телуричните токове има ли в таз теория
              Нямам такъв спомен...
              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

А аз видях нещо като светлина от сателит, но по-силно и се движеше много по-бързо, като падаща звезда, която не пада, а движи доста бързо по курс. Нямам идея какво ще да е на тази височина, където са спътниците, в орбита ми се стори. Не мисля да беше НЛО, но кой знае

Коментар

Хм. Как и колко мени орбитите?

Коментар

Дали въобще совалките ще се повторят?

Май сметката им излезе крива..

Продължава си транспорта към орбити с какви ли не ракети-носители!

Даже иранците взеха да изтрелват маймуни, но....."бог да прости маймунчето"!

Нищо чудно повече никой да не се занимава със совалки, защото може и да не са рентабилни?

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                      Дали въобще совалките ще се повторят?

Май сметката им излезе крива...

... ... ...

Нищо чудно повече никой да не се занимава със совалки, защото може и да не са рентабилни?
                      Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                      ...

Совалките - каквото и да ги наследи ще е по-добро - най-скъпото и неефективно космическо нещо въобще, обсъжда се още от началото на 90те.
                      Дойдохме си на думата

За рентабилност в космоса е трудно да се говори.
                      За ефективност обаче - има мегдан. И там совалката не блестеше особено.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

от actualno.com :

Това е проект на кораб за многократна употреба, който ще бъде носен от „две в едно” ракетни двигателя, които трябва да осигуряват на
                        Skylon скорост от Mach 5,5 и максимална височина от близо 30 км.

Последната новина е свързана с това, че теоретичният двигател Sabre Engine вече не е само теория. Той е преминал критичния топлинен толеранс и тест за охлаждане, което би следвало да даде зелена светлина за преминаване на Skylon от концепция в реалност.
                        .......................................
                        Пробивът е направен по посока на топлинния топлообменник, който трябва да може да охлажда засмуквания в двигателя въздух от 1000 градуса по Целзий до -150 градуса. И това трябва да става за 0,001 секунди!

Коментар

Dragon V2 се очертава да е най-близо до замяна на совалките.

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                            Dragon V2 се очертава да е най-близо до замяна на совалките.
                            Няма как да ги замени. Това е такси, онова беше камион с работилница, товарен отсек и спално помещение.

Коментар

То и затова е "най-близко". Самата концепция за усвояване на Космоса се променя, защото се променят и технологиите, и нуждите. Това ще замени совалките, а "нещо като камион с работилница, товарен отсек и спално" ще ходи сигурно до Марс.

Коментар

Аз мисля съм споделял мнение многократно че совалката за мен винаги е била едно много красиво и много привлекателно недоразумение. Това новото ми е интересно единствено до колкото е "частна" инициатива, и като далеч по-пригодено за конкретната мисия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X