Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем в училище

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем в училище

Здравеите,не знам дали темата ми е много уместна за това място,но все пак ще опитам.Публикувам темата тук защото не знам вече как да постъпя.Уча в едно училище в гр.Карлово в ден сряда имам практика сутрин започваме в 8:00 а господина идва когато си поиска.Но никога на време.След като доиде ни говори празни приказки за половин час и като му докарат автомобил за ремонт или му званне телефона ни пуска.Казва ни да се върнем след половин час като се върнем него или го няма или ремонтира автомобили и ни казва да се прибираме.Питал съм го да остана поне да гледам какво прави,а тои ми отговаря,че ще му преча да се прибирам.Говор ил съм и с други класове които имат часове при него казват,че при тях прави същите работи.Ремонтира си автомобили на 'частно'и не го интересува никои.Кажете ми как да постъпя.А съочениците ми казват какво по хубаво от това.

До: Проблем в училище

Вашето училище няма ли си директор?

Коментар

Здравей младеж,

Моментално направете една подписка и връчете копие от нея до директора. Почакайте резултат. Има три варианта:

1. Уволняват въпросния човек и го сменят с друг - най-добрия, малко вероятен (липса на кадри);

2. Смъмрят човека и той се вбесява към вас - вероятен вариант... едва ли обаче ще започне да работи съвестно ако го смъмрят - по-скоро ще започне да "ви го връща", защото тези хора са гнусни по природа;

3. Смъмрят човека, има краткотраен ефект и после всичко продължава постарому - най-вероятния вариант.

Както виждаш изключил съм варианта да го смъмрят и да започне да работи съвестно. Очевидно той не е такъв човек. Тъй, че ако се случи 2 или 3 - НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ. Пишете до МОН! Пишете до местните медии. Пишете по господари на ефира.

Изобщо каквото и да стане едва ли ще учите нещо по този предмет, дано не съм прав де... Но това не значи да се отказвате. Водете битка докрай. Ако не за вас самите, то поне за тези след вас.

Успех! Уведомявай ни какво е станало...

Коментар

Относно директор,старата директорка се пенсионира и този сега е назначен уж временно,но е от началото на годината и не сам ходил само аз при него.От други класиве са ходили и ефект няма.Като отида при директора,обади му се доиде след малко и започва вие,защо казвате,че ме няма аз съм закаснял малко вие само ревете.А последния път когато имах практика го нямаше изобщо,ходих да търся и директора и него го нямаше.Някои казват че си правил личен сервис.Е кажете ми това не е ли Българска работа,и после защо младите хора напускат България.

Коментар

За да работи по този начин,значи че и директора на училището знае за това.Аз мисля,че най-добрият вариант е да прескочите и директора.Пуснете една жалба до инспектората по образование.
          Надявам се,че няма да си сам в това начинание.Колкото повече твои съученици се подпишат под жалбата,толкова по-добре. И няма да се плашиш!!! По-зле от това,няма да стане.Ти така или иначе,нищо няма да научиш от тази "практика" ако така продължава да ви я преподава,така че всякакви заплахи от сорта "ще ви оставя накрая на годината с 2-ки" да не те стряскат хич. Радвам се че има такива ученици като теб!Успех!
          088пет722пет99
          http://www.hydropompi.com/

Коментар

Единствено ме притеснява колко мои съученици ще са с мен,все ще намеря поне десет човека,но повечето ще са от други класове.Но едва ли това да е някакав проблем,само да не кажат послесамо ти не си доволен,другите са доволни как си провеждаме часовете и на края аз да излезна воновния.

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
              За да работи по този начин,значи че и директора на училището знае за това.Аз мисля,че най-добрият вариант е да прескочите и директора.Пуснете една жалба до инспектората по образование.
              Нека си минат по реда. Първо директора, после инспектората. Лошо е да се прескачат институции - това ги обезсмисля и те се превръщат в "клатихурковци на заплата"...

Освен това ако не е бил уведомен, то ще се измъкне от отговорност. Той също трябва да поеме своята вина затова, че не си е свършил работата!

Коментар

Виж,това за измъкването,не го съобразих.Прав си!
                088пет722пет99
                http://www.hydropompi.com/

Коментар

Всичко хубаво, ученолюбив си, ама май БЕЛ не са ти любимите часове?
                  За учителя- ако никой не ви обърне внимание- обърнете се към "Господари на ефира"- ще го излекуват трайно!
                  JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Ако можеш сменяй училището....
                    Не може да се направи подписка,в която има една дузина подписи от 200 ученика(примерно),на които им преподава даскала.
                    Отделно,калпазаните и неученолюбивите,ще са на страната на даскала.А се хващам на бас,че тези на които положението им допада, са повече от недоволните(и то много повече).

Когато аз учех,имах един даскал,който оправяше коли за пари,но човекът беше много коректен-учехме си материала,който беше за стари машини,и едновременно ни показваше как стоят нещата в реалността,на съвременните машини и при реални и често срещани проблеми.
                    Човекът ми преподаваше "карбуратори".Беше,а и вероятно е,един от най-добрите карбураторджий в София.Идваха му клиенти,ходили по всякакви специалисти....Човекът си имаше собствен сервиз,работници и т.н.Абе беше осигурен финансово-работеше като учител,по-скоро за разнообразие и по желание.
                    Интересното беше,че никога не ни насилваше за нищо-казваше "занаят се краде,а аз ви го подарявам-който иска да знае и се интересува-да пита.Останалите ще получат добра оценка,но тя няма да им помогне в живота".

Не се притеснявай,че не можеш да научиш много от този даскал.Щом ти се учи,ще се научиш-останалите да му мислят.
                    Имам познат,който никога през живота си,не е учил автомобили в училище или ВУЗ.Има две висши образования,в сферата на информационните технологий и комуникацийте,но се занимава в свободното си време с ремонт на автомобили.Момчето прави всичко-от авторепаратура,до диагностика и ремонт на електрониката,през основни ремонти на двигател и трансмисия и т.н.
                    Преди години,когато се запознахме,той работеше преди всичко на занаятчийско равнище,без да е много вътре,изцяло в теорията.После аз му подхвърлих нЕкоя и друга мисъл,та започна и да чете,освен да ги прави нещата.Подарих му некой и друг учебник,а той ги прочете и си взе още доста литература.Впоследствие си накупи всякаква техника и техническа информация и сега е пред откриване на собствен прилично добър сервиз,с техника за всякакви ремонти.

Щом имаш мерак,ще се научиш,по един или друг начин...

P.S.Първият ми съвет,беше съвсем сериозен.
                    Аз съм учил в сегашното ПГТЕ "Хенри Форд"-София.Има си и общежитие към училището и не беше много скъпо да се живее в него.
                    Това е най-доброто средно техническо училище,в областта на транспорта и автомобилната техника в България.
                    Не съм го посещавал скоро,но чета,че още производители освен Форд,инвестират в обучението на младите,като даряват оборудване и информация.
                    Разбира се и там си има по нЕкой даскал,който не е в час,ама има и доста хора,които разбират много и имат желание да обучават.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Тия господари ги обърнахте на омбудсман. Пък те не са.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Тия господари ги обърнахте на омбудсман. ...
                        И на мен това ми направи впечатление . ... което ме подсеща за разказа "Прошението на селяните от село Голяма неволя до Господа" . .... Егати и държавата , щом сме опрели господарите на ефира да ни решават държавните проблеми !
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Браво, момче! Постъпваш правилно като си решил да се пребориш със стадото! Не се страхувай да вървиш с главата напред и не бъди поредната овца, която ще наведе глава! Никой няма нужда повече от това, защото си прав, че утре като дойдеш при нас-погголемите за работа ще те проверим какво можеш на практика и ти няма да покажеш нищо. Пиши директно писмо до инспектората, но задължително е лично да го занесеш, за да ти сложат входящ номер-това е билета ти за по-нататък и по този начин само ще се раздвижи машината. Пиши с копие до всички свързани инстанции. Изисквай! Синът ми преди години имаше подобен проблем с един г-н по математика, но ние-родителите просто за седмица решихме проблемът.
                          Бих попитала и друго-родителите Ви на какво мнение са и къде са в тази "борба"? Все пак те са тези, които трябва да са до Вас и да се застъпят. Отново ти пожелавам успех, защото няма как да не успееш-направил си първата стъпка-не се връщай назад!

Коментар

Родителите уведомяват официално и в писмен вид Регионалния инспекторат по образование /РИО/ с изнасяне на фактите, без квалификации и между другото в писмото посочете, че, ако не се вземат своевременно мерки ще се сезира министъра на образованието. Това последното винаги действа "стимулиращо" на администрацията.
                            Задължително е писмото да се входира с входящ номер, който после служи за справки, за подръчкване или жалби.
                            Работа на директора е да знае какво правят учителите и, ако се прави и в другите класове е абсурд да не е известно на цялото училище.
                            Това е лесния вариант, Този с подписката ми се вижда доста по-труден, още повече в подобни случаи при отсъствия на директор титуляр практиката е нещата да се решават по "домашно му".

Непременно да има и посочени точни дати и часове на такива случай.
                            Последно редактирано от Izparitel; 12-04-10, 12:22. Причина: Допълнено.

Коментар

А някои може ли да ми каже има ли в Пловдив Регионален Инспекторат по образование и ако има къде е???Благодаря на всички отзова ли се на проблема ми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X