Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закон за академичния състав

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Закон за академичния състав

    Пак не се разбрахме с теб за разликата между науката и преподаването. Когато се занимаваш с наука, то ти "копаеш" нови полета и територии - такива (все още) без каквото и да е практическо приложение. И какво - желаеш това да се преподава на студентите? Че те и сега се оплакват, че "се учат глупости, които никога няма да им трябват", та камо ли учените от БАН да ги вкараме в класните стаи.

    Просто има фундаментална разлика между преподавател и учен. Това са все съвсем различни професии. Все едно да сравняваш програмист с физик... безспорно могат да си помагат един на друг, но в никакъв случай не и да се разменят...

    П.С. Между другото и по новия закон "доцент" и "професор" са преподавателски длъжности, а за учените има съвсем различни степени. И това е нормалното положение...

    Коментар


    • #17
      До: Закон за академичния състав

      Здравейте колеги,

      Днес бях един от петимата млади учени и преподаватели, които бяха поканени на среща с президента Георги Първанов по повод искането ни за частично или пълно вето на закона за академичния състав. Предлагам ви обзорна статия на това, което се дискутира в моя личен блог (надявам се, че след като статията е по темата, то няма да е в разрез с правилата на OffRoad-Bulgaria.com - ако е, то нека модератор изтрие мнението ми):

      Среща на млади учени с Георги Първанов по повод закона за развитие на академичния състав

      Мисля, че освен разбиране стигнахме и до единодушие по много въпроси. Срещата беше градивна и искрено казвам, че поне от наша страна не беше политически обвързана. Вече като, че ли имаме ясна перспектива, че законът може да претърпи сериозен ремонт и да бъде въведена адекватна и качествена реформа в образованието.

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X