Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Призрака и мрака- лъвове канибали

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Призрака и мрака- лъвове канибали

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
    Ей това е и моето мнение.
    Като споменах кучета и котки, точно това имах предвид.

Много съм любопитен до къде ще му стигнат възможностите на "коварния" хищник към днешна дата, гол и бос, без помоща на съвременната цивилизация и технически средства, срещу прости градински котки или улични помияри
    На човекът силата му е в разума! Без него въобще нямаше да съществува като вид. Съвършено безсмислено е да се пита какво би правил гол и бос срещу глутница кучета... Нищо..., преди това ще е умрял от студ...
    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
      Значи, мъжките лъвове могат и да не са в прайд с женски, а да живеят отделно като група, най-често от братя, но не задължително. Също така не е задължително в прайда да има само един мъжкар, в никакъв случай. Много често са по два и когато има такъв прайд, то той е много по-успешен, тоест двата мъжкара не само по-добре се справят с опазването му от агресивните скитащи мъжки, но и по-често вземат участие в лова на по-едрата плячка, както и осигуряват повече малки.
      Интересна информация. То моите познания са от филмчетата по Animal Planet де.... но явно не съм гледал внимателно. А как се справят с доминацията вътре в прайда (дори с деленето на женските ако щеш) ?

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
      Според мен най-вероятно е лъвовете, опитали веднъж човешко и виждайки колко лесно е да се добият с него да са се възползвали от това. Зер мързеливата им природа е всеизвестна, както и всеизвестно е, че имат ли под ръка лесна плячка не биха се зорили с друга, по-трудна такава.
      Пак без да съм специалист - мисля че отличителна черта на всички хищници, а не само да лъвовете, е да сравняват ползите от дадена потенциална плячка със енергията която би била необходима за залавянето и. Конкретно на тези двата лъва обаче явно им е липсвал файла с информацията че хората макар и леснодостъпна плячка, не се ядат. Както малкото ескимосче от ранна детска възраст научава че жълт сняг не се яде
      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
        На човекът силата му е в разума! Без него въобще нямаше да съществува като вид. Съвършено безсмислено е да се пита какво би правил гол и бос срещу глутница кучета... Нищо..., преди това ще е умрял от студ...
        А аз залагам на дебелата му тояга, запаления огън и опеченото кучешко за вечеря. Кожата на кучето - за дреха против студа. Човекът е кораво животно, не бива да го подценяваме.

Коментар

Тъй де, Тихомире, точно това искам да кажа... Има ли нещо в черепната кухина, няма вариант гол и бос...
          VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
            Интересна информация. То моите познания са от филмчетата по Animal Planet де.... но явно не съм гледал внимателно. А как се справят с доминацията вътре в прайда (дори с деленето на женските ако щеш) ?
            Ами справят се някакси, дори се справят с оказването на помощ един-друг когато се наложи да отбраняват прайда от нашественици. Най-вероятно единият да е доминиращ, но с малко и осъзнаващ, че с помощта на другия животът ще е по-лесен. Освен това всеки мъжкар има своя лимит в обслужването на брой лъвици. Големият прайд задължава и повечето мъжкари.

Коментар

Гледах, по дискавъри май, документален филм за нападения на тигри. Особено ме впечатли случай на отмъкнат от лодката рибар, седящ на повече от метър над водата. По средата на реката, посред нощ. Това ако не е вкусови предпочитания - здраве му кажи.

А за тоягата ... пробвай да удариш котка с тояга Добре, че не знаят колко сме вкусни
              Ако нещо някога ни отнеме всички предимства, ще минат поколения случайно оцеляли, преди да успеем да се докажем като господстващ вид. Закърнели сме просто Нали си имаме пушки...

Коментар

За челите "Човекоядците от Кумаон" (Джим Корбет) и "Саваните на Кения" (Джон Хънтър) - спомнете си че в 90% от случаите при които лъвове, тигри и подобни се превръщат в човекоядци, се оказваше че са с наранявания които не им позволяват да преследват нормална плячка и принуждаващи ги да се обърнат за препитание към бавноподвижните двуноги.

Поне в няколко случая ставаше въпрос за някакви местни тръни, които при настъпване се чупят вътре в раната като бодлите на морски таралеж и нямат измъкване.

Първата книга описва Индия, втората - Африка, та не знам дали и в двете книги се говореше за тръни. Но със сигурност голяма част от животните бяха с някакъв физически недъг който би ги обрекъл на гладна смърт ако не си похапнат хора. Най-често рани от тръни, незарастнали огнестрелни рани, и в случая на Леопарда от Рудрапраяг - болест по венците и зъбите, която не му позволявала да си трепе нормална плячка.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                  Тъй де, Тихомире, точно това искам да кажа... Има ли нещо в черепната кухина, няма вариант гол и бос...
                  Венци, това е минимума за екзистирането човешко и мисля, че повечето го имат, тоест го осъзнават. Друг е въпросът, че на голяма част от хората им липсва физическата или механичната способност да го направят.

Гледах, по дискавъри май, документален филм за нападения на тигри. Особено ме впечатли случай на отмъкнат от лодката рибар, седящ на повече от метър над водата. По средата на реката, посред нощ. Това ако не е вкусови предпочитания - здраве му кажи.

А за тоягата ... пробвай да удариш котка с тояга Добре, че не знаят колко сме вкусни
                  Ако нещо някога ни отнеме всички предимства, ще минат поколения случайно оцеляли, преди да успеем да се докажем като господстващ вид. Закърнели сме просто Нали си имаме пушки...
                  От големите котки две са, които нападат във водата - тигърът и ягуарът. Лъвовете инстинктивно мразят и се страхуват от водата с малки изключения на единични прайдове ловуващи в делтата на Окаванго. Там са принудени да го правят заради целогодишните заблатени територии и наличието на много дивеч.

Котката съвсем не е толкова труден противник за тоягата, не я надценявай.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    За челите "Човекоядците от Кумаон" (Джим Корбет) и "Саваните на Кения" (Джон Хънтър) - спомнете си че в 90% от случаите при които лъвове, тигри и подобни се превръщат в човекоядци, се оказваше че са с наранявания които не им позволяват да преследват нормална плячка и принуждаващи ги да се обърнат за препитание към бавноподвижните двуноги.

Поне в няколко случая ставаше въпрос за някакви местни тръни, които при настъпване се чупят вътре в раната като бодлите на морски таралеж и нямат измъкване.

Първата книга описва Индия, втората - Африка, та не знам дали и в двете книги се говореше за тръни. Но със сигурност голяма част от животните бяха с някакъв физически недъг който би ги обрекъл на гладна смърт ако не си похапнат хора. Най-често рани от тръни, незарастнали огнестрелни рани, и в случая на Леопарда от Рудрапраяг - болест по венците и зъбите, която не му позволявала да си трепе нормална плячка.
                    Има доста истини в книгите на Корбет и Хънтър, но не цялата истина. Така например не е много известен фактът, че индийските леопарди за разлика от африканските много по-лесно прибягват до човешко месо и рецидивът при тях е стократно по-голям. Тъй като в Индия леопардите живеят от дълго време в близост до хората, то те са много по-агресивни и склонни да ги нападат в сравнение с Африка. Африканският леопард е доста "по-страхлив" и потаен.
                    Тигърът според мен също е подчертан човекоубиец. И не е задължително непременно да е недъгав. В националния парк Съндърбанс нападенията на тигри над събирачи на мед и ценна дървесина са повече от редовни. Там също така са регистрирани и нападения върху хора в лодки и то далече от брега. Което говори за целенасочени нападения срещу хора и то от животни в перфектна кондиция, тоест нямащи нищо общо с ранени или недъгави такива както в книгите на Корбет и Хънтър. В случая съвсем не искам да оспорвам мненията им, не, само казвам, че не това е цялата истина.

Коментар

Лъвовете по принцип не нападат и слонове. Поне не възрастни животни. Пак по дискавъри гледах за прайд, "тясно специализиран" в този лов. Което пак ми говори за вкусови предпочитания. И открит лесен начин за задоволяването им

А котката е лесна мишена за тоягата, когато е пред теб Ако стигне отзад до врата ти, тоягата ще ти пречи само Пък и други уязвими места имаме. Хубавото е, че не ги знаят

Коментар

Лъвовете по принцип не нападат и слонове. Поне не възрастни животни. Пак по дискавъри гледах за прайд, "тясно специализиран" в този лов. Което пак ми говори за вкусови предпочитания. И открит лесен начин за задоволяването им

А котката е лесна мишена за тоягата, когато е пред теб Ако стигне отзад до врата ти, тоягата ще ти пречи само Пък и други уязвими места имаме. Хубавото е, че не ги знаят
                        Точно така. Това е изключение, потвърждаващо самото правило, а именно - да, лъвовете избягват да нападат слонове. И още нещо - лъвовете в конкретния филм нападаха млади и женски животни. Целият им прайд накуп няма ни най-малък шанс срещу възрастен мъжки, а пък ако не дай си боже е разгонен и побеснял от тестостерон хептен не ми се мисли.

Коментар

От човека по голям хищник нямаЗащо бягат огромните лъвове от малка банда масаиЩото знаят генетично им е закодирано че има хора които не знаят какво е страх и ще ги направят на кайма само да ги докопатА ако си шубелия и куче ше те ухапе а може и мачка да те удави
                          К мирной жизни не пригоден.
                          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Лъвовете бягат и от хиени Особено ако са сами. Те са просто стадни животни и усещат силата си само ако има и други около тях.
                            "Мачката" поколения наред е била "мачкана" и това предопределя поведението и.
                            Бялата мечка пък е била ощетена откъм срещи с хомосапиенси. И не се стряска от "масаите"
                            Най-съвършенния стаден инстикт при лов съм гледал при вълците. Те също ни избягват. Докато огладнеят
                            За справка - Джек Лондон

Коментар

Лъвовете бягат и от хиени Особено ако са сами. Те са просто стадни животни и усещат силата си само ако има и други около тях.
                              "Мачката" поколения наред е била "мачкана" и това предопределя поведението и.
                              Бялата мечка пък е била ощетена откъм срещи с хомосапиенси. И не се стряска от "масаите"
                              Най-съвършенния стаден инстикт при лов съм гледал при вълците. Те също ни избягват. Докато огладнеят
                              За справка - Джек Лондон
                              Човек срещу вълкискаш ли да го пробваме зиматанамират се тук таме
                              К мирной жизни не пригоден.
                              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X