Сигурно всички са гледали “Призрака и мрака” с Вал Килмър и Майкъл Дъглас. Става дума за лъвове човекоядци и обяснението на този феномен. Ако някой знае за други такива случаи нека сподели. Факт е , че са убили и изпили кръвта на над 40 човека работещи по ж.п. трасето.!
Специално за двата лъва от филма има/ поне аз знам две версии/ Първата е на Джон Хънтър/саваните на Кения/ , според когото индийците сами са си виновни, защото изхвърляли труповете на умрелите от болести работници в храстите близо до лагера. Така научили лъвовете да ядат човешко месо.
Втората версия беше на един от каналите Дискавъри , но дори не я помня съвсем добре..Свързано беше с невъзможността на лъвовете да си улавят сами плячка поради някаква вродена аномалия…
Някои знае ли други подобни случаи?
Специално за двата лъва от филма има/ поне аз знам две версии/ Първата е на Джон Хънтър/саваните на Кения/ , според когото индийците сами са си виновни, защото изхвърляли труповете на умрелите от болести работници в храстите близо до лагера. Така научили лъвовете да ядат човешко месо.
Втората версия беше на един от каналите Дискавъри , но дори не я помня съвсем добре..Свързано беше с невъзможността на лъвовете да си улавят сами плячка поради някаква вродена аномалия…
Някои знае ли други подобни случаи?
Известно е, че крокодилът възприема човека като плячка при всяко отношение. Под въпрос са някои видове акули като бичата, мако или белоперите рифови(които всъщност са и убили най-много хора), както и бялата мечка.
И спират работата за цели девет месеца
Лъвовете са били абсолютно здрави но причината да станат людоеди била прозаична.Просто за нуждите на многобройните работници бил избит дивеча в цялата околност
Коментар