Почти всички руски реки от Урал на изток текат от юг на север. През пролетта Топенето на ледовете започва, естествено на юг, т.е в горното течение на реките.
А като тръгне сериозният ледоход пред неразтопените ледове се образуват тапи (заторы), реката излиза извън коритото си и често спасението е само но лодки и хеликоптери.
Нашите реки,които текат на север: Вит, Осъм, Искър, Лом са твърде маловодни, че и не замръзват.
					А като тръгне сериозният ледоход пред неразтопените ледове се образуват тапи (заторы), реката излиза извън коритото си и често спасението е само но лодки и хеликоптери.
Нашите реки,които текат на север: Вит, Осъм, Искър, Лом са твърде маловодни, че и не замръзват.

), за целта са ... меко казано "коригирани" коритата на няколко реки... затова "повечето реки текат от юг на север"...
), за целта са ... меко казано "коригирани" коритата на няколко реки... затова "повечето реки текат от юг на север"... . Сега има проект (който поради липса на пари... и роби-каторжници няма да го бъде) да обърнат (по-скоро върнат) две реки, за да оцелее Аралско море.
. Сега има проект (който поради липса на пари... и роби-каторжници няма да го бъде) да обърнат (по-скоро върнат) две реки, за да оцелее Аралско море. Нали знаете т.нар. "Дървенишки канал"
 Нали знаете т.нар. "Дървенишки канал" 
 ). А че са разглабяни и местени старите градове - през 1989 г. с гордост ми го разправяха на съответните места екскурзоводите ("какое, видите ли зодчество, какое мастерство - разобрать город и кирпичом по кирпичу перенести и построить точь-в-точь как было...")
). А че са разглабяни и местени старите градове - през 1989 г. с гордост ми го разправяха на съответните места екскурзоводите ("какое, видите ли зодчество, какое мастерство - разобрать город и кирпичом по кирпичу перенести и построить точь-в-точь как было...")  

А реките съм ги виждал лично
А реките съм ги виждал лично
Коментар