Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Хепатит-не усещаш, кой те заразява!"

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    До: "Хепатит-не усещаш, кой те заразява!"

    За да не се чудя дали съм се заразил или не с хепатит Б и нагоре, дарявам кръв през половин година - те си ми казват хората имам ли или нямам . Препоръчвам този вид тест на всички. Хем сте полезни, хем сте информирани, пък и за СПИН ти дават резултати, пък и манджа, сокове, шоколади .... въобще, тест за хепатити
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

    Коментар


    • #47
      До: "Хепатит-не усещаш, кой те заразява!"

      Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
      Приноса на по-дългото задържане на спирта върху кожата не е незначителен а в пъти. 99% спирт се изпарява за 10 секунди а разреденият за 30 примерно . Действа 3 пъти по-дълго. Каква е ролята на водата при дезинфекцията ?
      И да се задържа по-дълго - не е голям бонус, защото пък е по-малко (нали е разреден). Ако го направим 1% сигурно ще се задържи мноооого дълго, ама кел файда за дезинфекция - то бистра водица.

      На 100% (без никаква вода) спиртът ще "спече" микробите (които обаче са доста издържливи), нанасяйки щети само по повърхността им. За да е качествено клането трябва да влезе вътре, през мембраната, което се способства от наличието на водата - тя създава свой си градиент и пречи на спирта да спече ситуацията, ами го набутва вътре.

      Идеята за кръводаряването като метод за контрол е чудесна. Още повече, че е хубаво и за вашия организъм - ударното отнемане на кръв се компенсира от ударното й възстановяване, което пък я "опреснява" като цяло. И за вас добре, и за болните добре, и безплатни тестове, че и шоколад за капак
      Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X