Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Хепатит-не усещаш, кой те заразява!"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: "Хепатит-не усещаш, кой те заразява!"

Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
    А какви са митовете на твоя човек ?
    Във кипнала вода няколко минути,а в чист спирт около 30 мин.Наистина ми звучи невероятно.
    Тома Томов
    Вече с Kia Sportage.

Коментар

По-скоро във водата повечко време, пък в спирта може и по-малко. Обаче това, че чистият спирт дезинфекцира по-добре от разредения е малко градска легенда. Практиката показва, че най-добре става със 70% спирт, тоест поразреден с вода. Това предимно за бактерии, но става и за вируси с външен слой от липиди (спиртът ги скапва). Такива са Хепатит В и С. На Хепатит А не му дреме толкова, защото е "гол" и спиртът не му иде зловещ. В цялата група "хепатити" влизат различни вируси, които не са непременно родствено близки, а могат да са в различни семейства, родове и т.н. и оттам идват разликите - от предизвикани болести, до начини на дезинфекциране.
      Не съм уверен дали варенето ще бъде особено ефективно, въпреки че това е широкодостъпната контрамярка, която никога не пречи да се пробва. Виж, ако го навреш в над 100 градуса, тогава ще му видиш сметката. Обаче това изисква или съответната апаратура, или тенджера под налягане в най-лекия случай.

Чакай, че чак сега зацепих за кво всъщност е приказката... Твоят човек твърди, че тези условия са несмазващи вируса... Ясно. Е, да, няколко минути във вряща вода не са сериозно изпитание за уважаващите себе си вируси Зависи и какво са "няколко". Между 15 и 30 минути повечето гадости дават фира, с изключение на няколко екзотики, спорите на разни гадости, и т.нар. приони. Що се отнася до чистия спирт - посочихме тънкия момент с концентрацията, а също и зависимостта от това какво нещо всъщност искаме да утрепем.
      Последно редактирано от Yordan; 24-02-10, 22:15.
      Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Ей дявол да го вземе наистина се надявах да е глупост това,което ми е разказвал!Значи ако кипи водата около минута (ндмв колкото е София) не е достатъчно да унищожи вируса на хепатит А?И всичките тези влажни кърпички за ръце всъщност са неефективни?Притеснявам се не за себе си още преди 4 години се ваксинирах срещу А и Б,но имам младеж на 9 месеца,който тепърва ще "гради имунитет".
        Тома Томов
        Вече с Kia Sportage.

Коментар

Таз реклама освен дето е отвратителна за гледане, според мен е същата манипулация като свинския грип.

Коментар

Първоначално публикуван от tomisagledva4a Преглед на мнение
            Ей дявол да го вземе наистина се надявах да е глупост това,което ми е разказвал!Значи ако кипи водата около минута (ндмв колкото е София) не е достатъчно да унищожи вируса на хепатит А?И всичките тези влажни кърпички за ръце всъщност са неефективни?Притеснявам се не за себе си още преди 4 години се ваксинирах срещу А и Б,но имам младеж на 9 месеца,който тепърва ще "гради имунитет".
            Пазете младежа, но без излишна параноя Да ви е жив и здрав.
            Имай предвид, че една минута варене е малко, това не е особен проблем за сума ти гадости (нежели хепатит някакъв конкретно). Трябва по-дълго.
            Най-важното е да се мият ръцете (смисълът на кърпичките е този + малко дезинфекция), за да се отстранява механически всичко по тях. Преди ядене, преди пипане на детето и т.н. Тези неща са ясни на всички - това не е новост, това е елементарна хигиена. Внимателно в поликлиниката, внимателно в гъчканата на градския транспорт - много мразим некой да ми диша у лицето. Останалото е Божа работа

Коментар

Като чета поста си наистина звуча,като истерична майка.И то аз дето съм пил вода от Струма и то след Перник .Така е променят се нещата.
              Тома Томов
              Вече с Kia Sportage.

Коментар

Първоначално публикуван от tomisagledva4a Преглед на мнение
                Като чета поста си наистина звуча,като истерична майка.И то аз дето съм пил вода от Струма и то след Перник .Така е променят се нещата.
                Малко офф темата, ако се пазиш от всичко и живееш в стерилен свят, организма не губи ли своята имунна защита, нали ваксината е малка концентрация на вирусоносител, за да може организма да си изгради "файъруол".
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                  Малко офф темата, ако се пазиш от всичко и живееш в стерилен свят, организма не губи ли своята имунна защита, нали ваксината е малка концентрация на вирусоносител, за да може организма да си изгради "файъруол".
                  Аа, не. Ваксината не е малка концентрация на вируса, а само ЧАСТ от вируса.

Вирусът се състои от ДНК или РНК (които са способни да заразяват) и белтъчен капсид, който пази ДНК/РНК в себе си и е способен да се закача на клетка на гостоприемника. Сама, белтъчната част нищо не прави, но точно тя е разпознаваема за имунната система. Ето това е и ваксината - белтъчната част от вируса, старателно почистена от работеща ДНК/РНК.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                    Далеч съм от тази мисъл.Просто доста ме изненада издръжливостта на тези "гадинки".А иначе нищо чудно първият рожден ден на Сами да е на палатка.
                    Тома Томов
                    Вече с Kia Sportage.

Коментар

Я си живейте живота. Да се пазите и да не се пазите - все ще умрете един ден. "Яж пий и си носи новите дрехи", пък после "на който каквото му е писано". Болните хора се лекуват - здравите не. А от параноя много здрави хора си живеят баш като болни...

Аз досега съм забелязал, че най-големите чистофайници, най-пазещите се и най-стерилните са и най-болнавите. Поне това е личната ми статистика.

Впрочем нямам дори и най-малка идея от какво кога съм имунизиран. Знам само, че миналата година личната лекарка ме информира да се имунизирам срещу заушка - за моят набор било задължително. Кажат ли ми - изпълнявам. Но други ваксини в мен - нямам идея. Впрочем вие знаете ли за себе си?

Коментар

За моите ваксинации знам,че са пълни,защото личния лекар ги следи и ме уведомява.Иначе имунизациите срещу кримска треска и хепатит А и Б си направих за собствено успокоение.Все пак доскоро ходех често по планините.
                        Тома Томов
                        Вече с Kia Sportage.

Коментар

Ако пиеш домашна гроздова всяка вечерСи спестяваш парите от лекарства
                          К мирной жизни не пригоден.
                          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
                            ......Обаче това, че чистият спирт дезинфекцира по-добре от разредения е малко градска легенда. Практиката показва, че най-добре става със 70% спирт, тоест поразреден с вода.
                            Не е точно така.Единственият вариант ниско концентрираният спирт да работи по-добре е при повърхностна употреба.Примерно дезинфекция на ръцете .Разреденият е по-добър защото се изпарява по-бавно.Съответно работи по-дълго
                            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Не е зареди "по-дългото работене" (и да има такова нещо, незначителен принос), а е конкретно заради наличието на малко вода всред спирта. Говорим за 70%, нали, което не бих нарекъл ниско концентриран.
                              Че не става въпрос за вътрешна употреба е ясно на всички, надявам се

Коментар

Приноса на по-дългото задържане на спирта върху кожата не е незначителен а в пъти. 99% спирт се изпарява за 10 секунди а разреденият за 30 примерно . Действа 3 пъти по-дълго. Каква е ролята на водата при дезинфекцията ?
                                Последно редактирано от droba; 01-03-10, 00:46.
                                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X