Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Строителни глупости в МЕИ-то.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Строителни глупости в МЕИ-то.

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
    ... Все пак вашите пари харчим! Аз си получавам заплата и съм доволен...
    С огромно съжаление трябва да призная, че си прав.
    Не може държавния служител да спре колелото. По-успешна би била каквато и да е жалба или въпрос от страничен ползвател. Ако се издирят и загубилите търга фирми, до прокуратурата се стига по-лесно и резултатите биха били по-обнадеждаващи. Държавният служител по закон трябва да пази доброто име на институцията и е лесно уязвим.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
      А мен ли "да ме ЕБЕ"? Все пак вашите пари харчим! Аз си получавам заплата и съм доволен...
      Само че ние плащаме данъци на минимални заплати, а вие - точно на реалните!

Тоест на нас тия неща ни струват в процентно съотношение далеч по-малко отколкото на вас...

По-скоро проблема е че в тия структури регламентите и изискванията за всяка позиция са много "омазани" и никой не може да каже - "Аз съм човека за тази позиция, не можете да ме подмените с друг и ще ви търся до дупка сметка, какво правите с нашия университет, без да ми пука от никой!"

А пък за бизнеса, това си е лесна плячка, със смешно-гъделичкаща съпротива и контрол!
      Вие ми дайте баницата, пък после ме съдете, че съм я изял!

Коментар

Така е колеги темата много болна и е с голям обхват,като тръгнем с тия ремонти на градини,училища,културни паметници,пътища и много други коментарите и недоволството ни няма да има край.Но така е все пак тука всеки гледа неговия си джоб за голяма жалост,и не качеството е доминиращия фактор,а количеството усвоени пари....
        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          Само че ние плащаме данъци на минимални заплати, а вие - точно на реалните!

Тоест на нас тия неща ни струват в процентно съотношение далеч по-малко отколкото на вас...
          Всички пари, които аз взимам като преподавател в университета до стотинка идват от данъците на всички българи. Е, инак си прав - вашият данък, който взимам във вид на заплата, ми го облагат с данък. Освен това "вие" процентно сте много повече от "нас".

Иначе делението на "вие" и "ние" е тъпо. Всички сме в едно общество и би трябвало да имаме общи интереси. Само, че се делим на "млекопроизводители", "млекопреработватели", "млекоразпространители" и "млекоконсуматори". На нито едни от споменатите не им пука за другите въпреки, че едно от тези звена да се прецака - умират всички...

Коментар

Като гледам как върви библиотеката и знам че скорот ще права ремонта и на блока в който живея (14 блок, но общежите съм), напрово тръпки ме побиват. Пък ние като се нанесохме си направихме ремонт и сега си ни е добре. Виждал съм и други ремонтирани блокове и там полужението не е много добре(някой врати падат само с леко натискане, лаисните по пода все едно са само сложени без да са закрепени и т.н.), но има и хубави неща де, спор няма.

Коментар

Вестниците по въпроса:
              Прикачени файлове

Коментар

По-добре кажете от тия три милиона като се извади обзавеждането, колко са парите, и за тия пари сградата трябвало ли е да е направена като хората, или са били малко.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  По-добре кажете от тия три милиона като се извади обзавеждането, колко са парите, и за тия пари сградата трябвало ли е да е направена като хората, или са били малко.
                  Щом договор е сключен, парите са били достатъчно.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Щом договор е сключен, парите са били достатъчно.
                    Неутрален и същевременно философски отговор ! Ясене , ти си готов дипломат !

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Ами аз за миг ( подведен от Волк ) наивно бях повярвал в скромността на днешните "комисионери" , при все че си познавам родната картинка . ....Ще трябва да се върнем на едно мое по- ранно мнение:

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

Абре Вълчо , ти в кой свят живееш бе брат ?! Знаеш ли колко вода е изтекла от времето на Големия Ал ( наречен още Мистър 10% ) ?
                    Сега калкулацията е толкова опростена , че няма накъде повече : Цената на обекта х2 . И лесно се смята .
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Това е директно за прокуратура, но преди това трябва много шум, така както са го започнали!

Трябва да се провери НЕМЕДЛЕННО имотното състояние на децата на ректора, тъщата му и да му се направи гигантска РЕКТОСКОПИЯ, с участие на журналисти, за да се види, къде е заврял парите от комисионната!

Коментар

Така се случи, че скоро разглеждах конкурсната документация именно за това строителство, както сключения договор, който се разминава драстично с договора, приложен в конкурсната документация, както и 2 анекса сключени въобще с разрез със ЗОП....
                        Нямам думи просто...
                        На мене ми го даде държавен служител, за ми каже че той такива "бели конци" не правел...
                        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Какво и кой може да направи в такъв случай? И кой има право да сезира прокуратурата?

Коментар

Всеки може. Пишеш и носиш.
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

На теория може и да се самосезира ама трудна работа освен ако няма някой прокурор във форума.
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

От: До: Строителни глупости в МЕИ-то.

Половин година по-късно, нещата не са се променили, освен към по-лошо. Проблемът с някои от старите течове беше “решен“ с тези странни метални фунии.

Не съм специалист за да давам оценка на ефективността на системата за отводняване на покрива, но ми се струва, че тази плетеница от тръби е сигурен източник за бъдещи течове.

Старите течове около двускатния остъклен оберлихт си продължават с пълна сила.

Окаченият таван в близост вече е за смяна. А плочата изглежда все по-обезпокоително.

Най-новите течове са покрай стъклената фасада на сградата.

Разбира се, водата руши всичко вече направено.

Част от изолацията на покрива е добре напоена с вода или въобще липсва. Образуваха се и първите сталактити – сградата бавно, но сигурно се превръща в пещера!

В едно от хранилищата, където вече са монтирани подвижни стелажи са десетки хиляди лева, мухълът продължава да е господар.

Междувременно започна поредният (четвърти) ремонт на покрива. Не знам дали първоначалната конструкция на сградата е разчетена да понесе тежеста на няколко поредни покрития и изолации, включително и плочки, положени досега върху него. Да се надяваме, че поредните строители, които се упражняват там, имат идея с какво са се захванали...
                                Да опознаем България, за да я обикнем и да я пазим чиста!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X