Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко приложна топлотехника

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко приложна топлотехника

Централното отопление в Бургас е едно от най-евтините. Да, обаче:
    През последните дни с външни температури под 10-12 градуса вкъщи е прохладно 17-18 градуса. Долу в абонатната станция има прибор, регулиращ температурата на греещата вода към радиаторите.
    И тази температура съвсем не е 90 градуса, както е по закон, а 60-70!

Тези от ТЕЦа си правят икономии от делта "Т" по мрежата и си намаляват загубите за наша сметка!

Стигаме до принципа "...инципативной термодинамици..." на младия Милорад Цвийович от "Др" на Бранислав Нушич.

Как е в столицата?

До: Малко приложна топлотехника

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
    ...Как е в столицата?
    Същата работа.

Мисля, че по последната версия на закона за енергийна ефективност и разпоредбите под него, топлофикацията трябва да осигури 19 градуса в отопляваните помещения, а не конкретна температура на радиаторите. Което тя и прави с едни термодатчици, изведени навън от сградата - обикновено пред входа. Докато достига мощност, разбира се.

Човещинка е да се стремят да намалят загубите, особено при положение, че топлината се измерва на влизане в абонатната и загубите преди това са за тяхна (уж) сметка.

Топлата вода от чешмата, от друга страна, трябва да е 85 градуса. За което няма лесен начин, след като лятно време подават топлоносител с температура не повече от 65 градуса. През зимата е горе-долу вярна.

Коментар

Точно по една бургаска телевизия гледах репортаж за температурата на топлата вода. Спомена се, че по закон минимума е 50 градуса. В блока, предмет на репортажа, беше 44.

Коментар

При мен в апартамента влиза 82С.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          При мен в апартамента влиза 82С.
          Ти си особен случай. Нали си с "оная", човешката, система. Както съм ти казвал и друг път - искам и аз. Ама няма, и няма да има.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Ти си особен случай. Нали си с "оная", човешката, система. Както съм ти казвал и друг път - искам и аз. Ама няма, и няма да има.
            Да, но това няма нищо общо с работата на абонатната. Може би необходима настройка. Ако е от новите, освен датчик за външна температура има и програматор с часовник за дневен и нощен режим. Дали е сверяван скоро? Има и още настройки.Главния топломер, като го попитат, всичко ще си каже. Дебит, входяща,изходяща температура и други неща. Може и задръстени цедки да има.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X