Обява

Свий
Няма добавени обяви.

(CIC6H4)2CHCCI3 -ДДТ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: (CIC6H4)2CHCCI3 -ДДТ

И аз така знам, но този изглежда рахитичен. Дълги са му краката, но някак си тънки и тялото му по-слабо
    Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Още гадинки:
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от Myyy; 21-09-09, 16:04.

Коментар

Паякът който си хванал всъщност е от вида наречен по нашенски "странстваща тарантула" и е доста близък родственик на истинските италиански тарантули. Тези, големите космати паяци, на който сме свикнали да им викаме "тарантули" всъщност не са точно паяци (арахниди), а са прадядовците на паяците (терапозиди - theraphosidae) от мноооооого стотин пъти преди динозаврите и така до ден днешен. Та като изключим научните бла-бла, баш тарантула си е това паяче. Интересното за този вид е, че при оплождането женската изпитва невероятен(предизвикан от хормоните) "вълчи" глад и изяжда мъжкия, което е често срещано при паяците. По-интересното е, че малките се излюпват и "се возят на гърба" на майка си, като се изяждат едно-друго, за да порастнат и остамат само най-силните, след което, често останалите паячета изяждат майка си преди да се пръснат ... К'во да ви кажа - семейна идилия.
        Другата интересна история е за името на тарантулите, което идва от италианския танц Тарантела. След много "проба-грешка" ситуации, жабарковците открили, че последствията от ухапване на съответното паяче намаляват в пъти, ако "пострадалото лице" се движи интензивно и до изнемога. За това, когато някой бил ухапван от такова паяче, хората поглеждали, вдигали рамене и тазвали "тарантела", което означавало, че ще има свирня и бурни танци и ухапания трябва да танцува цяла нощ - почти до припадък.
        Третата интересна история за паяци ще ви разкажа от личния си опит - преди 2-3 години, в шахта на варненски асансьор, мои приятели хванаха и запазиха в колекцията си един от най-отровните паяци в света - черната вдовица. За тези които не са наясно е редно да кажа, че ухапването му може да е смъртоносно и ДА, едно от местообитанията на паячето е иманно нашата мила родна страна
        Успех с борбата, само гледайте да не прекалявате.

П.П. ефективността на ДДТ-то вече далеч не е онази от преди време. Тогава всичко що е било насекомоподобно е измирало на мига. Сега има насекоми, които живеят в човалите с ДДТ и дори се хранят с него.
        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

От: До: (CIC6H4)2CHCCI3 -ДДТ

Имам и едни гадинки дето не съм ги пускал тук. Дали са полезни и те?
          Прикачени файлове

Коментар

От: (CIC6H4)2CHCCI3 -ДДТ

Тези могат и да са опасни.
            Бе, както и да го усукват, не може хора да живеят на "еко" място, нито място да остане "еко" след като там живеят хора. Избирайте (ако от вас зависи).
            Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
              Позабравеният и строго забранен дихлоро-дифинил-трихлоретан ДДТ дойде у нас от Америка скоро след войната.

Юрганите и наровете гъмжаха от дървеници и въшки. Стопанските сгради от кърлежи и акари. На улицата и в училище ни ядяха безпощадни комари.

Тогава дойте то - ДеДеТе-то.

Снабдяваха ни безплатно. Разтваряхме го в бензин, или гас и пълнехме лозарските пръскачки, кофпомпи и ръчните машинки - имаше ги във всяка къща - FlyTox.

След месец от изброените ситни вредни твари нямаше помен. И така не се появиха 4-5 години. В естествената хранителна верига личинки - паяци - врабци - котки...кучета, виетнамци сигурно е настъпила промяна, но не ни пукаше!

Не помня кога спряха употребата му. Но се появиха нови смъртоносни химикали пак изотвъд океана: пестициди, торове, раундъпи, биоциди, дефолианти...

В стопанските сгради на ТКЗС ги съхраняваха така - да не избягат. И в 70-те години на юг от Мандренското езеро се скъса малък язовир. Водите му пометоха на пътя си един такъв склади ги отнесе в язовира.

Моментално изчезнаха за повече от 20 години речните раци, а бялата риба - Сулка очервивя и се оправи чак преди 4-5 години.

Та, работата е в кратковременната полза и дълговременните последствия.

Но, когато преди три години в мазето ми улични котки бяха навъдили рояци бълхи, бях готов да употребя и ДДТи фосген. Ама откъде?
              Добре че Кенеди открехна онова дърво Хрушчов за ДДТ-то,че като се върна издаде една мръсна заповед и го прибраха в специални складове преустановявайки употребата.Като дойде демокрацията разни "хитреци" почнаха да го крадат....е някои вече не са между живите.Най-характерния рак е светлоклетъчния карцином на бъбрека,за който се подозира пряка връзка с ДДТ-то.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
                Имам и едни гадинки дето не съм ги пускал тук.
                Баси ! А аз планирам след месец за втори път да направим бивак по Чернялка . Дано жена ми не чете тази зловеща тема , че каквато е шубелия - или трябва да спим в джипките на затворени прозорци , или в Горталово на квартира ...
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Че аз нали в село живея. Тези дето съм ги пуснал са ми в къщи. Не ми се мисли какви живеят съвсем в екото на вън. Ако търсите квартира...

Коментар

Стоножката е сколопендър,в апартамента намерих такава към 20 см. дълга,гледам телевизора и с периферията гледам как мърда палмата на жена ми !Втори път по пижамата на 2 годишния ми син.До колкото знам ухапването е силно болезнено,имало случаи на хора които си топят ръката(ухапаното място) във вряла вода ! А змийчето май е пепелянка !

Пръскай смело,аз нямам такива навлеци,водя безмилостна борба с мравки,бълхи,кърлежи,комари.....Пръскам с разни препарати на основата на цепреметин,иска постоянство,горе долу на две седмици !За къщата става въпрос !

Последно редактирано от Roninn; 06-10-12, 10:11.
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X