Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Баркодове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Баркодове

Благодаря Ви много за отговорите, наистина са ми и ще са ми полезни.
    Отворихте ми много работа, но какво да се прави ще се съобразяваме.
    Иначе ги ползвам за собствена употреба, за по-лесна и бърза организация на моята дейност.
    На изделята, на които ги поставям принципно имам съгласието на производителя т.к съм техен представител за България.
    П.С Не видях в първия пост започващи с 97.. щрихове да имат посочена държава, вероятно имат, но ако няма поне за сега се успокоих.
    Последно редактирано от ДОБРИН; 14-09-09, 08:44. Причина: пр.грешки
    [SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

Коментар

Добрине, и аз като тебе взех да се интересувам от баркодове преди няколко месеца, защото се изискваше да присъстват в етикетите, които поставям. Само че започнах да ги печатам, едва след като разучих, какво представляват тези чертички . И аз, като теб избрах да използвам EAN-13. Това е може би най масовия и най простия символ, но става за повечко на брой артикули. Съдържанието на EAN-13 например 380 012345 001 1 е:
      1) първите три цифри означават държавата, в която е регистрирана фирмата производител;
      2) следващите шест цифри означават цифрения номер на търговеца (производителя). Получава се след регистрация в Българската Търговско-Промишлена Палата, и е уникален;
      3) следващите три цифри означават номера на стока от номенклатурата. Определяш си я ти;
      4) последната цифра се генерира от програмата (от компютъра).

Предполагам 13 цифрения номер може да има и друго съдържание, със съвсем други данни според приложението си, но аз не съм се интересувал.

Коментар

Първоначално публикуван от Цанко Преглед на мнение
        Добрине, и аз като тебе взех да се интересувам от баркодове преди няколко месеца, защото се изискваше да присъстват в етикетите, които поставям. Само че започнах да ги печатам, едва след като разучих, какво представляват тези чертички . И аз, като теб избрах да използвам EAN-13. Това е може би най масовия и най простия символ, но става за повечко на брой артикули. Съдържанието на EAN-13 например 380 012345 001 1 е:
        1) първите три цифри означават държавата, в която е регистрирана фирмата производител;
        2) следващите шест цифри означават цифрения номер на търговеца (производителя). Получава се след регистрация в Българската Търговско-Промишлена Палата, и е уникален;
        3) следващите три цифри означават номера на стока от номенклатурата. Определяш си я ти;
        4) последната цифра се генерира от програмата (от компютъра).

Предполагам 13 цифрения номер може да има и друго съдържание, със съвсем други данни според приложението си, но аз не съм се интересувал.
        Благодаря ти още веднъж, тъкмо бях започнал да търся какво представляват следващите 9 символа и ме улесни максимално.
        [SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от ДОБРИН Преглед на мнение
          Благодаря Ви много за отговорите, наистина са ми и ще са ми полезни.
          Отворихте ми много работа, но какво да се прави ще се съобразяваме.
          Иначе ги ползвам за собствена употреба, за по-лесна и бърза организация на моята дейност.
          На изделята, на които ги поставям принципно имам съгласието на производителя т.к съм техен представител за България.
          П.С Не видях в първия пост започващи с 97.. щрихове да имат посочена държава, вероятно имат, но ако няма поне за сега се успокоих.
          освенEAN-13 има и свободни за ползване баркодове
          но ако клиента ти изисква EAN-13 просто нямаш избор,
          интересно е че подържащите EAN-13 по света са непечалбарски организации, па таксата "баркод" в БГ е в зависимост от оборота.......
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Да допълня: 00-09 е САЩ
            http://www.nakladkibg.com
            накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X