Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Американските астронавти започват да учат руски

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Американските астронавти започват да учат руски

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=348585
    VPetrov.photography

До: Американските астронавти започват да учат руски

американски пропаганди , както обикновено американците винаги се правят на велики а иначе по добре да научат основния Руски език, тоест Българския
    Последно редактирано от Тихомир; 16-04-09, 17:41.
    sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Подготвят .... нова совалка ....!!??

А пък почват да учат руски .....
      Защо ли ....??
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Чакайте Стефан да види. Това ще отиде в бисерите със сигурност!

Иначе, ще учат, я. Къде ще ходят. Когато искаш да си равнопоставен партньор с някого, няма как да му наложиш свои норми. Ще трябва да се разбирате. И едните ще учат руски, и другите - английски. Въпроса е че едните май ще видят повече зор от другите.

А ние сме в златната среда. Поне тия от нас, дето са учили руски в гимназията. Аз съм. Не мога да говоря добре, но разбирам всичко. В същото време ходех на алианс, та и с английски се оправям. Нека ни е зле!
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Елементарно.

Във флота или в ИТ трябва да знаеш поне малко английски, по обективни причини. В медицината - малко поне латински, пак по обективни причини. В различни други (международни) области на изява, се налага да знаеш италиански, испански или френски. Може би има и други езици с тематично доминиране, просто не се сещам. Латинският даже си няма народ, който да го говори, и пак е наложен в определена област.

По всичко изглежда, че в космическите дела, обективните причини водят към руския език. С всичките му 6 падежа. И универсалната думичка "йопт", съпътстваща всички проблеми в транспортната техника.

Стефанеееее, идвай тука.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            .................И универсалната думичка "йопт", съпътстваща всички проблеми в транспортната техника.

Стефанеееее, идвай тука.
            Има и няколко други такива универсални думички. От службата си във Флота успях да усвоя и няколко други. Ама ме е срам да ги пиша тук. А не забравяйте, че космонавтите са във флот също
            Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
            NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

"жопа" да не е от тях?

Иначе "кю" е добро, за който е гледал оня филм.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е, флот значи нещо, което float-ва. Самолетите и подводниците са разтегляне на понятието, а за космическите апарати вече е само по силата на традицията.

Йопт е първата думичка. Кратка, такава. Предназначена да осведоми екипажа и пътниците за преминаване в друг режим (от пътуване към падане, стоене, чакане, мислене, бутане, теглене или дрънкане с инструменти). После следват останалите думи, които оформят древните, но с огромна мистична сила молитви към богинята-Майка.

Коментар

Винаги в такива теми се сещам за един нашенец, който е на отговорен пост в Boeing и по-точно в космическата програма на фирмата, свързана със совалките - Георги Ушев. Човекът е описал доста интересни неща от кухнята:

и по-точно в частта "Космическа тематика".

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                    Винаги в такива теми се сещам за един нашенец, който е на отговорен пост в Boeing и по-точно в космическата програма на фирмата, свързана със совалките - Георги Ушев. Човекът е описал доста интересни неща от кухнята:

и по-точно в частта "Космическа тематика".
                    Браво, страхотни разкази
                    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

И шоб ни одна сцука не писала слово йух на двери в галюне! Развели тут еперний театр, астронауты нах! Ша все на нары, я сказал!
                      Дали па верно да не направим курсове по руски за чужденци. С обяснение какво са руснаците, как мислят, кога какво правят, и как се дружи с тях.
                      Тия верно са изтрещели. Продават, или учат руски? Нали одобриха модернизация на Аполото, и се заканиха с него да клекнат на Луната? Вече сигурно са похарчили и много пари по темата. Каква совалка от утре за 15-та година и за Луната, те 30 години не могат да научат съществуващите да летят. Или ще пишат на руския Клипер с китайска боя на английски "Орион"?

Коментар

Къква модернизация те повече от тридесет години не могат да уцелят точното лепило да не им пада теракотата на термичния щит . Няма как да не научат поне основни руски термини защото на МКС в случай на авария спасителната капсула в постоянна готовност е спускаемия апарат на руските ракети Прогрес. И при това трябва много добре да го научат руския защото горе при авария имаш броени секунди.
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Това им е малкия проблем. Двеста команди ще научат и на виетнамски, и на кучешки. Очевидно реалният е културологичен. Може да говориш по-правилно от говорителката в новините, и пак да не разбираш човека насреща си. Което пък е напълно недопустимо в сложни условия на живот, и в критични ситуации. Аз не знам падежите и ударенията, но руснаците се стряскат като ги питат вярно ли че имат в отбора си чужденец. И мене са ме питали наистина ли съм. На никой не му пука за падежите, щом смисъла е разбираем. А неразбирателството между човеците е бетон, ако ще и да е в изящна словесност.
                          Граматиката ще я научат. Къде да се запишат на курсове по славянска душевност не знам. Нито се каня да им обяснявам приликата и разликата между Павлик Морозов и Александър Матросов.
                          Последно редактирано от Стефан; 17-04-09, 22:31.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                            И шоб ни одна сцука не писала слово йух на двери в галюне! Развели тут еперний театр, астронауты нах! Ша все на нары, я сказал!
                            Това има ли превод изобщо? Мисля че схванах, ама не съм сигурен.

Завършва с "Да бегат да легат!", както аз го разбирам, и че играят театри разни. Ама, "йух на двери в галюне!", никак не си го превеждам.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Ама, "йух на двери в галюне!", никак не си го превеждам.
                              Да не пишат думата "йух" , прочетена наобратно , на вратата на тоалетната !

ПП
                              Служил съм във флота .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X