Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Основно образование след завършен седми клас

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Основно образование след завършен седми клас

Струва ли си?
    http://www.niod.bg/modules/news/article.php?storyid=9

До: Основно образование след завършен седми клас

Първоначално публикуван от Румбата Преглед на мнение
    Какво значи "Струва ли си?".
    А иначе - то си е държавна политика хората да са тъпи!
    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
    A2 (+)

Коментар

Струва си я!Който е решил да остане с основно,защо да се мъчи още една година.То е ясно,че е тъпанар.Защо да троши пари?Иначе няма значение,ако човек продължи нагоре
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Аз завърших скоро и знам какво е в училищата. Одобрявам приетите работи, освен това в 10 клас да се придобива 2-ра степен, трябва дасе придобива в 11 клас. Освен тези неща от части е решен и най-големия проблем в училищата- дисциплината, като е разрешено гоненето от час. До сега най-голямото наказание беше забележката и на никой не пукаше ако има забележка (включително и на мен). Най-страшното за учениците е отсъствието защото много бързо се трупат и става лошо а по-този начин- като се заплашат с отсъствия малко или много крутуват/ах. А за това основното образование да се взема след 7 клас, почти всеки кандидатства след 7-ми клас и половината оченици си сменят училищата след 7-ми клас и става 1 ходене по мъките да се презаписваш за 1 година в съвсем различен клас.
        Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
        Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
          Какво значи "Струва ли си?"

Има лу нужда от подобна промяна, тъй като осн. образувание от години се завършва след 8-ми клас?

Коментар

Първоначално публикуван от ivanjorov Преглед на мнение
            Аз завърших скоро и знам какво е в училищата. Одобрявам приетите работи, освен това в 10 клас да се придобива 2-ра степен, трябва дасе придобива в 11 клас. Освен тези неща от части е решен и най-големия проблем в училищата- дисциплината, като е разрешено гоненето от час. До сега най-голямото наказание беше забележката и на никой не пукаше ако има забележка (включително и на мен). Най-страшното за учениците е отсъствието защото много бързо се трупат и става лошо а по-този начин- като се заплашат с отсъствия малко или много крутуват/ах. А за това основното образование да се взема след 7 клас, почти всеки кандидатства след 7-ми клас и половината оченици си сменят училищата след 7-ми клас и става 1 ходене по мъките да се презаписваш за 1 година в съвсем различен клас.
            Аз пък мисля, че с тези нови проектозакони Вълчев доказва, че не само че не е влизал в училище, но явно и не е чел досегашния правилник!

Ще цитирам от Капитал, но и по телевизиите изказванията му бяха същите :

Външно оценяване ще има след 4 и след 7 клас, като идеята е това след 7 клас да послужи при класиране за гимназии и професионални училища.
            Идеята е?! Министърът май не е наясно, че и сега има изпити след 7-ми клас и те служат именно за кандидатстване в гимназии и проф.училища.

. Учениците ще носят „облекло, което съответства на положението им на ученик и на добрите нрави“
            Министър Вълчев, ама моля Ви във всяко училище съществува така наречения "Правилник на вътрешния ред", които би трябвало да е продиктуван от Министреството на образованието, и там пише с подробности, че учениците не могат да се обличат еди-как си, в цветовете на дъгата и т.н.

Няма да е позволено и да се пуши, да се пие алкохол и да се употребяват наркотици.
            Ау, не думайте! В момента и това е забранено, друг е въпроса кой следи за спазването на това правило.

Дълго дискутираната оценка за поведение ще бъде от 1 до 5 и ще се изготвя от класния ръководител всяка учебна година при завършване на етап на образование, както и при преместване в друго училище. Учениците с намалено поведение няма да имат право на стипендия. При кандидатстване в друго училище, ако претендентите имат равен бал, ще се предпочита ученикът с по-добрата характеристика. Наказанието ще може да се обжалва пред началника на регионалния инспекторат.
            Единственото бъдещо нововъведение. Даже ми и харесва. Че е много досадно 12-години да се съревноваваш с некви келеши, дето не им е ясно за какво ходят на училище. Няма да повдигаме въпроса и това до колко ще се спазва, тъй като и сега оценки се завишават има няма с по 2-3 единици, защото "тати спонсорира училището".

Правила за пристойно облекло и използване на мобилни телефони ще важат и за учителите.
            Който накара наща директорка да свали лачените обувки с 15-санта ток, ще го черпя! Късата пола,моля да не я сваля, че вече е на възраст...
            Учителите също са хора, имат деца, семейства, винаги може да се случи нещо и да се наложи да им звъннат по телефона, било пък то и в час.

. Те(учителите) също няма да могат да пушат, да внасят и употребяват алкохол в училището, както и при провеждане на мероприятия, в които участват деца и ученици.
            Такам, тук вече не съм съгласна. Учителите си имат една стая в училището, която наричаме "пушилнята", там си се събират и си пушат в междучасията. Достатъчно им е напрегнато на хората, та и да ги доизнервяме и със забрана на цигарите. После ще има да си го изкарват на бедните ученици!
            Иначе учители, които си ходят в междучасията или след даскало да си пафкат в кафето до даскало с учениците не ги уважавам, те и другите не ги уважаваш. И после що в училищата било толкова разхайтено и как днешните деца нямали респект от никого?! Че как да си респектиран от "френдчето" Алексиева (съвсем случайно име) с която си пафкаш в междучасието.
            Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
            A2 (+)

Коментар

Те почти всички от тези "Нови" наретби са си стари съществуващи наретби, пише ги на последните страници на всеки бележник. А това при равен бал да се взима под внимание оценката за дисциплина е безмислено защото баловете са до стотни и много рядко има хора с равен бал, пък и шанса да са последни в списака е минимален, освен това където и да кандидатсваш винаги в правилника за кандидатсване има 1 точка която казва че при равен бал влизат и двамата.
              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
              Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                Струва си я!Който е решил да остане с основно,защо да се мъчи още една година.То е ясно,че е тъпанар.Защо да троши пари?Иначе няма значение,ако човек продължи нагоре
                Много точно и правилно. Който така или иначе ще учи, няма значение 7ми или 8ми клас е взел средно. А който си е решил да си е недоучил една година няма да му помогне.
                Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                -----------------------------------------------
                Питието определя съзнанието....
                -----------------------------------------------
                0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от ivanjorov Преглед на мнение
                  Аз завърших скоро и знам какво е в училищата. Одобрявам приетите работи, освен това в 10 клас да се придобива 2-ра степен, трябва дасе придобива в 11 клас. Освен тези неща от части е решен и най-големия проблем в училищата- дисциплината, като е разрешено гоненето от час. ...или много крутуват/ах. А за това основното образование да се взема след 7 клас, почти всеки кандидатства след 7-ми клас и половината оченици си сменят училищата след 7-ми клас и става 1 ходене по мъките да се презаписваш за 1 година в съвсем различен клас.
                  Ваньо, всичко, което съм подчертал е подчертано и от компютъра при "преглед на публикацията". Ползвай този аванта "пищов".

Румба, образувание е например сталактитът. Природно образувание. А ученето е образОвание...

Цвети ме стресна, като посочи Капитал-а за източник. Викам си, ще последва цитат от 20 реда. Пък то да било в."Капитал".

Коментар

Първоначално публикуван от Румбата Преглед на мнение
                    Амчи разбира се че си струва!
                    Нали трябва да почват работа,че да могат да съберат стаж за пенсия!

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                      Румба, образувание е например сталактитът. Природно образувание. А ученето е образОвание...

Мъдро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X