Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За образованието

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За образованието

Значи, в сряда 10.09.2008 ще пътувам за Пампорово, и естествено днес темата в къщи е предстоящото пътуване. Говорим за климат-какви дрехи да вземем, летни, или по-есенни, маршрут, забележителности за посещаване-изобщо, обичайната треска преди пътуване. Mомчетата разпънали картата на пода, и гадаят(именно гадаят) откъде ще минем. Питат ме-Пампорово в какава посока е от Шумен? Аз-
    -Как каква, бе, на север!!!
    -Ама в коя планина е, в Рила ли?
    -Да, бе, в Рила, не знаете, ли?
    Двамата забиват поглед в картата, но нещо не могата да намерят целта... Като ги поглеждам-единият гледа къмто София, другият-посока Добрич-Силистра, о ужас!(поне севера е познал, долу-горе), и нестърпявайки се ги зачесах... В резултат малкият сега малко се сърди(майчичко...) а големия сконфузен сгъна картата. Помъчих се да замажа положението,...като тръгнем ще отворите картата, и ще следите дали минаваме през всичките села, но май не се получи много.
    Та на техните години и аз не знаех пътя за Пампорово, но поне знаех, че е в Родопите, и, че тази пуста планина е на юг от Шумен...
    Та образованието преди 30 години и сега?
    ПП Да ама те знаят всичко за World of Warcraft, А аз знам, че е само няква си там игра...
    Кой ли е прав?
    Има ли желание-има и начин!

До: За образованието

Географията е в основата на всичко как иначе ще знаеш къде си кой си и какво става около тебе къде аджеба се намираш
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Да, де ама какво от това, че не знаем?
      Ей това е важното, и не знам как да им покажа, че е такова?
      На техните години четях много, даже криех книгата зад кориците на учебника, е, не ми беше приятно да лъжа майка си, че уча по биология, например, а да чета за подвизите на Бан Батил, но ценностите бяха съвсем други, по-човешки, по-истински, по-близки до реалността. Сега, като е включен звукът на компютъра се чува нещо средно между"ревът на атлаския лев", ревът на бенгалски тигър, ревът на гладна мечка, току-що събудена от зимен сън, грухтене на глиган, и писък на изнасилвана девойка(за колорит). На въпроса ми "И това ви харесва?" отговорът е какво пък толкова не ти харесва?
      Та не знаем на кой край е Пампорово, но ни харесва насилието, макар и на компютъра...
      Накъде върви света?

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        ...
        Та образованието преди 30 години и сега?...
        Кой ли е прав?
        Според мен, не е причината в образованието, зависи най-много от конкретния човек.
        Спомням си, че преди време (десетина години ) се срещнахме с моя съученичка от гимназията в една книжарница, където тя работеше. Като се заговорихме за някои от съучениците ни, стана въпрос, че един от тях е студент в Свищов. Тогава, тя малко се позамисли и зададе "фундаменталния" въпрос: А, това не беше ли някъде около Благоевград? Успях тактично да си замълча. Все пак, сме от Плевен, а Свищов е на някакви си 65 километра. А и момичето беше с доста добър успех в училище. От тогава, вече нищо не може да ме учуди на тема познания на хората от различни населени места и възраст, за географията на България. Така че, да се върнем на основното - познанието е въпрос на положени лични усилия, не на възрастови граници.
        Поздрави за темата.
        proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
        NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
        Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Май си прав, то като се замисля, има мнооого набори, че и по-големи, пък и по-малки, които нямат представа Видин например(да не дъвчим само Родопите) в кой край на България се намира. Но това не е толкова страшно, лошото е, че нямат никакво желание да научат, не знам защо, на мен ми е непонятно.
          А не искам моите деца да станат такива, мъча се доколкото мога да компенсирам това, което пропускат в училище, но май си е до характер.
          Само още един пример:
          Преди 2-3 години, виждайки, че голямото лапе започва да се интересува от техника, една вечер му казвам-ела да ти нарисувам какво представлява двигателя на колата, и да ти обясня как работи, а той отказа с мотива, че като гледал в една точка като му обяснявам нещо му се доспивало Така и до ден днешен не знае какво е бутало, клапан, и т.н.
          Май си е до характер...

Коментар

Тази тема е като каца без дъно.Мин. год. голямият ми син-тогава 7 кл ми заявява, че в учебникът му по история липсват 3 урока.Съответно аз онемявам и решавам, че са откъснати листове...да, ама-не-просто това издателство не им е обърнало внимание и ги е пропуснало/намерихме, копирахме.../краят остава за нас-на децата не им прави впечатление.
            Понеже пишете за Видин-я кажете Дунав в каква посока тече при Видин?

Коментар

На югозапад

А по темата, напоследък доста добре копираме братята американци във всякакви аспекти...Нали сте гледали анкетите с въпроси за местоположението на разни държави...
              Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от skorpion_vd Преглед на мнение
                .
                Дунав в каква посока тече при Видин?
                Надолу??..?
                Ей, не, бе сетих се-към морето, разбира се

Коментар

лелеееееееееееее-чакам до довечера и ще дам верния отговор!

Коментар

По посока на течението?
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Идва от изток-североизток и заминава на юг-югозапад...
                      Все си мисля, че точно в нашия форум, повечето сме на ти, с географията и ориентирането... то това си е част от хобито ни...
                      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

лелеееееееееееее-чакам до довечера и ще дам верния отговор!
                        Е, като не е на югозапад - накъде е? Или става въпрос за някакъв "бъзик"!
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Стъмни се и следва отговор! Румъния е наша северна съседка и би следвало Дунав да си тече спокойно от запад на изток, ама...във Видин нещата са малко по-така и той леко се е объркал та тече от север на юг преко всички географски карти
                          Любопитни факти: Крепостта Баба Вида , построена в/у стара византийска крепост и т.н.има място, на което сутрин са бесели затворниците със смъртни присъди и го правели на изгрев слънце, за да им е по-тъжно . Това място е точно с/у тихия син Дунав .Във видин слънцето изгрява от север!

Коментар

Скоро имахме гости от Девин и голямата ми дъщеря ( на 4 год.)много впечатлена отворила една карта и ми показва къде са Родопите и къде е Девин и то вярно.Естествено след като и показахме първия път.Направо бях шашната.Още продължавам да я питам и тя пак познава.Сега ходи из къщи с един тефтер с карта в него и само ме кара да и показвам къде ще ходим на следващата почивка.
                            Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Стъмни се и следва отговор! Румъния е наша северна съседка и би следвало Дунав да си тече спокойно от запад на изток, ама...във Видин нещата са малко по-така и той леко се е объркал та тече от север на юг преко всички географски карти
                              Любопитни факти: Крепостта Баба Вида , построена в/у стара византийска крепост и т.н.има място, на което сутрин са бесели затворниците със смъртни присъди и го правели на изгрев слънце, за да им е по-тъжно . Това място е точно с/у тихия син Дунав .Във видин слънцето изгрява от север!
                              Малка Поправка от СевероИзток на ЮгоЗапад
                              Последно редактирано от alex_markov; 10-09-08, 13:43.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X