Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за добро частно начално училище

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за добро частно начално училище

Колеги,имам нужда от съвет и мнения за избор на училище за сина си за 1 ви клас.
    Има ли някой, който има лични впечатления от учители и от училище.
    Става дума за София.

До: Съвет за добро частно начално училище

Знам че сега ще кажа глупост, ама ...
    Братовото ми момченце като тръгваше на училище беше голямо чесане на репите. Резултатът беше - кварталното даскало. Квот не си е доучил - ей ни тука. Чисто знанията ще му ги долеем, щом учителката не фела. А социалните умения, свойствени на поколението ние не можем да му дадем по принцип. По-добре да се научи да се бие и преписва на улицата, отколкото да смърка кокаин в трети клас в някво квазиелитно менте.

Коментар

Ще цитирам една руска поговорка, да ме простят:
      "Дело не в учителях и школах, что олухом остался олух!" ( Работата не е в учителите и училището, че глупакът си е останал глупак).
      Ако детето ти е прекарало седемте си години всред книги, хубави родители, от които е усвоило навик да си задава въпроси и търси отговори, никакво частно, елитно школо не дава допълнителна файда! То (детето) вече е готов човек!
      И обратно!
      Горната максима не е универсална, но доста вярна!

Коментар

Виж, това, дето са го написали Стефан и Монката е вярно, на 100 процента, но търси отзиви за учителите. Аз като учих телевизионна техника учителката по радиотехника беше (и все още си остава за мен) УЧИТЕЛЯТ. А този по развивките, по-телевизионната част си избра няколко малко по-знаещи ученици, и си рабитеше с тях. Вследствие, радиотехниката я знам(вече знаех), а телевизионната я познавам само в принципи. И още: Началната учителка на малкия син, Анушка Петрова е толкова добра, че когато децата трябва да се разделят с нея като класна, плачат. Чавдар още се оживявя, като спомена името и. Още повече, че тя напусна учителския занаят, и сега ми е малко колежка- демек, агробизнесдама, и имам договорни отношения с нея, и Чавдар ще ходи да бере череши при нея като узреят.
        Всичкоп това го написах с цел да ти покажа, че не само реномето на училището е важно, по-важни са учителите, мисля всеки може да го потвърди.
        Така, че търси добрите преподаватели, не доброто училище!
        Успех!
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Сестра ми работи няколко години в Дрита (кв. Симеоново) и имаше общо взето положителни отзиви. Или поне доста по-добри отколкото за много други частни училища.
          Technical Rescue Direct - life lies in courage
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Защо,точно,часно училище?Моето синче е на 5,но и ние(особено жената),вече се услушваме за варианти за начално училище.Всеки познат и приятел който е минал по този път,бива разпитан(без мъчения).Едни изтъкват предимството на кварталното училище,от гледна точка на транспорт,възможност,при нужда,да го прибере баба,дядо,без МПС.Други,предпочитат "елитно" училище,още от 1-ви клас.Но наистина,май,най-важни са преподавателите.
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              Знам че сега ще кажа глупост, ама ...
              Братовото ми момченце като тръгваше на училище беше голямо чесане на репите. Резултатът беше - кварталното даскало. Квот не си е доучил - ей ни тука. Чисто знанията ще му ги долеем, щом учителката не фела. А социалните умения, свойствени на поколението ние не можем да му дадем по принцип. По-добре да се научи да се бие и преписва на улицата, отколкото да смърка кокаин в трети клас в някво квазиелитно менте.
              Прав е Стефан!
              Не батисваи детето!
              Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Стефан и Симеон са прави. Това как ще се изучи детето зависи първо от родителите и от самото дете и после от училището. Частното училище има една друга функция. Разделя децата по социален статус нещо нормално в демократични държави. Още от малки децата на по-заможни родители общуват с други от същата черга. Има една поговорка "не ме интересува какво знаеш, а кои са ти приятелите". Ако гониш тази цел няма значение в кое частно училище, колкото по скъпо и лъскаво толкова по-добре за каузата. Но ако искаш детето ти наистина да се изучи просто бъди повече време до него, а спестените пари от таксите ги влагай в допълнително образование.
                О899 2б2 1З2

Коментар

Препоръчвам ти 120-о ОУ "Г.С. Раковски" до Икономическата гимназия. Двете ми деца учат от доста години там и като цяло впечатленията ми от училището са добри.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

FLY_FREE, защо държиш училището да е часто?
                    Значи предимствата на частните училища са в това, че имат по-добра
                    материална база и възможността детето да бъде карано от вкъщи до
                    училище и обратно с "училищното бусче". Оттам нататък се сещам само
                    за недостатъци...разделението на децата на "тези от частното" и на "от
                    обикновеното" училище, демек разделението на "А пък тати кара...А аз
                    имам...", сещате се. Това че училището е частно, не дава гаранция за
                    учителите. Мойте наблюдения от деца, от и в начални частни училища
                    е, че излизат лигльовци(без да обиждам никой!). Ако детето в първите
                    години в училище не разбере за какво иде реч, нататък е късно.
                    Препоръчвам ти училището, където уча аз, 133 СОУ "Александър
                    Сергеевич Пушкин", руската гимназия на "Опашката на коня". На първо
                    място е в класацията "На най-желаните училища за основно
                    образование" в цялата страна и е също толкова елитна гимназия. Дава
                    добро образование на децата по предметите, учи на дисциплина.
                    Децата получават и страхотна подготовка по руски език. Проблем е
                    записването, доста е трудно. Всяка година ги гледам родителите, които
                    едва ли не спят там, за да запишат детето си. Но си струва да опитате,
                    ще останете доволни.
                    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                    A2 (+)

Коментар

Привет Цвети,аз също съм завършил руска гимнзия и след това съм учил в Русия.
                      Въпросът ти е много точен.Едно от нещата е защото аз не искам да спя по тротоара за да се състезавам с другите бащи за това да запиша детето си в определено училище.
                      Нека децата да се състезават ако има нужда.
                      Аз от 93-та година съм частник и смятам ,че частникът по добре си върши работата,макар че за това в България доста може да се поспори.
                      Най важното за един начален ученик е учителката.Може училището да е супер ,но кагото учителката прави разделение на децата и не ги възпитава правилно каква полза от прекрасното училище.
                      Аз лично съм на мнение ,че няма лоши ученици има по точно неправилно възпитани и лоши учители,които не могат да предадат любовта към ученето на децата ,които възпитават.Лоши това значи изповядват религията "Кво ти пука- все ми е толкова".

Коментар

Меридиан22,много приятели са учили там и само добри отзиви!
                        http://www.meridian22-edu.com/school/index.htm#

Коментар

Не е много по темата, но от няколко дни мисля за тази тема и не що ме мъчи... След експедицията до Украйна, спокойно мога да кажа, че иска ли човек детето му да учи в наистина хубаво Българско(главната буква е умишлинж сложена) училище, то трябва да прати детето си там... Тъжен факт, но видяното там, не може дори да се сравни с нищо тук...
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X