Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Това го знае всяко хлапе.. хммм

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Това го знае всяко хлапе.. хммм

Ъъъ ... Ммм ... Хм.
    А кой пита?

Коментар

"Имат цици и нямат ташаци", пък ти пробвай след първо четене.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
        Само едно малко допълнение към написаното от Стефан. Асфалтът и грундът принадлежът към така наречените ненютънови течности... та за това не се държат в някои отношения като типични течности (нютъновите).
        В тази връзка: как се измерва вискозитета на нютънови флуиди (експериментът е записан в книгата на рекордите на Гинес като най-продължителен такъв - започнат е през 1927 г и продължава):

http://www.physics.uq.edu.au/pitchdrop/pitchdrop.shtml

Коментар

В Петербургският Университет има едно парче асфалт сложено в стъклена фуния над великански буркан. През 1898 година. Още си тече. Като мед, на плоска струя която се гъне.

Стига бе, горе пише че Модераторът е забранил учебника за V клас))

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
            Като дойдодохме дотам, то и стъклото е течност!!
            А сега си представете - уиски в шише - течност в течност!!!

Пък аз повече уважавам ракията - домашната, тя е доста по: heavi fuel! И к`во - твърдост в течност. Науката още дълго ще догонва живият живот!

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
              А пък гЪзообразните същества имат форма и маса, но нямат съдържание....

Често формата е сферообразна, а масата е доста голяма
              VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Хммм, съвсем уместно си се споменават учебниците от пети клас! Да живей родната просвета! Ура!
                Ето какво се учи по "География и икономика". Дъщеря ми беше леко шокирана от "извънредните" възможности на Магелан....оказва се, че той е водил изследвания от 1519 до 1922 година ?:
                Прикачени файлове
                НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                Omnia vincit amor !

Коментар

Че то, да се обиколи земята си трябва време!

Коментар

Вие пък се хванахте за неква тъпа печатна грешка... Чунким няма откровени фактологически глупости по учебниците, които надълго и нашироко се обясняват...
                    Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

[/quote]
                      Първоначално публикуван от Stela Преглед на мнение
                      Естествено , че газовете имат Маса!! - и нямат точно определена форма и обем.
                      Обемът и формата им се определят от пространството което заемат.Това исках да кажа, ама по-неразбрано.
                      Има "течен" азот - но има и газообразно състояние. Обаче има и Газове, които винаги са в това агрегатно състояние. Естествено, че всичко е изградено от атоми, следователно всичко има маса, защото и атома си има маса. Масата на газа е равна на количеството отделили се атоми от повърхността на веществото с друго агрегатно състояние / течности или твърди вещества /. Водните пари са газообразно Вещество/състояние/, което може да е отделено и от вода, и от лед нали! Но масата на водните пари не е абсолютна величина, т.е. даденост. Тя се мени и зависи от броя на атомите, които са се отделили от повърхността - разрушена е хим. връзка или кристална решетка и са преминали самостоятелно в атмосферата, където в последствие са се сформирали нови хим. връзки. С други атоми в агрегатното състояние на газ.
                      Ох, дано да ме разбирате - не ме съдете само за дето съм жена, без да сте ме разбрали напълно / ма и аз да го бях обяснила ето така/.
                      Хм... Както казваш в следващите си постове, вярно е, че не знаем кой какво е завършил или учил, но ти ми изглеждаш да си някой дечко, teen... който е далеч от получаване на диплома за средно образование....

А сега малко коментари по горния ти пост:
                      1. Колко правописни грешки има... Ужас... А каква пунктуация... Учителките ми български език и литература биха си направили сепуко, ако видят как пишеш;
                      2. Научи се кои думи се пишат с главна буква, че сега слагаш едва ли не на всяка втора дума Главна буква;
                      3. Имам отлични знания по химия, получени в елитна гимназия и не мисля, че си наясно какво точно искаш да кажеш и дали наистина е вярно;
                      4. Да не говорим колко фактологически грешки има... Примерно „Обаче има и Газове, които винаги са в това агрегатно състояние.” – да, ама не! Всеки газ при определени условия минава в течна или твърда фаза;
                      5. Напълно детински подход, без да са те дърпали, сама да се набутваш между шамарите и да подхващаш темите за мъжете и жените... и как не се разбират;
                      6. „...дето съм жена,...”
                      Честно казано, думата жена (както и думата майка) са доста силни и определено не си съзряла да се наричаш жена – по-скоро си девойка. И се радвай, че си, защото този етап от живота ти никога няма да се върне.
                      6. Възползвай се от наличието на интернет и вместо да влизаш в глупави спорове, на полова основа, чети малко повече научни статии, та щом претендираш за знания, да може да ги подплатиш с цитати от поне 3 реномирани литературни източника, а не смешните учебници, които последното нещо, за което стават, е да учат децата.

Дано не се сърдиш много на това ми мнение и приемеш конструктивната критика, а не с рогата напред да реагираш „Ти ли ще ме поучаваш”.

Коментар

Не !!!!
                        Спрете !!!!
                        Преди който и да е да е написал каквото и да е, аз искам да знам:
                        Защо някои хора пишат с толкова много Главни букви в интернет форумите ? Какво стои зад това ???? Неква мода ли е ?

П.С.: Останалото не ми е интересно... )))))
                        Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Това, че в един пост съм бързала, притискана от времето и съм допускала грешки (справям се по-добре с латинските букви на клавиатурата), въобще не ме притеснява. Който е чел всичките ми постове има по-ясна и точна представа за нивото ми.

Аз съм Грозна (приложила съм снимка), Тъпа (виж всичките ми мнения във форума) и особено Заядлива!!!
                          Да сте Живи и Здрави!!!
                          Главните букви "вадят" очите и ги ползвам, когато крещя (акцентирам върху нещо)
                          sigpicЗлобата и завистта нямат почивен ден!

Коментар

Първоначално публикуван от Stela Преглед на мнение
                            Това, че в един пост съм бързала, притискана от времето и съм допускала грешки (справям се по-добре с латинските букви на клавиатурата), въобще не ме притеснява. Който е чел всичките ми постове има по-ясна и точна представа за нивото ми.

Аз съм Грозна (приложила съм снимка), Тъпа (виж всичките ми мнения във форума) и особено Заядлива!!!
                            Да сте Живи и Здрави!!!
                            Главните букви "вадят" очите и ги ползвам, когато крещя (акцентирам върху нещо)
                            Това че си сбъркала в писането според мене не е голям проблем-всеки може да сбърка
                            На Латински пишат в Irc мрежата и предимно хлапета-в никой форум не се пише на Латиница
                            Чел съм почти всичките ти постове и нямам някаква кой знае колко "точна и ясна" представа за нивото ти-понеже от постовете ти не става никак ясно това
                            Това че си приложила снимка-нищо не значи-снимки много и вкусове различни(един харесва Барби-друг Айше-то)
                            С главни букви наистина се пише когато се крещи-поне така е прието в нета.Ама тука не знам да има глухи че да е нужно да крещиш.

Явно не си много компетентна по химия и някой от колегите го разбраха и те хванаха

П.П. Аз не разбирам от химия и това е чуждо за мен като Китайската азбука-Но пък и не твърдя че разбирам

Коментар

А леле! То така се и почва, с бой и кютек. Па после некои стигат до глупости)
                              Я доложи кво казаха госпожите по физика.

Коментар

Stela, никой не е коментирал външния ти вид! Поне не в тази тема.
                                И кое по-точно е издребняване, както си ми писала в червената точка, която си ми дала? Че ти показвам колко грешки правиш, когато пишеш и си "притисната от времето"?! Ако претендираш за грамотност нямаш право на подобни оправдания...
                                Или с това, че ти показвам какви несвързани и донякъде грешни неща приказваш на тема физика/химия?!
                                Че и се оправдаваш, че понеже си жена, не можем да те разберем... Айде да не е точно така...
                                И за да видиш моята позитивна нагласа към теб - няма да ти върна червената точка

П.П. Може да не си заядлива, ма и не приемаш критика. Вземи малко пример от Цвети - твой набор, красива, умна и приема забележки...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X