Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Софтуер за учебни цели?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Софтуер за учебни цели?

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
    Точно това е сбърканото на света в момента....
    Че то не е в момента - откак има кинти е така. И е правилно да е така. Това че някой накъде не си върши работата е друг въпрос. Питай ги твойте убавци дали и в щатския им офис са с нелегален софтуер, и после сам ще се сетиш къде е причината.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
      дрън-дрън,
      ама ето и европски избор, цената е същата.

@Тропчо, що не питаш първо местния представител, много е вероятно да ви дадът лиценз за обучение.

пп
      Корела вървеше в комплекта на някои скенери.
      Такааааа, оказва се, че тези софтуерни гиганти нямат официален представител в Пловдив, а май и в България. Поне, не и такива, които биха могли да заемат някаква позиция по въпроса. Тоооо и пазарът ни е толкова, та не сме интересни. Има някакви реселъри, на които им е все тая какво се случва. Краденето на държавно ниво е практика и за момента свалям всякаква вина по случая от себе си, даскала и училището. Извинявам се на всички, които са навътре в материята за безсмислените ми терзания. Благодаря им за вниманието, което ми отделиха.
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Не учи детето от малко да прескача правилата. Аз поне не си го позволявам! Ти сам си правиш избора.
        Траяла не е ограничен по ип, стига сте си мислили, че тва е мантра някаква!
        Виртуалка, чиста, правиш й копие, инсталираш траяла и като изтече - връщаш копието и пак инсталираш траял.
        Корела се учи до масово ниво за седмица, макс. Шопа - малко повече.
        Ако някоя компания ме накара да ползвам пиратски софт - просто напускам, оти тва отношение се повтаря и при взаимоотношенията им с мен.

Всеки сам избира колко чалга да му е живота!

п.п. Колко па струва този софт в сравнение с една нормална заплата на доходоносно ИТ? За това ако не отделят пари - нищо не става от тези компании. Как защитават бюджет пред "майката" в чужбина - сметай....
        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
          Такааааа, оказва се, че тези софтуерни гиганти нямат официален представител в Пловдив, а май и в България. Поне, не и такива, които биха могли да заемат някаква позиция по въпроса. Тоооо и пазарът ни е толкова, та не сме интересни. Има някакви реселъри, на които им е все тая какво се случва. Краденето на държавно ниво е практика и за момента свалям всякаква вина по случая от себе си, даскала и училището. Извинявам се на всички, които са навътре в материята за безсмислените ми терзания. Благодаря им за вниманието, което ми отделиха.
          Ти ако и се разровиш "гигантите" на каква цена продават в Малайзия,Индия, по суперите в щатите или Канада примерно, и на каква тук - съвсем ще ти олекне.

Пък що продават непреведена стока на нашия пазар е друга тема, нямаща отношение със закона за защита на потребителя. Отделно дето може да си купиш легално тридесетгодишен мерцедес, да го регистрираш ако е изправен, пък с корел 4 или 9 няма как да се случи ако и да е работещ с "изправна спирачна уредба и двигател"

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
            Корела се учи до масово ниво за седмица, макс. Шопа - малко повече.
            Това сериозно ли го мислиш?

Ако някоя компания ме накара да ползвам пиратски софт - просто напускам, оти тва отношение се повтаря и при взаимоотношенията им с мен.
            Абсолютно вярно.

Всеки сам избира колко чалга да му е живота!
            Също вярно. Тя и чалгата за седмица най-много се усвоява на масово ниво.

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
              Не учи детето от малко да прескача правилата. Аз поне не си го позволявам! Ти сам си правиш избора.
              Траяла не е ограничен по ип, стига сте си мислили, че тва е мантра някаква!
              Виртуалка, чиста, правиш й копие, инсталираш траяла и като изтече - връщаш копието и пак инсталираш траял.
              Корела се учи до масово ниво за седмица, макс. Шопа - малко повече....
              Викаш, тва още работи? Помня, че преди 10-15 години връщахме датата на компа с 6 месеца назад, инсталираш и пак 6 месеца траял. Миииии, IMEI- а-у, нещо не се ли научиха да гледат, или просто толкоз им пука? Или въпросния софт, да се ползува само като не си в нета?
              За колко се учи корела, не знам. На мен ми трябва за срока на учебния процес. Едва ли ще е седмица. Шопа и той. Но това, както казах, вече ми изглежда смешно, на фона на нещата, които научих оттук и приятели (дори и само 10% да е истина). Не че съм имал някакви илюзии, за начинът по който се случват нещата, ама го правят И с моите пари.
              Тааааа, на какво ще уча детето?
              1. Вариант- учи, бегай по- далеч оттук и се не връщай, мила.
              2. Вариант- остани тук, приспособи се, научи се, тарикатей и ще си живееш живота.
              3. Вариант- остани тук, учи, бачкай, пълни гушите на тарикатите и бъди доволна, че не си от тях.
              Айде, нови три питанки. Търтея може и четвърти вариант да даде.

Коментар

Венци, Корел може да търсиш ето тук, примерно - официален представител са..
                Ама всяко уважаващо себе си учебно заведение купува лицензи за ползване на софтуер - такъв, какъвто му трябва, за обучение. Впечатленията ми са от един университет в Пловдив.

Та, всеки от ползващите тия учебни лицензи, които са по компютрите в университета, може да си инсталира безплатно горния софт на домашния си компютър,
                като това се счита за лицензирано ползване на софтуера. Само на домашния компютър!

За някои специализирани програми тия опции ги няма. И се плаща - за някакви добавки към някакъв МатЛаб - едни трийсетина хиляди евра, без горните опции.

Ама за това, което споменуваш - ако школото е читаво, и даскала тоже - то би трябвало да е осигурена възможността да се инсталира безплатно за потребителя лицензирано копие на софтуера, не само да училищния компютър, или компютри, а и на домашните сметала на учениците.

И те да го ползват, докато са ученици в това училище - безплатно, и официално!

Ако не е така, питай защо! И кой не си е свършил работата - даскала, директора, или по-нагоре.

Коментар

Ако мислиш, че приспособяването не е част от т.1 си в голяма грешка.

Ако има нещо, което ме изумява в тази тема е класическото надминаване на папата по католицизъм. Верно ли си мислите, че пиратлъка и отебаването на копирайта е характерно за България??? Въобще сещате ли се къде, кога и по какъв повод е въведено въобще понятието за копирайт? Стотиците милиони пиъри по торентите всичките ли са тук? Напстър тука го измислиха и събра първите 50 милиона клиента на изконни български територии.
                  Някоя пиратска група да е разбивана на наша територия? Ааа, бъркам. Тук разбиха читанката.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                    Търтея може и четвърти вариант да даде.
                    Може разбира се

Учи. Учи много. Стани най-добра. И ще можеш да си избираш къде да отидеш според както ти е кеф на теб, а не според конюнктурата.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                      Стотиците милиони пиъри по торентите всичките ли са тук?
                      Ами пусни един торент-клиент ама не да теглиш линукс дистрибутив и виж геолокейшъна на пиърите. 2-3 от Европа, 2-3 от САЩ и 79 от бившия Соц. Тук краденето е реално на друго ниво - не само софтуера.

И за читанката си прав - това ни е и цялата борба с пиратството. Е не цялата де - гледал съм поръчкови акции които събират всички компютри на фирма по "сигнал" и в протокола пише "следи от инсталиран в миналото пиратски софтуер".

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Може разбира се

Учи. Учи много. Стани най-добра. И ще можеш да си избираш къде да отидеш според както ти е кеф на теб, а не според конюнктурата.
                        ... и накарай тарикатите да работят за теб.

Коментар

bokomo, ясно е че краденето и лъжата са вид бизнес. Без тях си заникъде, техниките се усвояват сравнително бързо... в зависимост от много неща... Смущаващо за мен беше, че са част от учебния процес на сравнително необременени с нашите възгледи деца. Казвам БЕШЕ. Щото, явно, за тези неща не им пука нито на даскалите, нито на директорите, нито на министерствата, нито на писачите на софтуер. Да не драматизирам повече, за мен въпросът е приключен.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                            Това сериозно ли го мислиш?
                            Сериозно, да. Виждал съм какви ли не неща през годините. Средно интелегентен човек с креативно и аналитично мислене 40 часа работа с Корела ще го изстрелят доста над повечето, които го пишат в СВто си.
                            Както и много други подобни прОграми де, но навлизаме в много хр-ска тема. И че всеки се бара за ИТ, но малко оценяват, че не всичко е в бързото цъкане с мишока и чаткането по копчетийте.
                            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

това е без значение - моля за изтриване

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                                Венци, Корел може да търсиш ето тук, примерно - официален представител са..
                                Ама всяко уважаващо себе си учебно заведение купува лицензи за ползване на софтуер - такъв, какъвто му трябва, за обучение. Впечатленията ми са от един университет в Пловдив.
                                .....
                                Ако не е така, питай защо! И кой не си е свършил работата - даскала, директора, или по-нагоре.
                                Вени, даваш ми добра отправна точка, ще пробвам какво ще ми кажат и тия официални представители. При мен става дума за гимназия, с претенциите да е в челната десетка на училищата в България.
                                Да питам защо някой не си е свършил работата? Дали щерката няма да почне да получава кофти оценки заради мойте питанки? Ето го и другото разковниче- страх от ответен удар. Познавам се добре, ще ги смеля. Въпросът е дали си заслужава и кому ще допринесе полза това?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X