Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стъпили ли са хора на луната?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стъпили ли са хора на луната?

Вчера гледах документален филм по БТВ за радиационните пояси около Земятя.Там
    казаха, че учените търсят начини за преминаване на пилотирани космически апарати
    през тези пояси без астронавтите да бъдат смъртоносно облъчени.Нищо не споменаха
    за мисиите на Аполо.Чудя се има ли нещо вярно в теорията за изфабрикуването на
    покоряването на Луната?Прочетох тези две статии, които дават някакво обяснение за
    преминаването през пояса на Ван Ален, но не съм сигурен че един час в такава среда
    не води до сериозно облъчване.Не съм склонен да вярвам в подобни конспиративни
    теории защото много хора сами си ги съчиняват, за да имат с какво да се занимават.
    Въпреки това около стъпването на Луната въпросителните са много, а във форума има
    мнооооого знаещи хора
    http://www.space-bg.org/index.php?op...=156&Itemid=27
    http://www.space-bg.org/index.php?op...d=56&Itemid=27

До: Стъпили ли са хора на луната?

Всички тези доводи, че не са кацали, са били оборвани един по един не еднократно. Ама полза никаква. За това ще спомена само най-убедителния - руснаците не отрекоха кацането на Луната. В разгара на студената война и космическата надпревара. Нито дори и по-късно. Дори и с най-бегъл намек. Изводите си ги правете сами.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Тази тема вече и тук е дъвкана.

Даже навремето имаше и филм на наподобна тема - инсценирано кацане на Марс и после трепеха всички конспиратори, за да не се издъни работата.

Потърси тук и ще видиш линкове кам развенчаванеуто на повечето "доказателства" на тази теория. Да не говорим, че тогава донесоха няколко камъка от луната, които е било невъзможно да се фалшифицират по онова време, а дори и в момента е голяма играчка. При всичкси положения, инсценирането на такава мисия би била много по-скъпа и по-сложна от истинско кацане и завръщане.

Коментар

Съжалявам, търсих във форума ама явно не достатъчно.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
          Чудя се има ли нещо вярно в теорията за изфабрикуването на покоряването на Луната?
          http://www.space-bg.org/index.php?op...=156&Itemid=27
          http://www.space-bg.org/index.php?op...d=56&Itemid=27

Можеш спокойно да бъдеш сигурен 100% - стъпили са хора. По-точно 12 души - от юли 1969-а до декември 1972-а. По двама от полетите на "Аполо 11" до "Аполо 17" (само "Аполо 13" не успява, но след драматичен полет все пак хората се връщат живи и здрави).

Приказките, че това не било така, че било инсценировка и т.н. текат от около 30 години, а сега текат по-лесно благодарение на Интернет. Такива приказки съпровождат куп големи открития и постижения на човечеството, и изглежда винаги ще ги съпровождат.

Винаги ще има някой объркан маниак, който ще потроши години, за да каже "Ахаа, на тази и тази снимка няма звезди и всичко е измама, защото аз ви казвам, че трябва да има звезди". И други такива. И просто е безсмислено да се започва спор и дори само размисъл по аргументите на маниаците, които да речем тържествуващо опровергават Нютон и "само малко не им стига" (или тъмни сили им пречат) да направят вечен двигател.

Слава Богу, пак благодарение на Интернет - и на края на студената война - за всеки са достъпни огромни количества информация за космическата история на човечеството. Който прояви малко повече интерес, просто автоматично ще спре да обръща внимание на "космо-конспироманите".

Тази история е толкова вълнуваща, че някак даже няма значение кое са направили американци, кое руснаци, кое китайци. Самият аз се чувствам щастлив, че съм се родил достатъчно късно, за да знам Гагариновото "Потеглихме!" и може би най-великото импровизирано (наистина не е готвено предварително) изречение в човешката история:

Армстронг: За човек това е малка стъпка, но тя е гигантски скок за човечеството.

Увлякох се май, но самият аз съм силно "зарибен" по темата. Който иска - да надникне в космическата история, с всичките й фантастични успехи, напразни надежди, заблуждения, безумни грешки, подвизи, трагедии и т.н. Наистина е велико!

Поздрави!
          Искам България чиста!

Коментар

До: Заснеха Ноевия ковчег на Антарктида

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
            Бе те тия плямпат много работи, ама кое от тях е истина, е мноооого трудно да се разбере. Те и на луната бяха ходили, ама вече никой не им вярва. Все пак трябва да се има в предвид че харчат държавни средства, и би трябвало да си оправдаят заплатата. Тъй че имам 3 на ум....

М-дам, аз явно не съм разбрал как точно се е получило, но определено не съществувам, понеже съм убеден във факта на стъпване на луната - нееднократно при това! И откога така - абсолютно никой ли не им вярва?
            Недей така категорично, несериозно става, особено при липса на каквато и да било аргументация!
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Има аргументация, както пряка (знамето се вее във вакуум, на снимките няма звезди и т.н.), така и непряка - просто няма начин с "тогавашните" технологии да са ходили дотам. Не знам дали този цирк е разигран само за първото кацане или и за останалите мисии на Аполо. То цял сериал, бе...

Коментар

По-късно ще преместя последните мнения в подходящата тема.

За сега ще попитам отново - Как така в разгара на студената война, когато космическата надпревара е в най-разгорещения си етап, руснаците не правят и един намек, че има нещо гнило? Или с "тогавашните" технологии не са можели поне да наблюдават Луната и околния космос(елементарни телескопи, радари и т.н.)? На това, когато някой успее да ми отговори, тогава бих погледнал и останалите отдавна опровергани "доказателства".
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ти не усещаш ли ироничния тон? Тая тема вече е предъвкана тук и има приведени опровержения на всички невежи (то други няма) "доказателства".

Коментар

Мненията за картата на Пири Рей са преместени тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=23586

Коментар

Вече има още малко яснота по въпроса
                      http://www.cosmos.1.bg/portal/index....14:-&Itemid=27

Коментар

А вопълът на нашите западни съседи-кръвни братя:
                        -Луно, луно македонска! Пак те гази чужд ботуш! не говори ли достатъчно убедително?!

Коментар

Аз си спомням оня виц от епохата на разведряването - срещнали се Рейгън и Брежнев, мерят се с очи, оценяват се, и накрая Рейгън предпазливо и миролюбиво: "А пък нашите астронавти като кацнаха на Луната, първото нещо което видяха беше как вашият Луноход обикаля и мирно събира проби !". А Брежнев се ухилил до уши, тупнал го по гърба и ревнал: "Видели са те, трънки са видели"
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Въпреки че камерата на Кагуя не е с достатъчно голяма разделителна способност, за да заснеме скали и хардуер от Аполо, забелязва се поразителната идентичност

Ми не можаха ли да вземат от Американците някоя по-свястна камета? Да могат да снимат с нея и стойките ма модулите. Знае се че при излитане остават на място. Американските фото апарати са имали едни кръстове по предпазното стъкло, за по-лесно позициониране. Та има доста снимки, на които въпросните кръстове са закрити от снимания обект. Баси апаратите. Я някой да каже как да кача филмчето?
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                              Въпреки че камерата на Кагуя не е с достатъчно голяма разделителна способност, за да заснеме скали и хардуер от Аполо, забелязва се поразителната идентичност

Ми не можаха ли да вземат от Американците някоя по-свястна камета? Да могат да снимат с нея и стойките ма модулите. Знае се че при излитане остават на място. Американските фото апарати са имали едни кръстове по предпазното стъкло, за по-лесно позициониране. Та има доста снимки, на които въпросните кръстове са закрити от снимания обект. Баси апаратите. Я някой да каже как да кача филмчето?
                              О, тя си има и хубави камери. Ама лети на високо. В случая е на етап да снима със следното: SELENE's Terrain Camera (TC) is continuing to reconstruct a 3D view of the region in unprecedented high-resolution. Това е камера, която е по-скоро 3D скенер. За съжаление не хваща обекти по-малки от 10 метра.

http://www.youtube.com/watch?v=6r80qhoPB0g

Колкото до онова кръстче. Интересно колко шум се вдига за такова банално събитие, като дифракцията...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X