Обява

Свий
Няма добавени обяви.

“Агарта”, митичната нацистка база, намираща се в Антарктида-База 211

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • “Агарта”, митичната нацистка база, намираща се в Антарктида-База 211

    Вчера търсих материали за discovery-channel и в един от линковете ми попадна това.

    Още не съм го прочел цялото, но първо потърсих във форума и търсачката не ми даде резултат, че вече има тема по въпроса, та затова публикувам линка.

    Ако не е за този раздел моля отговорният мод. да телепортира темата на мястото й.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

    "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

  • #2
    От: “Агарта”, митичната нацистка база, намираща се в Антарктида-База 211

    Е как да не е писано

    http://www.offroad-bulgaria.com/show...0+%E1%E0%E7%E0
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

    Коментар


    • #3
      От: “Агарта”, митичната нацистка база, намираща се в Антарктида-База 211

      Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Е как да не е писано

      http://www.offroad-bulgaria.com/show...0+%E1%E0%E7%E0
      Загатнато само.

      И тука в уикито в последните редове има "бля-бля".
      Последно редактирано от s_s1; 22-08-13, 10:59. Причина: линка в уикито
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

      "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

      Коментар


      • #4
        От: “Агарта”, митичната нацистка база, намираща се в Антарктида-База 211

        Статията е интересно написана, но е много "жълта" Една от снимките, където се говори че намерили някакви каменни плочи с изображения, е от рекламната кампания на един нов филм (и представлява много несръчен колаж).


        Споменатия Дожузеф Скипър дето открил дупка в Антарктика е аматьор-ентусиаст, който събира картинки от Марс които уж показват че там има дървета, сгради, дупки и странни структури. Подобни картинки от известно време обикалят интернет и са особено любопитни, но и в тях има малко игра с настройките светлина-контраст, тенденциозно фотоувеличение и изваждане от контекст.


        Повечето от фактите за "база 211" се базират на действителност, но са доста разкрасени.


        - наистина има германска експедиция до "Земята на кралица Мод" в Антарктика, декември 1938-април 1939г. Експедицията далеч не е мащабна като описаната. Състои се само от един кораб, Швабенланд, и целта му е търсене на условия за китоловство. Корабът пребивава на брега само един месец.


        Няма реални документи показващи намерение за установяване на база. Плановете за по-нататъчни експедиции са спрени поради началото на втората световна война. Следващото официално ходене на германци в Антарктика е чак през 1959г, когато участват в руска експедиция.


        - американската операция "Висок скок" е истинска и е най-голямата антарктическа експедиция въобще, но няма нищо общо с германци, а и се провежда доста далеч от мястото където евентуално е разположена немската база 211 (чак на отсрещната страна на Антарктика).


        "Висок скок" от 1946г е тренировъчна операция целяща да подготви войската и да тества машинарията в условия на голям студ и дълбок сняг, ако евентуално се наложи да ходят на военни действия в Русия. По това време вече започва Студената война и разпределението на влияния в Европа. Другата цел на операцията е просто да установят американско влияние в Антарктика, преди руснаците да направят това.


        Подобни американски тренировъчни операции са провеждани по същото време и в Канада и Гренландия. "Висок скок" обаче е най-мащабната от тях, защото в Антарктика няма чуждестранно присъствие, за разлика от Канада и Гренландия, където все пак трябва да се спазват правилата на местната държава и прочее дипломатически усложнения.


        Операция "Висок скок" не само че не е била тайна, но с нея е имало и 11 журналиста, които са предавали обширни репортажи. Няма водени битки и няма загуби.


        Останалото са митове подобни на тези за бермудския триъгълник и чудовището от Лох Нес, малко реални факти и огромно разкрасяване. А и липсва сериозен източник, тези снимки на документи дали са истински, дали не...

        Коментар


        • #5
          От: “Агарта”, митичната нацистка база, намираща се в Антарктида-База 211

          Ммм сложно е с тия бази, и за друга която цял свят я вижда, петдесет години се отричаше и за това което виждаме с очите си ни казват, че не съществува.Сега пък вече се оказа, че си съществува.Та при тия условия е изключително трудно да се стигне до истината за разни бази и базички, и други нещица.Още спорим по въпроса какво би се случило пък, ако изведнъж ни бъдат разкрити всички тайни, митове и легенди.И дали наистина искаме да узнаем всички истини, които е възможно да се окажат уродливи.Или да си живеем в неведение и щастливи.
          Всеки трети е шести

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X