Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НовГовор?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: НовГовор?!

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
    70%
    Според горната теория тогава трябва да имаш 9 пръста....

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
      Според горната теория тогава трябва да имаш 9 пръста....
      Общо са ми 20, но за писане ползвам само 8
      Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Общо са ми 20, но за писане ползвам само 8
        Което никак не са 70%
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Което никак не са 70%
          Не са, г-н софист .
          Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

А този бисер на ясната мисъл (стила) е от преди около час

Очевидно е, че е направена "справка на OffNews в Регистъра", а не е "справка в Търговския регистъра на медията", ама си е тъпотия.
            А невъзможно ли е да има копие на регистъра на компютър на OffNews
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
              А невъзможно ли е да има копие на регистъра на компютър на OffNews
              Копие от данни на Търговския регистър не е равнозначно на принадлежност на Търговския регистър.
              Определени обстоятелства се считат за възникнали, едва след вписването им в Търговския регистър на Агенцията по вписванията.
              Вписване на промени по партидата на акционерното дружество в OffNews, надали има последиците по чл.231 ал.4 ТЗ.
              Ако ги имаше, наистина щеше да е голяяяяяяяма новина.
              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Това е така
                за тази новина ли говорим? Властта се готви за избори: смени ръководството на “Информационно обслужване”

байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                  Къмпингуването си е стар спорт...За другото съм съгласен,доста неуместно е да се пренася уличния жаргон в национални медии и да се ползва от политици.Но както казва баща ми-"Прос` и уплашен народ,се управлява лесно".
                  След като доволно западна нивото на образованието,що да не се продължи и нататък...
                  Значи може и да си прав. Защото има спор дали е къмпингувам или къмпирам. Лично аз не приемам нито едното, нито другото, защото просто има съществителни, от които глагол не става. Или ако стане - става живо туристуване.

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                  Ко речи?
                  Джамбазов, ти сериозно ли не усети закачката с Чудомир?

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                  Димитър Чорбаджийски, известен като Чудомир.

Всеки е длъжен да е чел произведенията му. Така и езика ни няма да се загуби.
                  Браво, Вени, веднага си го познал. Явно го харесваш като мен.

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                  Езика наистина е нещо динамично и откакто светът стана едно голямо село се променя, няма начин. Това "ваканцувам" го чух от онези дни от един дупедат на когото според мен българският му куца по етнос и рождение. Къмпингувам не влиза според мен в тази категория като чуждица и подлежи на разни интерпретации в родният език, а за туристувам- както ваканцувам. За политическите лозунги като този на Доган, ами то си е оригиналничене и там се търси уникалноста на посланието, което между другото ме подсеща че вероятно 90% от догановият електорат не може да разбере думата. Ето и ти си вкарал един "минкулт", соц русизъм който е привнесен и нетипичен за родният език.

Същото и за писането. Изключвам зомбирането на младежта да пише на маймуница и хвълям един поглед в нашата си кошарка-форумът. До преди няколко години Й-то сякаш го нямаше на клавиатурата. Сега е обратното, И-то почти изчезна и Й-то се сипва наред, чак и тема по въпроса направихме. Като написах последната дума се сетих и за още нещо. Много често срещам пак тук изписани неправилно думи като "направих ме" "отидох ме" и т. н. Тотална неграмотност вилнее по нашите земи.
                  Хънтъре, аз и русизъм сме много далечни понятия, поне когато това е възможно. Ироничен епитет е, разбира се. За един такъв като него беше казано: "Не се страхувам от министъра на културата, страх ме е от културата на министъра". Мисля, че беше Р.Ралин.

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                  Предполага се , че Халата визира не длъжността , а качеството на субекта. Минкулт е епитет
                  Точно така е Жеко, епитет е, разбира се. Беше неудобно да цитирам всичко, защото почти цялото е би-бийп.

Много се радвам, че проявихте интерес към темата. Явно все още не ни е безразлично как се мачка и унищожава родният език. Зъбатият не успя да смени кирилицата с латиница, явно сега има нова стратегия. И прав е колегата, че за съжаление(и за позор, бих казал) най-чистият и граматически правилен български език в парламента говори Л.Местан.
                  Срам...
                  Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                  имат право да гласуват на избори.

Коментар

70%
                    Кат проЗ горЦки се чудя, кои 30 % не са руси.....
                    Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Вписване на промени по партидата на акционерното дружество в OffNews, надали има последиците по чл.231 ал.4 ТЗ.
                      Работим по въпроса.

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
                      Кат проЗ горЦки се чудя, кои 30 % не са руси.....
                      Просто ще накараме Danika да пусне снимка и нещата до голяма степен ще се изяснят. Като в добрите стари времена на A/S/L въпроса.

Коментар

Преди година пътувам командировка в дълбокия космос, от радиата "покритие" имаше само "Христо Ботев", та се заслушах във вървящото предаване. Водещата говореше с някаква дама доц. Някояси, във връзка с представянето на новото издание на български тълковен речник, дело на въпросната доц. Разговора се въртеше около навлизането на чуждици и грамотността на младежта. Водещата запита с конкретен пример защо се пише "ХХХ Болница", когато приетото в нашия език е "болница ХХХ". Отговора на доцентката ме порази - "Ами щом навлиза този начин на писане, трябва да се приеме".
                        Хубаво, всеки език се развива (дори и гръцкия е мръднал малко за 2000 години), но от горното следва, че при всяка инвазия на неграмотност, стига да набере популярност правописа трябва да се смени. Следователно в най-добрия случай манифестации става дублетна форма - манифестации, манифестаций... В най-лошия - новия правилен правопис е манифестаций...
                        По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
                          В най-лошия - новия правилен правопис е манифестаций...
                          Бедна ти е фантазията. В скоро време очакваме пи6а, 4ета, без пълен член, без главни букви, па и защо са разни точки и запетайки. Ненужни усложнения на езикЪТ.
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

При писаната реч, силно ме дразни неизползването на главна буква в началото на изречението. Обикновено това е съчетано с куца, накъсана, неясна фраза, което според мен си е външен израз на куца, мътна мисъл.
                            Добре, че пиша на 8-пръстната. Остава ми малко ресурс
                            не вярвах че е толкова дразнещо и макар че в един от разделите чак ми го поправят с червено, докато пиша легнал, на 3-пръстната и няма с к'во да натискам shift-a, ще е така! за куцата фраза не знам, аз ползвам игнор

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                              не вярвах че е толкова дразнещо и макар че в един от разделите чак ми го поправят с червено, докато пиша легнал, на 3-пръстната и няма с к'во да натискам shift-a, ще е така! за куцата фраза не знам, аз ползвам игнор
                              Само те чакам да ми паднеш и веднага на стената на срама
                              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Тука на Крит има един надпис на около 3700 г/festo disk/ дето немогат да го ,,преведат'' явно са го писали неграмотници
                                Grand Vitra ddis 2008
                                SEAT Althea XL tsi 2010
                                Mitsubishi Canter

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X