Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Виждане на минали събития на Земята

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Виждане на минали събития на Земята

Здравейте,

От известно време си въртя в главата следното нещо, но поради липса на знания, не съм сигурен дали е вярно...

Ако примерно погледнем към Юпитер, ще видим това което там се е случило преди 41 минути (горе долу)...това е заради скоростта с която светлината достига до Земята.

Сега обаче ми е интересно- ако някой погледне Земята от достатъчно голямо разстояние с достатъчно мощен телескоп, това значи ли, че технически погледнато може да види примерно строежът на египетските пирамиди?

До: Виждане на минали събития на Земята

Теоретично ... ДА !!
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Зависи от изпитият алкохол ,а също и от качеството му.Разбираш ли?
      Какви неща видях в Несебърското небе преди 10-11години като свалях жената...Чак ме е срам сега като ми спомене ,какви съм ги говорил.
      B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
        Зависи от изпитият алкохол ,а също и от качеството му.Разбираш ли?
        Какви неща видях в Несебърското небе преди 10-11години като свалях жената...Чак ме е срам сега като ми спомене ,какви съм ги говорил.
        Да не е било нещо от рода на - "Ти сеа мене обичаш ли ма , или не ма обичаш..."

Коментар

Не, звездна беше тематиката.Обяснявах й с колко звезди се познавам лично.
          B+

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
            Да не е било нещо от рода на - "Ти сеа мене обичаш ли ма , или не ма обичаш..."
            По скоро предполагам нещо от рода на
            "Баща ти да не би да е магиосник?-пита той,тя отговаря-Не не е,той казва Мисля че е защото е свалил две звезди в твоите очи"
            MG RACING

Коментар

Не, звездна беше тематиката.Обяснявах й с колко звезди се познавам лично.
              +1
              Къртиш мивки

Коментар

offtopic

на какъв интерес се радва темата в момента:
                giorgio, ‎loobian, ‎vokel, ‎Паджеровод, ‎Стефан, ‎redair, ‎Yordan Kolev, ‎братчеда
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

До: offtopic

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                  на какъв интерес се радва темата в момента:
                  giorgio, ‎loobian, ‎vokel, ‎Паджеровод, ‎Стефан, ‎redair, ‎Yordan Kolev, ‎братчеда
                  Да и никой не пише нещо смислено по темата...

В Стефан ми е надеждата...

Коментар

Първоначално публикуван от loobian Преглед на мнение
                    Сега обаче ми е интересно- ако някой погледне Земята от достатъчно голямо разстояние с достатъчно мощен телескоп, това значи ли, че технически погледнато може да види примерно строежът на египетските пирамиди?
                    Не. За да види пирамидите, то значи до него светлината от Земята трябва да е пътувала 4000 години. А 4000 светлинни години са разстояние, през което не може да се гледа с оптически телескоп.

Коментар

Първоначално публикуван от loobian Преглед на мнение
                      това значи ли, че технически погледнато може да види примерно строежът на египетските пирамиди?
                      Точно това би означавало, ако си служи със средства за наблюдение, подобни на нашите в момента. Обаче - какво от това?Ако те интересува нещо за построяването на пирамидите - само питай - ние от по-старите набори бяхме там и ще ти разкажем.

Коментар

Много интересна тема. Теоретично наистина е възможно.

И още един въпрос: А от къде би трябвало да се погледне за да се види бъдещето?
                        !

Коментар

Първоначално публикуван от yovcho Преглед на мнение
                          И още един въпрос: А от къде би трябвало да се погледне за да се види бъдещето?
                          Сигурно от обратната страна на телескопа

Коментар

Даже на Лили Иванова ,първата й недвижима собственост се намира там.В Египет.
                            Шутка.
                            B+

Коментар

Даже на Лили Иванова ,първата й недвижима собственост се намира там.В Египет.
                              Шутка.
                              Бъркаш. Като си взе първата пещера с такива бронтозавърски пържоли черпи, че няма как да се забрави .
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X