Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Във вселената са открили голямо празно пространство...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Във вселената са открили голямо празно пространство...

Ама колежке, моля ви се! Това звучи грубо! Предположенията лесно се напълват със смисъл. На мене може и без пяна ...
    ))
    Виж, какво става там не е ясно. Реликтовото лъчение се излъчва отвсякъде. Не от далечните области като някои си, или от близките като други, нито от под носа ни като слънчевите, ами наистина отвсякъде. Малки флуктуации в интензитета или спектъра му след примерно 15 милиарда години да кажем можеш да си представиш като все още видимите, макар и силно размити вече кълба дим от гръмнала бомба. Обаче голям участък с голяма флуктуация е наистина смущаваща история. За 15 милиарда години все е трябвало да се напълни с нещо ...

Коментар

А има ли възможност Слънчевата система да бъде погълната от черна дупка ... и тогава какво се случва...- конец
      "Най-умният винаги отстъпва" - каква велика мисъл!
      Тя обеснява причината за господството на глупостта в света.

Коментар

Първоначално публикуван от gergana Преглед на мнение
        А има ли възможност Слънчевата система да бъде погълната от черна дупка ... и тогава какво се случва...- конец
        Аз лично се надявам да се случи, ще ми бъде интересно. За жалост май няма голяма вероятност
        http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Леко и непринудено. Теоретически. Въпросът е че наблизо няма никаква. Освен ако не долети някоя свободна блуждаеща. Теорията не отхвърля възможността да има разни скитащи черни дупки. Обаче вече трябваше да виждаме от къде минава, по скандалите и сбиванията. Ако иска да не закъснее, и да ни яде додето още ни има. Щото след 5 милиарда години и Слънцето ще се свърши. А много по-скоро ще е изяло Земята. Пък ще ни е опекло и нас и повърхността на планетата тия дни. След стотина милиона години, като започне да става нестабилно.

Коментар

Тогава май ще стане като със зайчето. След като го изяла боата. Само не знам дали после ще ни повърне за да кажем историческата фраза.

Коментар

за щастие
              големите проблеми ще почнат доста преди поглъщането
              интересно е само ако гледаш от мноооого далече.

а това е за Стефан :

грабвай една и наздраве
              Прикачени файлове
              - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
              - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Хм по това, което прочетох туко що...за галактически черни дупки и тн...тва не прощава на нищо и всъщност не става дума за дупка, а за област в пространството, където няма светлина, защото самата тя е засмукана(ако съм разбрала правилно) и цялата работа е просто с времето да попаднем на една такава област - не че го искам... дали черните дупки са дело на някакви космически къртици

Коментар

Далече-далече в този случай няма достатъчно далече на този етап - освен два метра под земята - тва своего рода си е пак черна дупка - така че извода е - няма оттърване един ден всички ще попадне в черната дупка

Коментар

Хе, за правилният отговор на тоя въпрос като минимум ще получиш Нобелова награда
                    Нееее! НЕ! Утре! Утре идва Моралес и сега пестя черен дроб)) Тия хора са много яки и са много. А аз съм сам. Не е прилично човек да пада под масата преди гостите))

Коментар

Ах ти, не отпускай гарда ами ТРЕНИРАЙ !!!(и вземи приятели)
                      - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                      - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

От: Във вселената са открили голямо празно пространство...

Една идея по въпроса.
                        Филм "Anizotropniy mir" . На познатото място. Тонрежисьорът е некадърник. Филмът ми хареса, а си признавам, че разбрах малка част от него. На руски.
                        Последно редактирано от Rabin; 22-09-11, 10:39.

Коментар

По темата: Наскоро гледах филм на Horizon ако не се лъжа точно за това нещо, за което е и темата.Та там един теоретичен физик (жена) обясняваше, че тази липса на нищо е най-вероятно признак за паралелна вселена или следа от нея.Темата е стара, но актуална все още.Както и да е-все пак е изстрелян и Кеплер, който надявам се ще хвърли малко повече светлина върху нещата освен да открива нови планети....Следя накой и друг бюлетин на физиците, но напоследък няма нови неща или поне аз не съм попадал на тях...
                          Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Първоначално публикуван от Станислав Николов Преглед на мнение
                            ...Следя накой и друг бюлетин на физиците, но напоследък няма нови неща или поне аз не съм попадал на тях...
                            Maй по времето на Нютон някой беше казал, че "... физиката е безперспективна наука, защото вече всичко било открито..."

А по темата ние като наблюдатели сме Точка, на Галактическите разстояния няма как да се прецени Празно пространство (кухина), можем само да забележим Празен Сектор, което в Безкрайността на вселената, би било безкракно голямо пространство (ще си спомните Коши вие, е не всички) та това, че от някъде не идва нищо може да означава, не че там няма нищо, а например, че по на близичко (смешна дума за размерите на обозримата ни вселена) може да има нещо което да закрива този сектор - Нашествениците Идваааааат

А за черните дупки, ако приемем, че от тях Нищо не излиза и те постоянно се увеличавата, не би ли трябвало за някакви си 10-15 МИЛИАРДА години да Глътнат Всичко???? Ако ли не - то значи, че има обратен процес?

Мен обаче най-много ме потрисат две неща - разстоянията (Стотици Хиляди Светлинни години, че и отгоре - 1 светлинна година е приблизително равна на 9,460,528,400,000.00 km.) и Разточителността нашето Слънце е сравнително малка звезда, а ИЗРИГВА Такива количества Енергия, че само с милиардни части от процента от нея Ние всички Живеем добре на малката ни планетка!!! При това Това Продължава, ако Много не са се объркали УчЕните ни от Милиарди години!!!

Коментар

Наясно сме за тежестта на едва 4% от масата в познатата ни Вселена. Има много, много да учим. Свестните филми по въпроса са не повече от 10-20.
                              Едно на ръка, че знаем обидно малко. Друго, че нищожен процент хора се занимават с тия неща. Защото няма хляб. Мизерни пари се отделят за това. Прословутата обява за работа на Рожен обиколи всички форуми в контекста на подигравка.

Най-охотно се експлоатират постиженията на науката, Ковашки изкара хиляди хора в защита на атомната енергия. Оксиморон.
                              А за науката - нищо!
                              Понякога се чудя дали сме разумен вид.

Коментар

http://www.dnes.bg/science/2006/04/0...&if_height=327 Това как са го проспали руснаците Сега остава и кисели краставички наоколо да се намерят
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X