Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българин изобрети първия в света нискотемпературен двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Българин изобрети първия в света нискотемпературен двигател

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Нищо не разбрах. Ако това не е просто студения край на термопомпа, не знам за какво става дума. Информацията е недостатъчна.
    Именно. Информация не достига. Доколкото схванах е точно термопомпа - само дето би трябвало да вади не топлинна а кинетична енергия. Повечето модерни климатици дават 3КВ за 1КВ разход. При термопомпите до колкото съм чел е 6/1 съотношението. Принципно не противоречи на физиката демек. Това че изглежда като старт от скрапа мен лично не ми вади очите. Първите Мерцедеси не са били кой знае колко по-убави.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Аз пък се чудя какво има да му се изобретява на цъкъла на Карно? Това "изобретение" ме удивлява не повече от йогите дето лягат голи на 1000 пирона. Като са толкова тарикати да легнат на два пирона. Един зад врата и един под гъза
      My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
        Именно. Информация не достига. Доколкото схванах е точно термопомпа - само дето би трябвало да вади не топлинна а кинетична енергия. Повечето модерни климатици дават 3КВ за 1КВ разход. При термопомпите до колкото съм чел е 6/1 съотношението. Принципно не противоречи на физиката демек. Това че изглежда като старт от скрапа мен лично не ми вади очите. Първите Мерцедеси не са били кой знае колко по-убави.
        Като твърдиш, че си измислил нещо, пък даже е и патентовано, и си утрепал 15 години,
        не е ли добре да се постараеш още малко, та като те "показват по телевизора", резултата да изглежда по-нормално.

А относно ефективността на тая термопомпа, работеща наобратно, и нека не Ви звуча скептично, ами ще я видим във времето.

P.S. Малко ми прилича на един готвач, в кулинарно предаване което гледах по някаква телевизия,
        който от мнооого време работил в чужбина,
        и за пръв път измислил "студена супа от йогурт с къкъмбери".

Ми баба ми и "викаше" таратор !
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Захари Коровски(Zahari007) Преглед на мнение
          Няма да се нуждаем от АЕЦ “Белене”, край с монопола на “Газпром”, край с безумните иде за заразяването на Добруджа, чрез добива на шистов газ и вкарването на 700 химикала под земята. По-чист въздух, по-чиста околна среда, по-здрави хора, край на глада. Една световна промяна може да започне и то с помощта на българският гений.
          Тоя ако беше прочел малко история щеше да знае, че изобретенията променят живота на хората точно по обратния начин - към все по-голяма централизация на благата. И всичко това - ако изобщо имаме изобретение, какъвто случаят не е.

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
          Оффф. Тва там закона за запазване на енергията нещо...
          ...
          Смятай к'ви тъпани са в патентното....
          Законът за запазване на енергията е стар, буржоазен или пък комунистически - защо да го спазваме? А най-вече е лобистки и трябва само ББ да каже на Фидосова и ще го отменят.
          В патентното не са тъпани, те правят каквото са длъжни. И тоалетна хартия да им занесеш, щом си внесъл таксата, са длъжни да я заверят. Как ТИ ще извлечеш полза от патента и дали патентованото изобщо има смисъл, си е твоя работа.
          Прочее, затова и всички "непризнати гении" имат патенти, а не публикации в научни издания или работещи неща.

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
          А като ползва вода загрята на 12С на изхода на системата лед ли има? Т.е. от какво отнема енергията?
          Айде сега, въпроси.

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
          Що се 'абите?
          "Шефът каза, че парите трябва да се въртят"

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
          Аз пък се чудя какво има да му се изобретява на цъкъла на Карно? Това "изобретение" ме удивлява не повече от йогите дето лягат голи на 1000 пирона. Като са толкова тарикати да легнат на два пирона. Един зад врата и един под гъза
          Цикълът на Карно не е изобретение, а откритие. Определено е имало какво да се работи по него, ама Карно, гадът му с гад, да вземе да свърши всичката работа преди сума години и да обере всичките лаври.

Коментар

Е сега... Употребих "изобретява" заради драматичния ефект

Иначе патентното ни ведомство се занимава с глупости вместо да пoтърси първо в YouTube с ключови думи "шляпа-шлюпа чакръци"

Международния патент пък ще има да почака.
            Последно редактирано от elbgt; 09-01-13, 15:07.
            My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

А като ползва вода загрята на 12С на изхода на системата лед ли има? Т.е. от какво отнема енергията?
              Може пък да прави лед на бучки, или люспест и да е идеален за всеки бар този двг.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Може пък да прави лед на бучки, или люспест и да е идеален за всеки бар този двг.
                Ъхъ, може. Само дето вторият закон на термодинамиката и на такива начинания пречи.

Коментар

Тези двама изобретатели са от Видин...
                  Главният изобретател не го познавам, но съдружника Лишков последно имаше фирма за монтаж на климатици...В момента нямам идея с какво се занимава, но предполагам, че продължава да монтира климатици...С негови работници имах много интересно преживяване преди години, но да не навлизам в подробности.

Коментар

Ама той верно май е ползвал за основа шевна машина. Като гледам голямото колето...
                    А пък какъв "генератор" е барнал само... чини ми се, че е динамо от старо руско колело. С толкова ток дето ще произведе не може да докара и 5л вода до супер машината.
                    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Ъхъ, може. Само дето вторият закон на термодинамиката и на такива начинания пречи.
                      Ами те зат'ва хората бачкат на черно. Само ги тормозите с тия закони...
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Казвам ви аз че нещата са сериозни а вие .... само се кодошите. Ето и друг българин прави пробив в защитата на енергийните вампири:

http://www.blitz.bg/news/article/175126
                        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Казвам ви аз че нещата са сериозни а вие .... само се кодошите. Ето и друг българин прави пробив в защитата на енергийните вампири:

Ей още интересни неща, колко малко знаем само...
                          LZ1ZAH

Коментар

E тука ми липсва само Еленко Ангелов !
                            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Стирлинга е започнал Индустриалната революция и по всичко изглежда, че ще я и завърши Ама няма сме живи

Инак, стигне ли се до 20кв стирлинг бачкащ при 15гр. темп. разлика за 1000usd - шейховете вярно ще им стане зле, и не само на тях де
                              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Преди 23 години, през 1990-та, в Украйна се продаваха руски часовници, захранващи се от топлината на ръката. Видях ги с очите си и работеха на принципа на разликата между температурата на човешкото тяло и на околния въздух. Като недостатък - действаха единствено докато са поставени на ръката и когато времето навън е хладно, т.е. не вършеха работа като всекидневни часовници, защото не знаеш кога ще спрат и кога ще тръгнат. Забавното беше, че после за същите часовници четох новина в списание "Паралели" цели няколко години по-късно. Но като се замисля, то всъщност и слънчевите панели са измислени от десетилетия, а все още не са навлезли масово в употреба (като изключим някои семейства на Запад, както и градове в пустинята из ОАЕ и Израел; а, и космическите станции, но там идеята е въобще да няма нужда от гориво за добиване на електричество в космоса) и природата продължава да се замърсява с бесни темпове от изхвърляни изгорели газове и атомни горива... Въпросът е там, че всички известни досега източници за използване на светлинна и топлинна енергия за произвеждане на електрическа или механична такава, са стотици и дори хиляди пъти по-слаби (без преувеличение) по показателя "обем на апарата спрямо произвежданата от него мощност", когато ги сравним с ДВГ и различните типове електроцентрали, работещи с горива или вода.
                                Формотворец на коли

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X