Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Куриозно или тъжно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Куриозно или тъжно?

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
    Може ли по-подробно разяснение какво имаш предвид под неграмотни? Защото значението по принцип е неспособност да се чете и пише, което някак си не се връзва с реалността.
    Връзва се и още как. Цитираните проценти са от едно изследване по някаква програма за международно оценяване на учениците и става въпрос за "функционална неграмотност". Общо взето, смята се, че в наши дни не е достатъчно само да можеш някак да четеш и пишеш. Трябва да можеш и да осмислиш прочетеното и да извлечеш от него информация. Неумението води до затруднения да се оправяш в разни ежедневни дейности.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от valsodar_rn Преглед на мнение
      От "професори" които разбират и са компетентни по всичко държавата ни е на това незавидно ниво!
      Ми, да дойдат тия, дето приемат, че времето в училище е загубена работа, та да оправят нещата. Ясно ми е, че и двете мнения са крайни и не за това е темата.
      Чувал съм (не съм сигурен), че по света има учебни заведения, които осигуряват до 60 % от приходите си, разработвайки проекти, възложени от бизнеса или правителството. У нас, някак си, връзката между наука и ежедневие е скъсана.
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
        Ми, да дойдат тия, дето приемат, че времето в училище е загубена работа, та да оправят нещата...
        Та те са тук и ни оправят!
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

В случая, визирах това :
          Първоначално публикуван от valsodar_rn Преглед на мнение
          Само се замислете колко ненужни и излишни неща сте учили които никога няма да ви потрябват! Или даже не ги помните?
          но иначе, си прав. Несравнимо по- голям кеф е да те оправя умник. При преструктурирането на външния дълг ми беше много по- готино, например. Ех, затриха ни хубавата тема...
          Тук питам, толкова ли е невъзможно наученото в училище да влезе в живота ни и училището, освен да бъде източник на кадри за чужбина, да се ползува и за консултант по инвестиционни проекти, разработка на технологии и т.н. Мечтая си.
          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

В случая, визирах това :

но иначе, си прав. Несравнимо по- голям кеф е да те оправя умник. ...
            Казвали са ми и обратното.
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Тук питам, толкова ли е невъзможно наученото в училище да влезе в живота ни и училището, освен да бъде източник на кадри за чужбина, да се ползува и за консултант по инвестиционни проекти, разработка на технологии и т.н. Мечтая си.
              Може,само дето трябва,да има желание....И тука пак опираме до любимите ни управляващи....дето миналата година дори се чудеха дали да не закрият БАН...Та,мечтай си....Мечтите са безплатни.
              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                Та те са тук и ни оправят!
                Това като го прочетох и неволно погледнах през рамо...

...имаше един виц за Чапай и Петка - вЪрви, вЪрви... не е риба...

Умник е бил тоя Чапай. Куриозно е защо аджеба Петка не мисли така? И тъжно, някак си...

Коментар

http://bnt.bg/bg/news/view/87529/byl...po_astronomija

http://tv7.bg/news/politics/9477592.html

За по- мързеливите: наши ученици с международни награди от олимпиада по Астрономия, а обсерваторията в Рожен е пред фалит...
                  Няма- няма, оберем медалите, на някое състезание я по Математика, я по Физика, а БАН не може да върже двата края. Толкова ли науката няма допирни точки с ежедневието ни?
                  Куриозното е, че имаме обсерватория толкова години. Куриозно и хубаво едновременно.
                  Тъжното е, че 20 пъти ходя с децата (още през миналия век) и няколко пъти през този век(децата вече са мъже) и все се оказва, че обсерваторията не работи за посетители. Или трябва организирано посещение (явно повече от 4 човека) или трябва в четвъртък от 14 до 16 часа и такива подобни смешки (тъжни).
                  Каквото посееш това ще пожънеш. Е - жътва е.
                  Научихме се да приемаме живота като мъдреци - "и това е временно" , ще мине , а животът ще продължи (дори и без нас, дори и без Роженската обсерватория, дори и без Роженското надпяване).
                  А шампиони винаги ще имаме. Докато има Българи ще има и победители.
                  Дори по астрономия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X