Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За учителите и чистачите и защо скоро няма да се оправим

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За учителите и чистачите и защо скоро няма да се оправим

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
    За тебе може и да е нелепост, но да, точно това твърдя и това е мое мнение създадено и затвърдено от житейските ми наблюдения. И не, не смятат да ни държат съвсем необразовани, това би било опасно!

П.П. Европа никога не е искала на балканите да има силна България. Има много доказателства за това в миналото ни, а който не помни миналото си е осъден да го изживее наново!
    Лесно е, приемаш независимо минало на 200 години за твое, и го популяризираш.

Удобно е, а и лесно се помни.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

...
      П.П. Европа никога не е искала на балканите да има силна България. Има много доказателства за това в миналото ни, а който не помни миналото си е осъден да го изживее наново!
      Европа е преглътнала ритници в ташаците в сравнение с които малките трънчета в петата причинени от България са горе долу като бой със захарен памук. Можеш конкретно да разгледаш какъв пердах е яла една Англия в Бурските войни в началото на 20 век, и какви са и били отношенията с Южна Африка в последствие през същия този 20ти век.

Както и да е. Всеки си знае неговото. Ако те успокоява заблудата че сме някакъв фактор, или че някога сме били - ти си знаеш, важното е да е за добро.

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
      Колкото и да си тенденциозен, този път съм съгласен с теб.
      Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
      Лесно е, приемаш независимо минало на 200 години за твое, и го популяризираш.

Удобно е, а и лесно се помни.
      Колкото и да си заядлив, този път съм съгласен с теб
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
        На мнение съм че в България преобладаващо не се цени нито ползата от образованието, нито вече може да бъде получено
        Не се цени образованието, защото не е свързано с практиката. Учителите четат урока, ученика го повтаря, който папагалства най-добре получава шестица. Няма го мисленето и анализа. Няма отсяване на същественото. Учениците все още подчертават "важните" неща в учебниците, което значи че голяма част от материала е плява. Съществените неща се учат в практиката, като пораснеш, като си намериш работа и въобще като се установиш в някаква сфера. Дотогава голяма част от зазубреното е забравено, значи каква му е била ползата?

Колкото до осъразмеряването на заплатите чистачки-учители, основно работата е до бюджет в държавните училища. Трябва държавата да увеличи бюджета за учителски заплати, а няма откъде (ако някой е на различно мнение, нека да посочи от кое друго бюджетно перо да се прехвърлят средствата, щото аз не се сещам).
        Заплатата на чистачките няма как да спадне, защото няма да намерят кой да чисти за баш "без пари". Хората които са готови да вършат "мръсна работа" държат да получат някакъв бонус за усилието.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение

Колкото и да си заядлив, този път съм съгласен с теб
          , и приятна вечер, ама май плагиатстваш от един твой любимец.
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

...това е мое мнение създадено и затвърдено от житейските ми наблюдения. ...
            Точно за това говоримЕ я, от камбанарията на селската църква се вижда съседния баир, от баира - съседното село, от Витоша - цялото софийско поле и т.н.
            Последно редактирано от GN2355; 31-08-12, 06:44.

Коментар

П.П. Дано не ти се наложи някой ден да избираш едно от двете, ако да речем решат да забранят двойното гражданство! Кое ли ще избереш!?

А вие защо си мислите ,че аз си мисля? Аз допринасям според силите и възможностите си, или поне се старая!
              Въпросът е зададен по принцип и не конкретно към теб, но пък и ти звучиш така, ето и в П.П. към Гоблинът. Възможно е и аз да не съм разбрал правилно становището ти, но неможе да се отрече тази нагласа към "невъзвращенците".

Коментар

Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
                от Витоша - цялото софийско поле и т.н.
                А както вече всички знаеме "От Витоша по-високо нееема"!
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Да се върнем на темата: за мен е безобразие учителите да получават колкото чистачите, защото:
                  1. За да станеш учител трябва да положиш усилия, които не е нужно да полагаш за да станеш чистач(16-17 години учене).
                  2. Приносът на учителя за обществото(цивилизацията) е много по-голям.
                  Независимо от качествата на конкретния учител( и чистач) горните две неща са верни.
                  Един колега обърна нещата на класова основа и обясняваше, че учителите и чистачите не трябва да се делят и са едно! Единственото общо между тях е, че са хора на наемния труд. Всичко останало е диаметрално противоположно. И заради тази извратена логика насаждана през комунизма(уравнивиловката) се е загубил престижа на учителската професия и на хората на ителектуалния труд изобщо.
                  Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                    Да се върнем на темата: за мен е безобразие учителите да получават колкото чистачите, защото:
                    1. За да станеш учител трябва да положиш усилия, които не е нужно да полагаш за да станеш чистач(16-17 години учене).
                    2. Приносът на учителя за обществото(цивилизацията) е много по-голям.
                    Независимо от качествата на конкретния учител( и чистач) горните две неща са верни.
                    Един колега обърна нещата на класова основа и обясняваше, че учителите и чистачите не трябва да се делят и са едно! Единственото общо между тях е, че са хора на наемния труд. Всичко останало е диаметрално противоположно. И заради тази извратена логика насаждана през комунизма(уравнивиловката) се е загубил престижа на учителската професия и на хората на ителектуалния труд изобщо.
                    Това е голяма част от проблема, но не целият проблем. Щеше да е лесно, ако причината беше само уравновиловката от комунизма - лошото е, че почти същите проблеми имат и общества, които комунизъм са виждали само по телевизора. Крилатата фраза "Ние и на пъдарина не даваме толкова" също е от преди всякакъв комунизъм в България.

Тук се намесва и друго - за да станеш учител, трябва да придобиеш такава нагласа към живота, която те прави негоден за почти всичко друго. Приказката "който не може учи другите" е вярна, но по много печален начин - това да не можеш е необходима характеристика на учителя, иначе той не е добър учител. Това дава възможност на държавата да изнудва цялото съсловие.

Коментар

• От: За учителите и чистачите и защо скоро няма да се оправим

Първоначално публикуван от nadiator Преглед на мнение
                      Съвсем по темата, преди месец гледах този филм, който силно препоръчвам: Detachment http://www.imdb.com/title/tt1683526/ Има го в замундата с превод.
                      Страхотен и покъртителен филм, освен дето Ейдриън Броуди е чудесен (както винаги). Това трябва да го сложиш в темата с препоръчаните филми. *thumbs up*
                      Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

• От: За учителите и чистачите и защо скоро няма да се оправим

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/0...achkite.167264

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X