Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трябва ли ви достъп до суперкомпютър ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трябва ли ви достъп до суперкомпютър ?

Ако да - чичко Гугъл има нещо на ум.

Фирмата дава достъп до (относително нищожна) част от свободните си сървъри за университетски научни проекти. Ако имате нещо на ум, но нямате суперкомпютър под ръка, можете да кандидатствате за част от 100те милиона работни часа които фирмата смята да дари на одобрените кандидати. Подробности и кандидатури - тук. Приемат се кандидатури от цял свят.
    Издъних се на Тюринг теста

От: Трябва ли ви достъп до суперкомпютър ?

Да де, ама това на условията на пълен отказ от интелектуалната собственост.
    Има една история Ансис. Там никой не се гаври с никакво кандидатстване, и членския внос е дребен. Всичкото е на свръхкомпютри. Единственото условие е, да правиш нещо прилично. Така и в клуба приемат само организации разработващи примерно атомни реактори, нови автомобили, от нулата, нови подводници, самолети, други дреболии.
    Какво да предложа? СЕТИ за третокласници от детски градини с изучаване на бретански диалект? Сигурно ще мине, ама ще е политически въпрос.
    Слаба ни ги е ракията, пък на ония им ги е смъртоносна бюрокрацията.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Да де, ама това на условията на пълен отказ от интелектуалната собственост...
      "...At completion of the project, we recommend, but do not require, that all the researcher's data be made freely available to the academic community..."

"...При привършване на проекта препоръчваме, но не изискваме, на академичната общност да бъде даден свободен достъп до данните от проучването..."

Коментар

Ще ми се да бях толкова умен, че да се възползвам. Добра инициатива е. Ресурса така или иначе си седи свободен а след година две ще е морално остарял.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Ами, нищо не стои. Няма изчислителен ресурс на тая планета, включая процесорите на кухненските печки и прахосмукачките, който да не може да бъде натоварен, и даже претоварен, мигновенно. Само кажи примерно на метеоролозите, че някъде има нещо свободно. Или на СЕТИ. Даже спецслужбите могат да натоварят всичко, макар че тяхното е дреболия, в сравнение с физиците. Така че хората наистина отделят от ценностите, не е да подхвърлят огризки.

Коментар

Звучи ми като: "Дай си идеята (разработката) аз ще ти направя сметките!"
            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Звучиш като човек без идея и без разработка

Коментар

Прав си! И суперкомпютър нямам!
                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                X