Обява
Свий
Няма добавени обяви.
YTONG и цветни метали
Свий
X
-
От: YTONG и цветни метали
Някой наблизо отоплява ли се с въглища?байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
Суперспам - спама на суперите
Коментар
-
Някакъв електрохимичен процес е щото всичко почерняло (мед и сребро) е заземено освен това и плюса на захранването е към земя.
Проблема е че се проявявя само в помещения,изградени с итонг. В ТЕЦ Марица изток,където сероводороди колкото искаш-проблем няма...0+
Коментар
-
Итонг (YTONG) е търговска марка на първият шведски производител на този материал (някаква абревиатура беше). Предствлява газобетон, което е частен случай на пенобетоните. Съставът ме у основно калциеви съединения - както, всъщност на болшинството строителни материали. Основната съставка е цимент, основният пълнител пясък, има също така гипс, вар и шлаки. Сруктурата му е резултат от добавяне на алуминий, който реагира с водата и се отделя водород, в резултат на което сместа "набухва". От гореизброеното, подозрения могат да паднат върху гипса - той е кристализирал калциев сулфат - и водорода за набухването. Въпросният водород излиза, практически без остатък още в процеса на производство и изпичане. Гипса, наистина включва сяра, но той е много стабилен химически и не може да отдели сяра в свободно състояние. Дисоциацииран във воден р-р (влага) резонно има кисела реакция.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Re: От: YTONG и цветни метали
За мен основен заподозрян са си батерийте. Някоя е спряла да рекомбинира и през клапана на дренажа пуска пари в помещението. Проверете дали някой не си е играл с програмата на изправителите и зорлем да ги презарежда. А и като знам общото състояние на батерийте на дадения оператор вероятноста да са издухали доста голяма.
Коментар
-
Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеИтонг (YTONG) е търговска марка на първият шведски производител на този материал (някаква абревиатура беше). Предствлява газобетон, което е частен случай на пенобетоните. Съставът ме у основно калциеви съединения - както, всъщност на болшинството строителни материали. Основната съставка е цимент, основният пълнител пясък, има също така гипс, вар и шлаки. Сруктурата му е резултат от добавяне на алуминий, който реагира с водата и се отделя водород, в резултат на което сместа "набухва". От гореизброеното, подозрения могат да паднат върху гипса - той е кристализирал калциев сулфат - и водорода за набухването. Въпросният водород излиза, практически без остатък още в процеса на производство и изпичане. Гипса, наистина включва сяра, но той е много стабилен химически и не може да отдели сяра в свободно състояние. Дисоциацииран във воден р-р (влага) резонно има кисела реакция.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнениеТочно така. Итонгът е произведен първо в шведското градче Yxhutt а TONG е шведската дума за бетон. Инициативата е на арх.Йохан Ериксон.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар