Обява

Свий
Няма добавени обяви.

YTONG и цветни метали

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: YTONG и цветни метали

Тази част обаче се нагрява както е описано отгоре на капака.
    Какви са кабелите (от кактъв метал са) на шината.
    Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
    Dacia Duster 4WD

Коментар

Някой наблизо отоплява ли се с въглища?
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Някакъв електрохимичен процес е щото всичко почерняло (мед и сребро) е заземено освен това и плюса на захранването е към земя.
        Проблема е че се проявявя само в помещения,изградени с итонг. В ТЕЦ Марица изток,където сероводороди колкото искаш-проблем няма...
        0+

Коментар

Итонг (YTONG) е търговска марка на първият шведски производител на този материал (някаква абревиатура беше). Предствлява газобетон, което е частен случай на пенобетоните. Съставът ме у основно калциеви съединения - както, всъщност на болшинството строителни материали. Основната съставка е цимент, основният пълнител пясък, има също така гипс, вар и шлаки. Сруктурата му е резултат от добавяне на алуминий, който реагира с водата и се отделя водород, в резултат на което сместа "набухва". От гореизброеното, подозрения могат да паднат върху гипса - той е кристализирал калциев сулфат - и водорода за набухването. Въпросният водород излиза, практически без остатък още в процеса на производство и изпичане. Гипса, наистина включва сяра, но той е много стабилен химически и не може да отдели сяра в свободно състояние. Дисоциацииран във воден р-р (влага) резонно има кисела реакция.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Re: От: YTONG и цветни метали

За мен основен заподозрян са си батерийте. Някоя е спряла да рекомбинира и през клапана на дренажа пуска пари в помещението. Проверете дали някой не си е играл с програмата на изправителите и зорлем да ги презарежда. А и като знам общото състояние на батерийте на дадения оператор вероятноста да са издухали доста голяма.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              Итонг (YTONG) е търговска марка на първият шведски производител на този материал (някаква абревиатура беше). Предствлява газобетон, което е частен случай на пенобетоните. Съставът ме у основно калциеви съединения - както, всъщност на болшинството строителни материали. Основната съставка е цимент, основният пълнител пясък, има също така гипс, вар и шлаки. Сруктурата му е резултат от добавяне на алуминий, който реагира с водата и се отделя водород, в резултат на което сместа "набухва". От гореизброеното, подозрения могат да паднат върху гипса - той е кристализирал калциев сулфат - и водорода за набухването. Въпросният водород излиза, практически без остатък още в процеса на производство и изпичане. Гипса, наистина включва сяра, но той е много стабилен химически и не може да отдели сяра в свободно състояние. Дисоциацииран във воден р-р (влага) резонно има кисела реакция.
              Точно така. Итонгът е произведен първо в шведското градче Yxhutt а TONG е шведската дума за бетон. Инициативата е на арх.Йохан Ериксон.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                Точно така. Итонгът е произведен първо в шведското градче Yxhutt а TONG е шведската дума за бетон. Инициативата е на арх.Йохан Ериксон.
                Почти. На шведски "бетон" е BETONG. С географията на Швеция не съм на "ти", и се допитах до по-знаещи. Оказа се, че има няколко населени места, започващи с Yx - Yxlan, Yxlо с 2 точки отгоре е "о"-то, Yxtaholms Fritidsomrа(с кръгче отгоре)de. За арх.Йохан Ериксон - не знам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X