Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Марс е по-близо. Струва да се запомни есента на 2010-а

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Марс е по-близо. Струва да се запомни есента на 2010-а

Е-ее, а-ма вие вече за колонизиране и добив на ресурси го подкарахте. Това вече май наистина ще го видят само младите участници, много младите, дали не и неродените. Засега предстои няколко души и: "Малка крачка за човека, но голяма стъпка за човечеството!"...
    А ритането под масата няма да престане никога, евентуално ще се сменат героите, а в бъдеще ще се изнесе и на нови територии (Марс примерно).
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Направо на неродените - техните неродени, ако ме питаш мене...
      До колонизиране и добив на ресурси пътят е дълъг и няма как да стане без малките стъпки, но пък трябва да стои като крайна цел - не може такива неща да се правят в името на "каузата" (коя кауза?). Та, добре ще е няколко държави да си стиснат ръцете и заедно да подкарат кораба в тая посока преди да сме изпили последната капка нефт тук, и да сме отсекли последното дърво, щото после е задънена улицата.
      Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Та, добре ще е няколко държави да си стиснат ръцете и заедно да подкарат кораба в тая посока преди да сме изпили последната капка нефт тук, и да сме отсекли последното дърво, щото после е задънена улицата.
        Американците приземяват "Спирит" и "Опортюнити". Група гневни марсианци скандират пред камерите: "тука няма нефт!"

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          Живееш в 80 - те...
          Не, разбира се. Но това ме навежда на мисълта, че ти си пропуснал нещичко от 90-те.

За китайците обаче смятам, че си прав. Те са на състезателна вълна и няма скоро да се отворят към международното сътрудничество, което от години е факт и което (както се изразяват младите) много ме кефи.

Артър Кларк се оказа добър прогнозист и по китайска линия.

На всичкото отгоре - като по поръчка - имаме свеж пример:

http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-11453384

Приятно гледане!

Поздрави!
          Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
            Американците приземяват "Спирит" и "Опортюнити". Група гневни марсианци скандират пред камерите: "тука няма нефт!"
            Лек си объркал текста. Правилният е:
            Американците приземяват "Спирит" и "Опортюнити". Група гневни марсианци скандират пред камерите: "Здесь нет нефти!"
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Сетих се, че и първия на Луната - Нийл Армстронг... видял празни шишета водка...
              Гледах скоро цял филм, че преди Гагарин е имало неуспешен опит от руснаците. Колко е вярно нямам идея, ама имам здраво усещане, че ни пързалят от всякъде.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                Сетих се, че и първия на Луната - Нийл Армстронг... видял празни шишета водка...
                Гледах скоро цял филм, че преди Гагарин е имало неуспешен опит от руснаците. Колко е вярно нямам идея, ама имам здраво усещане, че ни пързалят от всякъде.
                Преди Гагарин има неуспешна тренировка на Земята. В нея загива едно момче, което е било също толкова подготвено да бъде първият човек в орбита, колкото и самият Гагарин (а от другата страна Алън Шепърд и Джон Глен).

Сега (за разлика от положението преди 40 - 50 години) всеки, който се интересува и вълнува от тези неща, лесно може да прочете и научи много, даже да разглежда маса снимки и филми. Почти изцяло са отпаднали "военно-тайнствените" и пропагандните пречки. Руснаци и американци редовно летят заедно до МКС - кога със совалка, кога от Байконур.

Що се отнася до "пързалянето" - да, мнозина са изпързаляни, дори изстреляни - без да се опъват - до идеята, че кацането на Луната е постановка; че светът ще почине (лека му пръст) през 2012 година; че тайните служби крият рецептата за вечен двигател, за да се нагушат комунистите; както и че в Царичина е открит ключът към всичко, но ченгетата са го продали на китайците зад гърба на народа.

Поздрави!
                Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
                  ... кацането на Луната е постановка; че светът ще почине (лека му пръст) през 2012 година; че тайните служби крият рецептата за вечен двигател, за да се нагушат комунистите; както и че в Царичина е открит ключът към всичко, но ченгетата са го продали на китайците зад гърба на народа.

Поздрави!
                  ...Вкарваш една истина сред пет лъжи и всичко става лъжа! Стара тактика - Работеща! Сменяш "Работническо Дело" с "BBC" - и пак същото, ама на обратно

А по темата - когато НАСА има да прави нещо, го прави - без изобщо да се вдига патърдия. Кога успешно, кога не чак толкова... Когато обаче президента излезе и каже: "Ще кацаме на Луната" - няма искам-неискам! И да не си кацнал, пак ще кацнеш! Пилотиран полет до Марс е едно, "национална пропаганда" е друго. Който не може да направи разликата, си е за негова сметка!

Коментар

Първоначално публикуван от Kamen13 Преглед на мнение
                    ...Вкарваш една истина сред пет лъжи и всичко става лъжа! Стара тактика - Работеща! Сменяш "Работническо Дело" с "BBC" - и пак същото, ама на обратно

А по темата - когато НАСА има да прави нещо, го прави - без изобщо да се вдига патърдия. Кога успешно, кога не чак толкова... Когато обаче президента излезе и каже: "Ще кацаме на Луната" - няма искам-неискам! И да не си кацнал, пак ще кацнеш! Пилотиран полет до Марс е едно, "национална пропаганда" е друго. Който не може да направи разликата, си е за негова сметка!
                    Забравяш факта че никой не се е и опитвал да затвори устата на невярващите в кацането на луната. А повечето всеизвестни теории за неестественото "веене" на знамето, неестествените сенки и прочие, доста хора, включително и не до там достоверните "разбивачи на митове" показаха нагледно как могат или не могат да се случат. Никой до сега не е представил еднозначно аргументирани доказателства за "постановката". За мен това е важното.

А колегата е прав все пак да вижда някаква светлина в тунела. До сега открито заявяваха как нямат пари и как им трябват повече за водените войни и т.н. и всяка година съкращаваха това или онова. Сега поне се заявява воля да се дават пари за наука, и дано да се случи. Явно, оставайки на практика без космическа програма (совалките "свършиха", а друга алтернатива нямат засега), и зависейки изцяло от други, например руснаците, малко са се чукнали по главата че работата отива на осиране и сериозно изоставане, че и още по-голям паралипсис от това. Аз съм по-навит да дават кинти на НАСА, вместо да ги сипят в Ирак, например, макар че и за това има теории колко били на далавера. На далавера са определени хора. Като нация са на чиста загуба от това.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      А колегата е прав все пак да вижда някаква светлина в тунела. До сега открито заявяваха как нямат пари и как им трябват повече за водените войни и т.н. и всяка година съкращаваха това или онова.
                      Да, и сега изведнъж на тая паметна дата, "цъфнаха и вързаха". Икономиката е в невероятен подем, международните военни акции са успешно приключили, САЩ са най-обичаната и уважавана държава в света и настана време да погледнат по-сериозно на космическата си програма! Тоя филм съм го гледал вече - в Северна Корея. Единствената разлика е, че на едното място го гледат с пуканки и кола, а на другото под строй.

Коментар

Да, и сега изведнъж на тая паметна дата, "цъфнаха и вързаха". Икономиката е в невероятен подем, международните военни акции са успешно приключили, САЩ са най-обичаната и уважавана държава в света и настана време да погледнат по-сериозно на космическата си програма! Тоя филм съм го гледал вече - в Северна Корея. Единствената разлика е, че на едното място го гледат с пуканки и кола, а на другото под строй.
                        Всъшност разликата е огромна. На едното място мрат от глад и болести, дето за нас отдавна са преборени, а на другото - дебелеят, въпреки икономическата криза. Айде сега като си толкоз антиамериканец кажи кой друг в момента е в състояние да даде пари за това, дето да не отидат на вятъра. Че дори Китайците и японците имат космически програми, при това вече съвсем сериозни, поне китайската. Руснаците могат да го направят сигурно и по-добре, ама няма кой да даде парите. Е, кой?

То и че аз не ги обичам много е факт, ама и пълното отрицание на всичко, само щото е американско, руско, китайско и т.н. си мисля че не е най-правилното решение.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, разлика няма! Казано е: "Който доброволно се лиши от свободата си в името на сигурността, в крайна сметка губи и двете" Да не мислиш, че на първите прожекции на филма в С. Корея не е имало пуканки? Просто по някое време е отишъл шефа на киното на опашката за пунканки и е казал: "Пуканките свършиха, но така и така сте в редичка, ходом-марш"! Не че не ми се ще, този път историята да се обърне и да греша, ама знам - когато искаш и можеш да направиш нещо голямо, го правиш а когато искаш, ама не можеш - биеш тъпана и викаш на помощ селския глашатай!

За кацането на Луната - Дай ми едно неопровержимо доказателство, че са кацали, а после аз ще ти дам десет, че не са! "Ми тъй каза призидента на тиливизоръ" - не се брои!
                          http://vbox7.com/play:c9eb3b46
                          http://vbox7.com/play:0172efe8
                          Последно редактирано от Kamen13; 02-10-10, 02:07.

Коментар

...За кацането на Луната - Дай ми едно неопровержимо доказателство, че са кацали, а после аз ще ти дам десет, че не са! "Ми тъй каза призидента на тиливизоръ" - не се брои!...
                            Може някой да се върже да ти дава доказателства, а може и самият ти да си представяш спора на тази плоскост. Не е такъв случаят. Тук сме бистрили въпроса поне в 3-4 теми. С 3-4 потвърждения, че там където става дума за вяра, доводите нямат смисъл. Световната(ите) конспирация(и) е вяра - има си своето паство, своите проповедници и своите фанатици.

У нас пък хората, които обичат да изкажат категорично мнение (желателно разобличаващо някого), винаги са били много повече от склонните да вземат да почетат истински, да се информират сериозно и да поработят с главата си. Т.е. - също нищо ново.

Жив и здрав, колега! Нищо лично.

P. S. За кацането/некацането наистина си има други теми. Тук ми е интересна дискусията защо така изведнъж намериха пари за такъв суперпроект.
                            Искам България чиста!

Коментар

По темата... Руснаците също така изведнъж обявиха строежа на най-големият космодрум за всички времена... Преди месец горе-долу... С осигурено финансиране и с лична гаранция от Путин, че 2014 ще се осъществи първият полет оттам... Цена много стотин милиарда рубли още тази година налети там... Това не беше по темата, но пък предполагам, че е случайно съвпадение...
                              VPetrov.photography

Коментар

И забравих да добавя, че Байконур все пак е нает до 2052г. та не е като да нямат космодрум... нито пък да им е малък... В същото време Бил Гейтс и Йорън Бъфет обикалят света и много настоятелно събират пари за проект за който не им стигат техните 100-на милиарда... Това вече е съвършено случайно...
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X