Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разумни програми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разумни програми

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
    Kaк пък 99,99 са изгъзица?
    Компа и колата като представители на сложнотията НЕ са изгъзица. И съчетават голяма част от познанието ни.
    Компа и колата са част от тези 0,01%, като за компа - не съм съвсем сигурен, че всичките му проявления ме правят горд, че съм човек (визирам неща от сорта на Dungeon Cage и др.), а колата - в последните 40-50 години се развива абсолютно самоцелно само и единствено за благото на произвеждащите я).

Хубаво де - може % да е мааалко по-голям. Преброй артикулите, които притежаваш и сам си сметни процента на важните и значими за развитието на човечеството неща...

Във всеки случай - повечето значими неща, които сме измислили са се пръкнали по повод на желанието ни да убиваме по-добре и/или да притежаваме повече, както и да имаме повече свободно време, за да се наслаждаваме на пороците си.
    И сега продължават да се пръкват по същата линия...

Обаче вече нещата са толкова криви, че дори и постижения като аспирина, ваксината против едра шарка и пеницилина (които са се пръкнали по различна линия) сега са в основата на една самоподхранваща се индустрия.

Баси смисъла на съществуването. Баси върха на интелекта...
    Развиваме познанието си в грешната посока просто (средно статистически имам предвид...)

И да се върнем към темата:
    Чувал ли е някой да се работи по проект за робот сърфист?
    Винаги, когато говорим за човешкия мозък - първосигнално тръгваме в посока съзнателни разсъждения и съждения, но не отчитаме колко много прави мозъка ни всъщност...
    Няколко суперкомпютъра и добър софтуер могат да стабилизират във въздуха Ф16 така че човек да го управлява, но едва ли ще могат да приземят самолет върху самолетоносач, па камо ли да успеят да накарат двунога машина да яхне вълната.

Още сме в бизнеса...

Коментар

От сто дерета вода ще извадиш, но пак няма да се получи. Самият факт, че ти успяваш да обясниш колко по-добри са косатките, делфините и мравките спрямо нас, а те не могат да кажат почти нищо за теб, е признакът, че ти притежаваш неимоверно много повече знания от тях. Още повече процентната разлика се увеличава когато излезем извън обема на знанията за околната среда и физическия ни заобикалящ свят и се мине на абстрактно ниво.

Коментар

Може би трябва дефиниция за Разум?
        Или ако Вие , който и да сте , пишете Разумна програма, какво бихте ръгнали вътре , за да я оживите?
        Да Ви изграчи някоя йезуитска шега или да Ви погледне милозливо?
        жокер:
        Според мен пак са алгоритми, дори да става дума за чувства.

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
          ...
          Хубаво де - може % да е мааалко по-голям. Преброй артикулите, които притежаваш и сам си сметни процента на важните и значими за развитието на човечеството неща...

Във всеки случай - повечето значими неща, които сме измислили са се пръкнали по повод на желанието ни да убиваме по-добре и/или да притежаваме повече, както и да имаме повече свободно време, за да се наслаждаваме на пороците си.
          И сега продължават да се пръкват по същата линия...

Обаче вече нещата са толкова криви, че дори и постижения като аспирина, ваксината против едра шарка и пеницилина (които са се пръкнали по различна линия) сега са в основата на една самоподхранваща се индустрия.

Баси смисъла на съществуването. Баси върха на интелекта...
          Развиваме познанието си в грешната посока просто (средно статистически имам предвид...)
          ...
          99 процента от нещата са ми полезни.
          Не знам някой насила да набутва на когото и да било което и да е в къщи. Сещам се няколко изключения, но не е темата тази. Едното изключение са точно ваксините.
          Както и да имаме повече свободно време, за да се наслаждаваме на пороците си.
          Както и да имаме време да се замисляме за света около нас. Ако не е пералнята, тока и водата у вас - днес примерно половината ден на някого щеше да се изгуби около това. Светата Инквизиция може да е демонизирала познанието и техниката, но вече е минало модата на това.
          Ако не беше така - сега щяхме да сме на нивата и нямаше да водим философски дискусии.

Коментар

Rabin - вярно, с единствената забележка, че в последните години наистина прекалихме и полезните неща започнаха да се превръщат предимно в боклуци.

Коментар

Идеята беше друга - дали 99,99% от нещата са изгъзици.
              Смятам, че 99,99% от постиженията на науката не са изгъзици. И улесняват живота ни. За да имаме време да мислим други улеснения. Е, който иска да мисли за пороци, негов си проблем.
              Компютърът като включен в 0,01 те процента полезни от vlageo ... включва огромна част от последните достижения, примерно 90% от познанието на човека. Като включиш и нета към него, стават почти 100%.
              Изкривяванията (ментета, боклуци, моди, чалга) не ги визирам. От тях може да се отървеш, като просто не ги включваш в кошницата си.

Коментар

Така сме единодушни!

Коментар

Просто ми хареса обобщено колко нищо не знаем:
                  Първоначално публикуван от gadeff
                  "Настоящето състояние на знанията ни може да се обобщи така: В началото бе нищото и то избухна"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                  X