Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Промивката все по-успешна :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Промивката все по-успешна :)

Тва по долу е от dnes.dir.bg :

"Повечето от приетите тази година в университет американски младежи смятат, че Бетовен е куче, а Микеланджело – компютърен вирус.
    Това посочват университетски преподаватели в ежегодния доклад за грамотността на бъдещите студенти, цитиран от АФП и БГНЕС. Разбираемо е да не знаят кой е Бетовен, след като са гледали едноименния филм (реж. Брайън Левант, 1992 г), но какво да се каже за младите американци, които през 2014 г. ще бъдат висшисти, а мислят, че Чехословакия никога не е съществувала.

Това изследване се прави всяка година от 1998 г., когато университетският професор по литература Том Макбрайд и бившият говорител на университета “Белойт“ в Уискънсин, публикуват първия доклад за образователното ниво и общата култура на кандидат-студентите в САЩ.

В предишни доклади от тази “поредица“ Макбрайд беше съобщил, че според американците, родени през 1980 г., папата е само един – Йоан Павел Втори. Друг любопитен пример датира от 2006 г., когато младежите изобщо не са знаели какво е това апартейд в ЮАР, а през 2007 г. са казвали, че “бананова република“ е верига магазини за облекло в САЩ.

Според доклада от 2009 г. кандидат-студентите не знаели, че между Иран и Ирак е имало война, нито умеели да връзват вратовръзка, а според студентите, които са се дипломирали тази година Германия никога не е била разделена и в самолетите винаги е било забранено да се пуши. "

То и аз не съм на ти с вратовръзките.... , и костенурките Нинджа мислех че са по-популярни
    но и тук в БГ не мисля че сме много по-добре.
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

От: Промивката все по-успешна

Ха-ха, горките американци!
    Тази публикация от dnes. dir. bg, когото и да цитира е в стил: "Вижте ни к`ви сме умни, па тия са мно`о застреляни".
    Истината обективно се съдържа в последното изречение от горното мнение: "...не мисля, че сме по-добре."...
    `Щото - повечето от приетите тази година в университет български младежи смятат, че българският фолк(лор) е кючека; спин, е преди всичко болест; надали правят разлика между Словакия, Словения и Славония; полският Папа за нашите не е единствен - такъв за тях няма...
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      ...Истината обективно се съдържа в последното изречение от горното мнение: "...не мисля, че сме по-добре."...
      +1.

Беше време, когато от гледна точка на средностатистическата образованост можехме да им се смеем. Но тук ключовата дума е "беше". Минало бешело...
      Искам България чиста!

Коментар

И на мен са ми смешни такива моментни извадки на някаква част от американското общество. А нали съм си българин( а това почти автоматично означава и поне малко комплексар)-се радвам на такива данни. Зер, може те да са господарите на света, но ние сме по-образовани...

После идва трезвата мисъл-ако наистина бяха толкова загубени-щяха ли да са господари на целия свят? Е, почти на целия...

Като гледам какви сгради са успели да построят, какви мостове, каква наука развиват, икономиката им е най-мощната в света, валутата им върви в голяма част от света, и не на последно място си позволяват да са силно нагли в международните си отношения. А ако си слаб-наглостта е последното нещо за което ще се сетиш. А силна държава с прост народ не става.
        Какъв е изводът?

Което разбира се не пречи да не ги обичам, ама никак. Но какво мога да направя...
        Във всеки случай с оплюване и осмиване нищо няма да променим. Пука им на тях, че някакви в България не ги харесвали...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Мине, не мине време, па все отнякъде се пръкне ей такова някакво материалче за това колко са тъпи американците(разбирай като контрапункт колко сме умни ние). И понеже са тъпи си живеят доста добре в страната мечта за останалия свят, страната където всеки иска да емигрира(е, или почти всеки).
          А желаещите да се уверят колко "по-умни" са нашите българчета кандидат-студенти да четат тук:
          http://zaedno.de/forums/viewtopic.php?t=6065

Коментар

Обаче има и положителна тенденция - взехме да забелязваме и гредата в своето око.
            Казано е, че интелектът на Земята е постоянно количество, а броят на хората расте постоянно

Коментар

По цял ден съм с ученици, понеже им правя партита.
              Та, смятам, че има много интелигентни и будни деца. За съжаление, не повече от 5%. Не мисля обаче, че на запад нещата са по-различни.
              И не знам защо си мисля, че Интернет, вместо да помага, все повече затъпява подрастващите.
              Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
              -----------------------------------------------
              Питието определя съзнанието....
              -----------------------------------------------
              0887770735

Коментар

За тъпите се разбрахме.
                Сега да видим какво мислят доказано умните:
                http://news.ibox.bg/news/id_1342516372

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X